Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пет Сеп 06, 2013 5:30 pm
Кабелът на сондата е критично място на металдетекторите и е източник на паразитни сигнали. Може би и това е причината, че с такава малка сонда DEUS постига подобна дълбочина. Иначе днес пробвах по-обстойно RELIC програмата и наистина е много дълбока. Настройката REACTIVITY e много важна и сложена на нула прави апарата много дълбок. Това всъщност е най-важната настройка за дълбочината, заедно с чувствителността разбира се. Също така установих че, TX POWER повече от две е напълно безсмислено. От TX POWER 1 до 2 има едва забележима разлика, но от 2 до 3 не забелязах, а дори апарата става по-нестабилен на TX POWER 3, т.е по-скоро ще вреди отколкото да помага.
horo Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пет Сеп 06, 2013 9:27 pm
работя от доста време с Деус версия 2.0 и съм много доволен от апарата и не съм се замислил да слагам новата версия поради факта че колкото и да се опитват едвали ще направят чудеса с тази технология по скоро чакам нещо друго по добро и от пулсовете ,та било и без антена(както деуса шашнаха без кабел нещо такова самоче различна технология )но доста ще чакам маи........ друго никои не споменава времето което се обедих че влияе на машината като влага,температура,налягане и още доста неща ...и маховете на оператора(трябва да ви кажа че оказват ама много голямо влияние дали ще чуе и успее да засече предмета,много колеги махат като за световно или мудно и пропускат сигнали и после машината виновна) и не на последно място късмета колеги Та в този ред на мисли ако ще и V1234 да направят без останалото по добре с мотиката и сито да ходим....................
Kolev Цезар
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пет Сеп 06, 2013 10:03 pm
Новата версия има по-добра филтрация на сигналите и на теория би трябвало да е малко по-спокойна и дълбока машината. Днес цял ден я човъркам 3.2 версията и определено мога да кажа, че е по-спокойна от 2.0 версията.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 2:38 pm
Гледайте това представяне на новостите във версия 3.2. на XP DEUS от официалния представител www.xpmetaldetectors.bg
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 5:23 pm
На скоро се видях с един приятел и докато търкахме той постоянно заравяше някаква пара и пробваше дали я хваща. Обясни ми че е някакъв бъг, та въпроса ми е дали това е поправено в новата версия? Мисля да пробвам и деуса пък току виж сме се харесали но ме притесняват проблеми от този род.
adminn Admin
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 5:28 pm
Ти от Разградско ли си?
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 5:42 pm
Много зависи и от настройките при търсене на дълбоко при 18Кхц, но недоволни от XP DEUS няма! Често колегите пускат на викока честота заравят много малък предмет в орудена или осолена земя и остават силенсера на висока стойност и висок Реактивити, а при все това и с малката сонда. В такива случаи трабва да се увеличи Аудио Респонса 5-6, да се намали Силенсера -1 и Реактивноста 2-3 и да се намали скороста на търсене. А при 10-та програма на АЛЛ метал апарата е много дълбок при определени настройки. Апарата е без забележки!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 6:27 pm
adminn написа:
Ти от Разградско ли си?
От Варненско съм, какво общо има с въпроса ми?
adminn Admin
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 7:58 pm
kronos555 написа:
adminn написа:
Ти от Разградско ли си?
От Варненско съм, какво общо има с въпроса ми?
Защото Разградско и от части Търговище има силно осолени почви, но с ниско съдържание на железен оксид и често колегите се бъркат, че земята е лека, а в същност е тежка.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 8:56 pm
Да и тук има такива места, но ме интересува какво се точно се случва с деуса че спира да работи, отстранено ли е в новата версия? Нямам нерви през 20мин. да заравям сигнали и да пробвам как ги хваща. Това не е свързано с почвата, приятеля ми обяснява че те така си били тези машини, нещо губели връзка. Иначе ми хареса колко е лек и бърз, дано с по голяма антена да е и по дълбок и да става и за гората.
Последната промяна е направена от kronos555 на Чет Окт 03, 2013 9:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Чет Окт 03, 2013 8:57 pm
Около Варна също има тежки почви!!!
Lamas Легионер
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пет Окт 04, 2013 8:16 am
www.mdetectors.com написа:
Гледайте това представяне на новостите във версия 3.2. на XP DEUS от официалния представител www.xpmetaldetectors.bg
Е то хубаво, бая екстри, ама ми се струва, че ГМ (която и да е тя) ще го бие по всичко
adminn Admin
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пет Окт 04, 2013 11:29 am
Lamas написа:
www.mdetectors.com написа:
Е то хубаво, бая екстри, ама ми се струва, че ГМ (която и да е тя) ще го бие по всичко
Колега явно не си много в час, но както и да е, за тоя пост Владо ени апарат трябва да ти хариже
Lamas Легионер
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пет Окт 04, 2013 12:05 pm
adminn написа:
Lamas написа:
за тоя пост Владо ени апарат трябва да ти хариже
Няма да откажа, но първо да ми се обади, защото имам претенции кой от моделите да бъде
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 12:33 pm
https://www.youtube.com/watch?v=Zr6H7I7Vvi0
stater Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 2:10 pm
Сериозна работа а?
бобо Джадай
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 3:08 pm
stater написа:
Сериозна работа а?
По скоро аматьорска Тез ,дали въобще ще изкарат нещо читаво, при такова копане Добрата машина не те прави добър търсач ....като тез от видеото
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 3:34 pm
по скоро го пуснах заради видимата разлика на двете антени
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 3:44 pm
Не съм доизгледал клипа до края, но за по-големите предмети - над 3-5 см.-диаметър има разлика разбира се.
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 3:54 pm
kronos555 написа:
Да и тук има такива места, но ме интересува какво се точно се случва с деуса че спира да работи, отстранено ли е в новата версия? Нямам нерви през 20мин. да заравям сигнали и да пробвам как ги хваща. Това не е свързано с почвата, приятеля ми обяснява че те така си били тези машини, нещо губели връзка. Иначе ми хареса колко е лек и бърз, дано с по голяма антена да е и по дълбок и да става и за гората.
Да не би самият ти Деус да има някакъв дефект? Втора година съм с Деус, и не ми се е случвало подобно нещо, а също съм от Варна.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 5:40 pm
Не вярвам да е развален, по негови думи машината си работи, но не засича на повече от 10см. Ти може и да не си усетила.
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 6:26 pm
Pukanka написа:
kronos555 написа:
Да не би самият ти Деус да има някакъв дефект? Втора година съм с Деус, и не ми се е случвало подобно нещо, а също съм от Варна.
Деусите са здрави апарати.Имам приятел по цял ден го дъни из каманаци и корени и нищо му няма.Толкова много търси че си протрива върховете на пинпоинтерите.Счупи пин пойнтера на гарет дето е супер здрава тояшка Май за момента деуса е най добрата машина.Репчи се даже на майнлаба
adminn Admin
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 7:52 pm
Може би имаш в предвид GPX защото монетарите на Minelab ги е згазило още от как излезе XP DEUS Нали гледа на събора в с.Сливек тая година що стана в един момент - XP DEUS-ите събраха почти всичко що има за намиране
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 7:57 pm
Хахаха, абе Админ, има верно, щото аз имам и Деус и Джипихикс, ама Деуса по ми е тръпка. Джипито ми събира прах засега и чака Деуса да се развали.
бобо Джадай
Заглавие: Re: металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера Пон Окт 07, 2013 8:34 pm
pet1r90 написа:
по скоро го пуснах заради видимата разлика на двете антени
Просто не можах да се сдържа
металотърсач XP DEUS V 3.2 - най-новата версия на софтуера