Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Keywords
врътка deus miladinka маск mask нишани МЕТАЛОТЪРСАЧИ Simplex tesoro nexus prodavam GOLD грунда VANQUISH Spectrum пират голден lorenz Minelab nokta Coil kupuvam Майнлаб TEKNETICS Fisher wave

"Тъжен цирк"

Go down 
+3
kaponcheto
ivangrozni
Трибал-М
7 posters
Иди на страница : Previous  1, 2
АвторСъобщение
stan960
Джадай
Джадай
stan960

"Тъжен цирк" - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyЧет Юни 06, 2013 10:43 pm

-Да речем че са добри -После иде въпросът кое определяш Ти за 1во,2-ро,3-то и кое Аз...................................... Smile
Върнете се в началото Go down
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyЧет Юни 06, 2013 10:58 pm

stan960 написа:
-Да речем че са добри -После иде въпросът кое определяш Ти за 1во,2-ро,3-то и кое Аз...................................... Smile

Първо - бял ламел, твърдо пънче и твърда шапка.
Второ - кремав до светло жълт ламел, твърдо пънче, твърда шапка.
Трето - всичко останало без скапали и разпадащи се гъби.

Кажи сега твоите критерии, за да видя дали ще направим някоя заварка... ако прескочиш Миро Кимона де...

ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyЧет Юни 06, 2013 11:06 pm

-Нищо лично друже -Баба ми лека и пръст ме водеше по гъби от 6 годишен -Виждал съм бая гъба и даже да е в каруцата а не в найлонови пликове както повечето я берат и носят сега значи че нема как да се включат в Окачествяването ти освен на некъв мижав минимум.......................................
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyЧет Юни 06, 2013 11:24 pm

stan960 написа:
-Нищо лично друже -Баба ми лека и пръст ме водеше по гъби от 6 годишен -Виждал съм бая гъба и даже да е в каруцата а не в найлонови пликове както повечето я берат и носят сега значи че нема как да се включат в Окачествяването ти освен на некъв мижав минимум.......................................

Въпрос на култура на берачите. Каня те в моята база. На място да видиш как и какви количества купувам. Тъкмо да видиш как берачите сами си сортират гъбата, а аз само проверявам. Пък и ще набием шущаците с металотърсачите...

jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyЧет Юни 06, 2013 11:27 pm

А и приказката "гъбите са си твои, парите са си мои. От теб зависи дали ще направим размяната" много лови декиш!

stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 07, 2013 10:00 am

-Ако можех,с удоволствие бих дошъл но нема как -Тук при нас почти нема манатарка и си мислех че или я изпуснах щото може да е тръгнала и преминала по рано или пък че влагата е малко -Бех си заплюл един ареал който ми препълни торбите миналата година и си викам че пак си ме чакат там гъбките -После видох един двама мургави братчеде с каруците а са щурат по него место и а са вайкат и те че немало нищо и ми са изясни картинката -Нали тъпите говеда късат с корена не режат ама сакат да берат пак..................................... Mad
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСря Юни 12, 2013 3:53 pm

У тоа тъжен цирк и гъби набраате.Нема ли и нещо за доправяне?

Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 14, 2013 9:50 am

Трибал-М написа:

...Пошегувах се колеги.Берете,докато "цирка" не е станал още по-тъжен...Тогава и със"зелен данък " природните дарове могат да обложат.Или да въведат гъбарски билети-като ловните и риболовните(при тях е основателно).

Последната промяна е направена от Трибал-М на Пет Юни 14, 2013 10:00 am; мнението е било променяно общо 1 път
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 14, 2013 9:56 am

Трибал-М написа:
Трибал-М написа:

...Пошегувах се колеги.Берете,докато "цирка" не е станал още по-тъжен...Тогава и със"зелен данък " природните дарове могат да обложат.

Ние си плащаме и сега за надраните количества. За всяко кило си има такса, която я заплащам в горското по местоживеене.

http://www.babg.net/bg/listing.asp?tr=4&ID=8

А това са таксите които се плащат, за да може после в института Пушкаров да ти вземат всички други средства за всяка една партида...

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 14, 2013 10:04 am

Направо се оказах изостанал,колега Ненов!..."Нема лабаво"!

jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 14, 2013 10:48 am

Трибал-М написа:

И както казва колегата Podlecii.avg - и накрая плащаш данък за това, че си платил стока или услуга - ДДС. И единствения начин да не плащаш ДДС е като нищо не купуваш Smile

Cool

FILIP2
Консул
Консул
FILIP2

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 14, 2013 5:18 pm

jordan_nenov написа:
Трибал-М написа:

И както казва колегата Podlecii.avg - и накрая плащаш данък за това, че си платил стока или услуга - ДДС. И единствения начин да не плащаш ДДС е като нищо не купуваш Smile

Cool тои за всичко е много прав онзи ден минавахме през твоя краи и ми се щеше да вида габките и кво ги праиш 
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyПет Юни 14, 2013 6:21 pm

FILIP2 написа:
jordan_nenov написа:
Трибал-М написа:

Cool тои за всичко е много прав онзи ден минавахме през твоя краи и ми се щеше да вида габките и кво ги праиш 

Снощи бяхме заедно с Podlecii. Идва ми на гости с неговата съпруга. Когато минаваш по моя край, задължително се обади. Ще ти покажа как преработвам гъбата и ще се разходим по полето с машините. Чакам !

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСъб Юни 15, 2013 11:44 am

Трибал-М написа:

И като е така поне да попитам:Айчанки срещат ли се все още?Преди много петилетки в Севернозападнала ги имаше в изобилие.Прекрасна гъба!

jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСъб Юни 15, 2013 11:57 am

Трибал-М написа:
Трибал-М написа:

И като е така поне да попитам:Айчанки срещат ли се все още?Преди много петилетки в Севернозападнала ги имаше в изобилие.Прекрасна гъба!

Сега ако кажеш и на коя гъба викаш АЙЧАНКА, тогава мога да ти кажа дали я има или не...

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСъб Юни 15, 2013 12:06 pm

Оранжева на цвят,с форма на яйце,приблизително.

jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСъб Юни 15, 2013 12:12 pm

Трибал-М написа:
Оранжева на цвят,с форма на яйце,приблизително.

Аз единствените гъби които познавам с форма на яйце са булката и червената мухоморка. Булката е превъзходна гъба, а червената мухоморка някои я вземат, защото ги вкарва в света на халюцинациите. Предполагам, че става въпрос за булката. В млада възраст, когато се отдели от булото, шапката е с оранжев цвят, а ламелите са жълти. За мен това е царицата на гъбите. Виж някоя картинка в нета и кажи дали става въпрос за същата гъба...
Успех !

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСъб Юни 15, 2013 12:23 pm

Да,булката е!Цветът на ламелите е решаващ...Не случайно така са я кръстили!
Благодаря!

Cool

jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСъб Юни 15, 2013 12:30 pm

Булката в последните години доста я има. Даже вече е интересна от към пазарна гледна точка. Обикновено се купува на същите цени качества както се взема манатарката. При мен е 5-3-1 за трите качества. Най-добрата за мен е 2-ро качество, запържена в масло...Сега ще разбереш защо килограмите ми надвишават 125...Наздраве и добър апетит !
Cool

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Тъжен цирк"   "Тъжен цирк" - Page 2 EmptyСря Юни 26, 2013 8:54 pm

..."Народната любов"споходи вече първите щастливци-още главозамаяни,вдъхновени и надъхани народни избраници.
Утре пак ще се пие сутришно кафе с депутатите....

"Тъжен цирк"
Върнете се в началото 
Страница 2 от 2Иди на страница : Previous  1, 2

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Благи приказки-
Идете на: