Заглавие: Re: ф75 или тесоро грей лобо супертрак? Пет Фев 21, 2014 10:04 am
Radislav написа:
Той човекът вече продава апаратът ти чакаш за информация...И аз бих искал да сподели, като колега -Какво не му допада в машинката и на какво друго се е спрял ? То лошо няма, че я продава...всеки от нас е преминал през няколко апарата, а някой през няколко на трета...така се добива опит и познание.
Напълно съм съгласен с теб колега. А така също по-младите колеги няма да правят същите грешки за дадения район...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Симпличио Консул
Заглавие: Re: ф75 или тесоро грей лобо супертрак? Пет Фев 21, 2014 1:27 pm
Вижте, колеги, специално от Лобото имам преки впечатления и мога да кажа, че е един от най-добрите апарати за работа на орудени и минерализирани терени, единствено Майнлаб Еурека Голд е малко по-добър за такива условия, но все пак и доста по-скъп (1900 лв.), така че Лобото като цяло е чудесен апарат за нашите разнообразни терени. А това, че уж бил плитък, може да го каже само някой аматьор, който нищо не разбира от детектинг - няколко пъти споменах, че съвременните детектори работят надеждно на дълбочини до 20 санта, така че Лобото не прави изключение и в този слой чува и дискриминира чудесно, особено по-дребни артефакти заради по-голямата му честота ( 17.8 kHz).
Някъде бях писал за лобото но както и да е ще споделя пак за работата на машинката.Лобото е много спокоина машина и чудесен апарат за всякакъв терен.Има авто трак които работи и апарата винаги остава грундиран при смяна на почвата за разлика от други апарати.Всичко е поставено точно на място и много лесно се правят корекции по време на работа.Има три режима на работа нормал,алкали и бляк санд като последния е за много тежки терени на него работя само с 8/9 елипсата защото тогава апарата е спокоен дд сондата за уродено не става.Дълбочината на б.санд пада драстично но апарата работи като пробива и уродени камъни е не си представяите 20см.камък.Но все пак говоря за много тежки терени където много апарати свиват платната.На пръв поглед е плиткар но тестовете във въздуха се приближават и при реална работа също така няма голяма разлика във ал метал и дискриминация.Специално аз предпочитам да работя на дискр.като я оставям да пропуска по големи пирони и надувам сенса леко така че апарата да нервничи така не се пропуска нищо.С дискриминацията трябва да се внимава защото ако я вдигнете прекомерно дълбочината пада,а иначе при лобото цвета е цвят черното е черно.Макар и еднотонален по големи железа и капачки ги свири със по висок тон абе като свикнеш се усещат,фолиото от цигари го дава чист цвят но все пак това е голд детектор и ако не го дава ще е странно нали.С лобото ще хващате много малки сигнали което мен малко ме изнервя някои път кото сачми за пъдпъдъци че и по малки сигнали.За сажаление не мога да направя сравнение с други голд детектори защото около мен просто няма колеги с такива.Всъщност мога да го сравня с gph5000 на колегата .Има места където лобото бие gph-са,не се учудваите.Апарата е доста бърз и предимно работя с дд-то като можете да влизате в замърсено бес притеснения с голямата антена.Като недостатък бих казал под високо напрежение не може да се работи и отделно тел.не трябва да е до машината,защото го смущава.Работя с алкални батерии като стигат напълно за 3 излета.Не оставяите с впечатление че не съм доволен от апарата напротив апаратчето е даста сносно в ценовия си клас и си е пълен автомат.Продавам го защото ми изпадна spektrav3i а още в началото имах мерак на такъв апарат просто се изплаших от многото настроики ,но не е чак толкова черен гологана.Нядавам се да съм бил полезен и много цветни сигнали под питите.И много благодаря на колегата които ми даде спектрата да я разучавам докато отсъства.Е МИ ВРЕМЕ Е ЗА ЕДНО ЧЕРВЕНО ВИНО ДЕ.
Колега Крис, така и не можах да разбера защо се отказваш от Лобото и минаваш на Спектра - заради цветния екран и повечето настройки или заради убеждението, че със Спектрата ще бъркаш по-надълбоко от Лобото в силно замърсени почви? Аз специално не съм чул досега някой собственик на Спектра дори да е успял да си избие парите на апарата, камо ли пък да успява да се прехранва с такъв апарат.
Аз специално не съм чул досега някой собственик на Спектра дори да е успял да си избие парите на апарата, камо ли пък да успява да се прехранва с такъв апарат.
Пич,ако си търсиш прехрана-звънни ми,не е необходимо да си купуваш сложен апарат за 300 лева-достатъчно е една мотика за 20 лева-гладен нема останеш! ......N.B.-Ко нямаш 20 лева-давам такава на иСплащане среШТу скромна лихФа
Последната промяна е направена от бобо на Нед Фев 23, 2014 8:21 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Колега имам доста добра работа и металдетектинга ми е просто едно хоби, а относно спектрата ами въпрос на вкус.Предлага доста опции за работа,като можеш да я настроиш по твои вкус и темп, за дълбочина за сега ще се въздържа от коментар но на първо четене,10ст на 2см хваща.