Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Чет Юни 06, 2013 10:43 pm
-Да речем че са добри -После иде въпросът кое определяш Ти за 1во,2-ро,3-то и кое Аз......................................
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Чет Юни 06, 2013 10:58 pm
stan960 написа:
-Да речем че са добри -После иде въпросът кое определяш Ти за 1во,2-ро,3-то и кое Аз......................................
Първо - бял ламел, твърдо пънче и твърда шапка. Второ - кремав до светло жълт ламел, твърдо пънче, твърда шапка. Трето - всичко останало без скапали и разпадащи се гъби.
Кажи сега твоите критерии, за да видя дали ще направим някоя заварка... ако прескочиш Миро Кимона де...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
stan960 Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Чет Юни 06, 2013 11:06 pm
-Нищо лично друже -Баба ми лека и пръст ме водеше по гъби от 6 годишен -Виждал съм бая гъба и даже да е в каруцата а не в найлонови пликове както повечето я берат и носят сега значи че нема как да се включат в Окачествяването ти освен на некъв мижав минимум.......................................
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Чет Юни 06, 2013 11:24 pm
stan960 написа:
-Нищо лично друже -Баба ми лека и пръст ме водеше по гъби от 6 годишен -Виждал съм бая гъба и даже да е в каруцата а не в найлонови пликове както повечето я берат и носят сега значи че нема как да се включат в Окачествяването ти освен на некъв мижав минимум.......................................
Въпрос на култура на берачите. Каня те в моята база. На място да видиш как и какви количества купувам. Тъкмо да видиш как берачите сами си сортират гъбата, а аз само проверявам. Пък и ще набием шущаците с металотърсачите...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Чет Юни 06, 2013 11:27 pm
А и приказката "гъбите са си твои, парите са си мои. От теб зависи дали ще направим размяната" много лови декиш!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 07, 2013 10:00 am
-Ако можех,с удоволствие бих дошъл но нема как -Тук при нас почти нема манатарка и си мислех че или я изпуснах щото може да е тръгнала и преминала по рано или пък че влагата е малко -Бех си заплюл един ареал който ми препълни торбите миналата година и си викам че пак си ме чакат там гъбките -После видох един двама мургави братчеде с каруците а са щурат по него место и а са вайкат и те че немало нищо и ми са изясни картинката -Нали тъпите говеда късат с корена не режат ама сакат да берат пак.....................................
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Сря Юни 12, 2013 3:53 pm
У тоа тъжен цирк и гъби набраате.Нема ли и нещо за доправяне?
Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 14, 2013 9:50 am
Трибал-М написа:
...Пошегувах се колеги.Берете,докато "цирка" не е станал още по-тъжен...Тогава и със"зелен данък " природните дарове могат да обложат.Или да въведат гъбарски билети-като ловните и риболовните(при тях е основателно).
Последната промяна е направена от Трибал-М на Пет Юни 14, 2013 10:00 am; мнението е било променяно общо 1 път
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 14, 2013 9:56 am
Трибал-М написа:
Трибал-М написа:
...Пошегувах се колеги.Берете,докато "цирка" не е станал още по-тъжен...Тогава и със"зелен данък " природните дарове могат да обложат.
Ние си плащаме и сега за надраните количества. За всяко кило си има такса, която я заплащам в горското по местоживеене.
http://www.babg.net/bg/listing.asp?tr=4&ID=8
А това са таксите които се плащат, за да може после в института Пушкаров да ти вземат всички други средства за всяка една партида...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 14, 2013 10:04 am
Направо се оказах изостанал,колега Ненов!..."Нема лабаво"!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 14, 2013 10:48 am
Трибал-М написа:
И както казва колегата Podlecii.avg - и накрая плащаш данък за това, че си платил стока или услуга - ДДС. И единствения начин да не плащаш ДДС е като нищо не купуваш
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 14, 2013 5:18 pm
jordan_nenov написа:
Трибал-М написа:
И както казва колегата Podlecii.avg - и накрая плащаш данък за това, че си платил стока или услуга - ДДС. И единствения начин да не плащаш ДДС е като нищо не купуваш
тои за всичко е много прав онзи ден минавахме през твоя краи и ми се щеше да вида габките и кво ги праиш
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Пет Юни 14, 2013 6:21 pm
FILIP2 написа:
jordan_nenov написа:
Трибал-М написа:
тои за всичко е много прав онзи ден минавахме през твоя краи и ми се щеше да вида габките и кво ги праиш
Снощи бяхме заедно с Podlecii. Идва ми на гости с неговата съпруга. Когато минаваш по моя край, задължително се обади. Ще ти покажа как преработвам гъбата и ще се разходим по полето с машините. Чакам !
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Съб Юни 15, 2013 11:44 am
Трибал-М написа:
И като е така поне да попитам:Айчанки срещат ли се все още?Преди много петилетки в Севернозападнала ги имаше в изобилие.Прекрасна гъба!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Съб Юни 15, 2013 11:57 am
Трибал-М написа:
Трибал-М написа:
И като е така поне да попитам:Айчанки срещат ли се все още?Преди много петилетки в Севернозападнала ги имаше в изобилие.Прекрасна гъба!
Сега ако кажеш и на коя гъба викаш АЙЧАНКА, тогава мога да ти кажа дали я има или не...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Съб Юни 15, 2013 12:06 pm
Оранжева на цвят,с форма на яйце,приблизително.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Съб Юни 15, 2013 12:12 pm
Трибал-М написа:
Оранжева на цвят,с форма на яйце,приблизително.
Аз единствените гъби които познавам с форма на яйце са булката и червената мухоморка. Булката е превъзходна гъба, а червената мухоморка някои я вземат, защото ги вкарва в света на халюцинациите. Предполагам, че става въпрос за булката. В млада възраст, когато се отдели от булото, шапката е с оранжев цвят, а ламелите са жълти. За мен това е царицата на гъбите. Виж някоя картинка в нета и кажи дали става въпрос за същата гъба... Успех !
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Съб Юни 15, 2013 12:23 pm
Да,булката е!Цветът на ламелите е решаващ...Не случайно така са я кръстили! Благодаря!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Съб Юни 15, 2013 12:30 pm
Булката в последните години доста я има. Даже вече е интересна от към пазарна гледна точка. Обикновено се купува на същите цени качества както се взема манатарката. При мен е 5-3-1 за трите качества. Най-добрата за мен е 2-ро качество, запържена в масло...Сега ще разбереш защо килограмите ми надвишават 125...Наздраве и добър апетит !
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Тъжен цирк" Сря Юни 26, 2013 8:54 pm
..."Народната любов"споходи вече първите щастливци-още главозамаяни,вдъхновени и надъхани народни избраници. Утре пак ще се пие сутришно кафе с депутатите....