Здравейте колеги Аз имам Х-терра 305 и имам едно въпросче. Моят 305 като му увелича дълбочината и започна да смесва сигналите Някой може ли да ми каже защо тека се получава и какво още трябва да настроя да си работи както е с началните настройки и не смесва сигналите ? Много се извинявам че нарушавам темата, но все пак и моето е майлабче Закупих го от колегата дето го е спечелил от събора Пак се извинявам за нарушаване на темата на колегата... ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ЧЕ СЪМ С СОНДА 7.5 HZ И АКО СЛОЖА ПО ГОЛЯМА СОНДА ДАЛИ ЩЕ РАБОТИ ПО ДОБРЕ НА ДЪЛБОКО ЕЛИ ПАК ТЕКА ЩЕ ЛОВИ МНОГО СИГНАЛИ И ЩЕ МЕ ОБЪРКВА
колега намали малко чувствителността докато му свикнеш а и апарата ще стане по стабилен колкото по замърсено по ниска чувствителност и обратното ....мисля че няма да имаш проблем
Като му намаля чувствителноста става супер няма грешка изобщо не греши.Обаче искам да попитам как да го направя по на дълбоко да бърка и да не се обърква самият апарат ? И още едно въпросче, ако му сложа едно акумолаторче няма ли да се стабилизира като го наглася да бърка по надълбоко ? Смисъл текъв че като го наглася и явно нему стига тока и започва да ги бърка сигналите а като намаля чувствителноста си работи нормално благодаря за отговора надявам се и на този въпрос да ми отговорите Поздрави Александър ! От скоро съм в бранша и имам голям мерак и опоритост
звуково не бърка сигнала ,екрана не го гледаи ,,пусни на аллметал сложи 4 тона на дискриминатора и напред желязото глух сигнал цвета висок ,,просто няма грешка
Като му намаля чувствителноста става супер няма грешка изобщо не греши.Обаче искам да попитам как да го направя по на дълбоко да бърка и да не се обърква самият апарат ? И още едно въпросче, ако му сложа едно акумолаторче няма ли да се стабилизира като го наглася да бърка по надълбоко ? Смисъл текъв че като го наглася и явно нему стига тока и започва да ги бърка сигналите а като намаля чувствителноста си работи нормално благодаря за отговора надявам се и на този въпрос да ми отговорите Поздрави Александър ! От скоро съм в бранша и имам голям мерак и опоритост
Еее,за да вадиш дълбок цвят,задължително ша трябва да извадиш и доста дълбоки железа С какъвто и апарат и да си!Най добрия дискриминатор е лопатата,......когато знаеш къде да я забиеш
Колега да тека е.... Доволен съм от майлапчето и ако може някой да ми каже някакви примерни настройки за по добро търсене. Аз си търся с началните си настройки нито ги барам другите настройки нито нищо Поздрави Александър
Колега да тека е.... Доволен съм от майлапчето и ако може някой да ми каже някакви примерни настройки за по добро търсене. Аз си търся с началните си настройки нито ги барам другите настройки нито нищо Поздрави Александър
Карай си така колега, след време ще ти уври кратуната, че на Майлапчето ще трябва да му добавиш 3-и нули, за да си ОК.
Много хора подценяват MINELAB X-TERRA 705 и го имат за играчка която нищо не струва но от опит мога да кажа че си е сериозен металотърсач на орудено се справя доста по-добре от много по-скъпи машини представя се много добре и на терени с много железа
Много хора подценяват MINELAB X-TERRA 705 и го имат за играчка която нищо не струва но от опит мога да кажа че си е сериозен металотърсач на орудено се справя доста по-добре от много по-скъпи машини представя се много добре и на терени с много железа
Абсолютно вярно,с 10,5''-а сонда с ниските килохерци,работи доста добре на орудено,а тази с високата 4естота същия размер би трябвало да е т.нар.многоцелева за 4исти по4ви и замърсени места.
Може и да е така колега аз лично съм излизал 4-5 излета с една TERRA 705 на приятел с СОНДА 10.5 инча DD 7,5KHz и съм останал със същото впечатление от уреда че е детска играчка но може да греша не твърдя че е така А може и аз да не съм го настроял добре
който търси намира
male Новобранец
Заглавие: как работи в стари лозя Вто Дек 10, 2013 9:38 pm
manchi_81 написа:
Миналата седмица ходих на орудено с Х-терата и мога да кажа че работи много добре Имаше колеги с мен с няколко вида апарати и останаха разочаровани но както и да е просто искам да кажа че този апарат за парите си работи много по-добре от доста по скъпи и от по висок клас машини
034-anikolov Новобранец
Заглавие: x-terra 305 Съб Дек 28, 2013 1:25 am
Извинявам се ама пак имам едно въпросче за моята х-терра 305..... И то е как да определя грунд баланса на дадено място :? Къде да го намаля и до колко и къде да го увелича и до колко Съжалявам много, но просто съм нов и от както купих този уред не се спирам да търся все по добри настройки за нея.Не дискриминацията а грунд баланса Ако някой има тази машина 305 х-терра нека ми напише на Л.С. да си остави телефончето да го попитам някой работи ели скайпа Благодаря предварително !
Извинявам се ама пак имам едно въпросче за моята х-терра 305..... И то е как да определя грунд баланса на дадено място :? Къде да го намаля и до колко и къде да го увелича и до колко Съжалявам много, но просто съм нов и от както купих този уред не се спирам да търся все по добри настройки за нея.Не дискриминацията а грунд баланса Ако някой има тази машина 305 х-терра нека ми напише на Л.С. да си остави телефончето да го попитам някой работи ели скайпа Благодаря предварително !
Мога да кажа за 705, предполагам, че и при 305 е подобно. Колкото по-малко число изписва при грундиране, толкова по-минерализирана е почвата. При 705 при грунд над 30 може да се работи с чувствителност на фул. При по-малки от 30 стойности трябва сенса да се намаля, тогава машината "бърка" по-дълбоко. Грундирането се прави на автомат (така е най-точно и най-бързо) и после се сваля 2-3 единици надолу - така машината "мисли", че почвата е по-минерализирана и бърка малко по-дълбоко.
Х-терата работи много добре на орудено не съжалявам че го взех и като цяло работи прекрасно
На дисплея правилно ли показва числата - смисъл въздушно +20 и в орудена почва +20...?
Абсолютно правилно си ги показва. Апарата преизчислява VDI-то в зависимост от грунда и честотата на сондата и винаги показва коректни стойности за вида на метала.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Minelab X-Tera 705 Пет Яну 24, 2014 11:39 am
ecobo написа:
pechkata написа:
manchi_81 написа:
Х-терата работи много добре на орудено не съжалявам че го взех и като цяло работи прекрасно
На дисплея правилно ли показва числата - смисъл въздушно +20 и в орудена почва +20...?
Абсолютно правилно си ги показва. Апарата преизчислява VDI-то в зависимост от грунда и честотата на сондата и винаги показва коректни стойности за вида на метала.
Браво радвам се - виждам че си му хванал цаката на настройките за разлика от други в темата...
Браво на колегата аз също работя с 705 но не го знаех този трик с грунда но както се казва човек се учи до като е жив ,още на следващия излет ще го изпробвам И като се споменава силно орудена почва искам да кажа че вече го изпробвах на 94 процента минерализация и работи прекрасно искам някой който притежава апарат от този ценови клас дали ще може да се похвали с тези резултати
ЕксТера-та има отлична дискриминация. Каже ли "желязо", желязо е. Правил съм много проби и никога не се е случвало да ме излъже. Като "желязо" обаче трябва да се приемат само чисто железните сигнали, с чист нисък тон и VDI -8 до -4. Ако звука не е чист, прехърква и VDI-то "играе", вероятно става въпрос за дълбок сигнал на границата на способността за дискриминация на машината. Такива сигнали задължително се проверяват, защото много често се оказват дълбоки цветни. Един трик за проверка на дълбок железен сигнал: минавате в режим Prospecting, на който е зададен Iron Mask над 10 и така проверявате сигнала. Ако при преминаване на сондата над сигнала звука от детектора накъсва (заради Iron Mask-ата), предмета със сигурност е железен. Ако няма прекъсване, сигнала задължително се проверява.
Ако взема нормално гърне ново да е керамично или някаква саксия или нещо такова и го напълня с монети и го заровя това добър тест ли ще е?Ще имитира ли като сигнал истинско гърне ?Много искам да пробвам да видя какъв сигнал ще ми даде машинката
Аве ебан циганин , гледам те се на майстор се прайш и на разбирач голям , ами я кажи тука поне че от теб по голям помияр няма .
Той е майстор чикиджия... Не го ли виждаш само се ебава с хората, изтъква се на майстор и че неговата машина е най добра, абе че общо взето е много на ти с металдетектинга....