Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Вто Апр 23, 2013 5:26 pm
akulata88 написа:
И двата детектора- и Фишера и Деуса са последна дума на техниката...... и двата са хубави спор няма
Техниката не е без значение, но за продуктивността на апарата най-голямо значение има късмета, и след това уменията на търсача !!! Чакам сега печката или Владо Лилов да ми кажат къде пак греша
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Вто Апр 23, 2013 5:34 pm
jordan_nenov написа:
Ти се появи бре наборе, нали искаше тестове - направих ти. Ама нещо гледам всеки ден си на линия, обаче не отговаряш, да не си глътна езика? Нищо, ще се оправиш. Късмет !
Исках да видя клип на Фишер на 1 лев поне 30см. закопан... А ти правиш бъзици с техниката на някакви си 60см. ...
akulata88 Преторий
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Вто Апр 23, 2013 6:13 pm
Фишерите са вече 80г. едни от лидерите на пазара, защото са винаги в крак с техниката и времето (макар да нямат още дистанционно )
colin96 Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Вто Апр 23, 2013 6:32 pm
Май сега е точният момент да се разделям с фишерчето ми.Някой ако има интерес да предлага! .Толко много хубави неща се изписаха за него,толко много клипове се направиха,та чак започнах да се чудя дали тва мойто животно е ф75. (в кръга на шегата разбира се) .Май се поувлякохме малко с всички тия тестове и линкове ,и забравяме основното,че трябва да се работи с уредчетата.Да се търка,да се правят тигели, а не да стоим до една дупка цял ден и да си мерим работите.За двайсетина години почти(да не кажа изобщо)не съм попадал на обект така наредени -пирон ,пара ,пирон,пара...Всеки е имал е случай може би до черния да изкара цвят , ама айде замислете се колко често се е случвало и дали това е определящото за успеха.Аз поне не мисля че е.Замислете се дали всичкото чудо,което е изкарано през годините дали е било с ф75 или деус или маска 4.
топи Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Сря Апр 24, 2013 8:19 am
pechkata написа:
jordan_nenov написа:
Ти се появи бре наборе, нали искаше тестове - направих ти. Ама нещо гледам всеки ден си на линия, обаче не отговаряш, да не си глътна езика? Нищо, ще се оправиш. Късмет !
Исках да видя клип на Фишер на 1 лев поне 30см. закопан... А ти правиш бъзици с техниката на някакви си 60см. ...
когато правите тестове няма значение кои ги прави и за коя машина проверяваите си пръста с апарата преди да запълните дупката,че и там стават мушангии.камерата да е на фокус и да следи целия процес-от проверката до зариването.тогава може да говорим за реални тестове.каква е гаранцията че някои не е бутнал 10-20 ст. в буца пръст и при заравянето на дупката тази стотинка не е на 10-15 см от апарата
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Сря Апр 24, 2013 12:14 pm
pavli_q написа:
Моля за съвет спрял съм се на тези два уреда и искам вашето мнение кои от ДВАТА да избера ,а не дами предлагате други варианти . Желателно е да си дават мнението хора които са работили поне с единия от изброените Fisher F75 или XP Deus, а ако има такива които са работили и с двата ще е най добре БЛАГОДАРЯ ВИ
така че разлика в цената на двата уреда няма но между двата варианта има заслужава ли си втория вариант 3 и 4
БЛАГОДАРЯ ВИ Аз за какво ви питам вие какво ми отговорихте поне един да имаше които да е работил и Фишера и с Деуса поне напишете минусите/-/ на двата уреда ,защото сигурно имат и такива като при всеки уред
Последната промяна е направена от pavli_q на Сря Апр 24, 2013 12:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Сря Апр 24, 2013 12:16 pm
pavli_q написа:
pavli_q написа:
Моля за съвет спрял съм се на тези два уреда и искам вашето мнение кои от ДВАТА да избера ,а не дами предлагате други варианти . Желателно е да си дават мнението хора които са работили поне с единия от изброените Fisher F75 или XP Deus, а ако има такива които са работили и с двата ще е най добре БЛАГОДАРЯ ВИ
така че разлика в цената на двата уреда няма но между двата варианта има заслужава ли си втория вариант 3 и 4
БЛАГОДАРЯ ВИ Аз за какво ви питам вие какво ми отговорихте поне един да имаше които да е работил и Фишера и с Деуса
Вземай Деуса. Има повече предимства.
tepes Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Сря Апр 24, 2013 1:04 pm
pavli_q написа:
Аз за какво ви питам вие какво ми отговорихте поне един да имаше които да е работил и Фишера и с Деуса поне напишете минусите/-/ на двата уреда ,защото сигурно имат и такива като при всеки уред
Ми ти защо питаш, като знаеш, че няма да получиш отговор? Предполагам си прегледал доста подобни теми, някъде да си видял нещо смислено?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Сря Апр 24, 2013 2:06 pm
pavli_q написа:
pavli_q написа:
БЛАГОДАРЯ ВИ Аз за какво ви питам вие какво ми отговорихте поне един да имаше които да е работил и Фишера и с Деуса поне напишете минусите/-/ на двата уреда ,защото сигурно имат и такива като при всеки уред
Колега, сам знаеш, че всеки си хвали стоката която притежава. Изпращам ти линк към тази вече разисквана тема Ф-75 или Деус. Избора е твой. Ако се спреш на Фишера, то тогава мога да ти помогна с всичките неща за работата с тази невероятна машина - настройки, начини на търсене в различните режими, дребни хитринки и т.н. Прочети всичките мнения и тогава решавай. Късмет !
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 9:01 am
Фишерите са близалки грабвай ДЕУСа и забрави за друг детектор
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 9:51 am
kvinar написа:
Майнлаб суверен ГТ, както и Майнлаб мускетар са с пъти по-дълбоки от деуса. Хубаво беше колега, да имаш опит и с двата предлагани модели и тогава да се изказваш. Късмет !
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 12:08 pm
jordan_nenov написа:
kvinar написа:
Майнлаб суверен ГТ, както и Майнлаб мускетар са с пъти по-дълбоки от деуса. Хубаво беше колега, да имаш опит и с двата предлагани модели и тогава да се изказваш. Късмет !
И като са по-дълбоки , какво от това ? Значи ли , че като са по-дълбоки , са по ефективни? Незнам защо на всички дълбочина им е в главата , дълбочина та дълбочина.
п.п. Преди няколко дни , бях на излет с колега , който има мускетар и да наистина е дълбок , но само толкова,крайният резултат беше , една монета за него и шестнадесет за мен.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 12:26 pm
jordan_nenov написа:
Да дълбоки денара го чуват със клизма на 20см. и ако е на чисто... На замърсено мълчът като пу...ки ...
tepes Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 12:40 pm
На замърсено вземи сложи една 6х8 антена, тогава ако, ХП-то извади 16 сигнала, ти ще извадиш 138...
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 4:26 pm
И аз бях изправен пред тази дилема. Но фишера надделя, и взех Ф75 ЛТД. Работих една година с него, и бях много доволен. Постоянно обаче гледах клипове на деус, и ме глождеше дали не сбърках. И познай какво направих? Точно така, купих си и деус . След 3 месеца продадох фишера! Искаш предимства и недостатъци - ок: + Фишера има по-добра дискриминация. (Друг е въпроса ако свикнеш на X,Y визуализацията на деуса. Там вече няма грешка). + По-лесен от към батерии. С едни батерии караш цяла седмица, като бачкаш всеки ден по 8 часа. Деуса трябва да го зареждаш всяка вечер. Което не е кой знае какъв проблем, освен ако няколко дена нямаш достъп до ток. В такъв случай трябва да си подсигуриш USB зарядно за запалка, или соларно такова (10 - 50лв.). Доколкото разбрах в сервиза при вносителя сменят батериите на деуса на място, за 10-тина - 15мин. + Фишер със стандартната сонда е по-лек от деус със голямата. Може деуса да е по-лек като цяло, но 90% от това тегло са в питата (на метър рамо). - Не може да се изключва подсветката. Сигурен съм че ще може да се отвори и да се изведе на ключе някъде отвънка, но това чак след гаранцията. - Копчето за включване и усилване?намаляне на звука е на много неудобно място. Докато махаш много често го закачаш, и може да намалиш или дори изключиш машината. Също може да се преработи. - По-плитък от деуса. За да стигне дълбочината на деуса, трябва да е на буст процес, а на него в 80% от случаите не може да се работи нормално. - Имаш кабел за слушалките, който да ти се мотае в краката, да се закача в храстите и ДА ТЕ ВБЕСЯВА... - По-трудно се разгъва. Като цяло, на мен деус по-ми допадна. Освен това, за него излизат софтуерни ъпдейти чрез които може да се подобряват характеристиките на машината, докато другите марки и модели ако искат да подобрят нещо, трябва да пуснат нов модел, а ти съответно да си го купиш. Ако се сетя нещо друго, ще пиша.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 4:42 pm
Mitbull написа:
И аз бях изправен пред тази дилема. Но фишера надделя, и взех Ф75 ЛТД. Работих една година с него, и бях много доволен. Постоянно обаче гледах клипове на деус, и ме глождеше дали не сбърках. И познай какво направих? Точно така, купих си и деус . След 3 месеца продадох фишера! Искаш предимства и недостатъци - ок: + Фишера има по-добра дискриминация. (Друг е въпроса ако свикнеш на X,Y визуализацията на деуса. Там вече няма грешка). + По-лесен от към батерии. С едни батерии караш цяла седмица, като бачкаш всеки ден по 8 часа. Деуса трябва да го зареждаш всяка вечер. Което не е кой знае какъв проблем, освен ако няколко дена нямаш достъп до ток. В такъв случай трябва да си подсигуриш USB зарядно за запалка, или соларно такова (10 - 50лв.). Доколкото разбрах в сервиза при вносителя сменят батериите на деуса на място, за 10-тина - 15мин. + Фишер със стандартната сонда е по-лек от деус със голямата. Може деуса да е по-лек като цяло, но 90% от това тегло са в питата (на метър рамо). - Не може да се изключва подсветката. Сигурен съм че ще може да се отвори и да се изведе на ключе някъде отвънка, но това чак след гаранцията. - Копчето за включване и усилване?намаляне на звука е на много неудобно място. Докато махаш много често го закачаш, и може да намалиш или дори изключиш машината. Също може да се преработи. - По-плитък от деуса. За да стигне дълбочината на деуса, трябва да е на буст процес, а на него в 80% от случаите не може да се работи нормално. - Имаш кабел за слушалките, който да ти се мотае в краката, да се закача в храстите и ДА ТЕ ВБЕСЯВА... - По-трудно се разгъва. Като цяло, на мен деус по-ми допадна. Освен това, за него излизат софтуерни ъпдейти чрез които може да се подобряват характеристиките на машината, докато другите марки и модели ако искат да подобрят нещо, трябва да пуснат нов модел, а ти съответно да си го купиш. Ако се сетя нещо друго, ще пиша.
Колега, а фишера ти с коя антена беше? И пробвал ли си за дълбочината със СЕФ 38ъх30? Хубавото е че изтъкнатите от теб минуси са само в техническите решения за облика на апарата и нищо лошо в работата на машината. Късмет !
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 4:56 pm
И двете машини са сходни като работа, и са невероятни. Която и да реши да вземе колегата, няма да сбърка. Различните комбинации от сонди и настройки, вероятно биха променили превеса от едната към другата. Деуса е малко по-скъп, но и малко по-практичен.
ПС: С фишера съм работил само със стандартната сонда.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 5:41 pm
Mitbull написа:
И двете машини са сходни като работа, и са невероятни. Която и да реши да вземе колегата, няма да сбърка. Различните комбинации от сонди и настройки, вероятно биха променили превеса от едната към другата. Деуса е малко по-скъп, но и малко по-практичен.
ПС: С фишера съм работил само със стандартната сонда.
Ти си единствения колега във форума, който има една машина, и не говори лошо за друга машина. Адмирирам това. Заслужен плюс, колега! Късмета дано винагеи е с теб !
colin96 Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 5:44 pm
Нека не забравяме при какви условия ще използва уреда колегата.Един съвет от мен ако преобладава бяла глинеста почва в района,при която заземяването става ръчно под 40 и надолу,просто да забрави за фишера.На глина е под всякаква критика.Не знам деуса как ще се справя там ,но на фишера силата е в нормални до леко минерализарани почви.А относно ъпдейта на софтуера на деуса смятам че е едно от най-хубавите му предимства и може би това е една от причините ,която ще ме накара да избера деуса
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 7:39 pm
за дълбочина фишера е с малко по-добър! иначе знам кво може ф75. и хр деус! имах възможност да видя хр в действие!
:
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 7:53 pm
Mitbull написа:
- По-плитък от деуса. За да стигне дълбочината на деуса, трябва да е на буст процес, а на него в 80% от случаите не може да се работи нормално.
Ето това исках да прочета...БРАВО!!!
BEKS Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 8:44 pm
Колега pavli_q има едно просто правило което важи за всякакъв вид стока и то е : Като не можеш да избереш кое да купиш,купуваш по-скъпото.Успех
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Апр 25, 2013 8:47 pm
Ancient Hunter написа:
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
Този номер от западните детектори го може само Деуса... https://www.youtube.com/watch?v=_RwN_2502kg
Виж това наборе:
https://youtu.be/WaF9vCeBr4U
Апарата дето е в ръцете ми е Фишер Ф-75. А не ДЕУС. А мисля че работи прекрасно, какво ще кажеш наборе? Значи и други западни машини имат страшно бързи процесори или се бъркам? Късмет и наслука на всички търсачи !
Прави ми впечатление, че напоследък много се спекулира с понятието "бърз процесор". За целите на металдетекторите и най бавния процесор е невероятно бърз. Производителността им е измерва в MIPS (милион инструкции за секунда). Например някои от по-старите и "бавни" процесори работещ на тактова честота да речем 4MHz, изпълняват една инструкция от програмата за 1uS, което ще рече 1млн. инструкции в секунда. Колко маха на сондата ляво-дясно или обратно можем да направим над земята за 1 сек. ? Най-много 2-3, или повече? Ако по време на ход нормално се движим с 1 мах в секунда, то през това време процесора ще е изпълнил 1 млн. инструкции от програмата. Значи за да се натовари процесора, така че да се "задъхва" и да не смогва, трябва програмата да е невероятно дълга и сложна или процесора да изпълнява множество задачи едновременно, което досега не съм видял и в най сложния и скъп детектор. Металдетекторите нямат операционна система и не изпълняват множество задачи едновременно, за да се нуждаят от такива свръх сложни програми и съответно супер процесори. Дори Спектрата на White's е с посредствен процесор на Texas Instruments, работещ на 8МHz. В програмите на детекторите най често се използва натрупване на множество измервания докато сондата преминава над сигнала и после усредняване на измерените стойности. Дори понякога се използват изкуствени времезакъснения, за да не се получават двойни сигнали от една цел. Колко ще е бърз един детектор зависи много повече от аналоговата му част, отколкото от процесора. Ако аналоговата част е некадърно направена, и Pentium да има след нея, ще седи и ще чака да му дойде сигнала, за да го обработи. Всички тия "бързи процесори" са с рекламна цел, като се пусне нов апарат за да се убедят купувачите, че има за какво да дадат една шапка с пари за новата супер машина. Няма лошо в рекламите, но нека да слезем на земята и да гледаме малко по-реално на нещата
Благодарност! Много вярно и много потребно!
Хаосът е или временен,или гибелен!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Апр 26, 2013 1:04 am
Mitbull написа:
Благодаря за изчерпателният и смислен отговор по темата
ако имам още въпроси ще те потърся на лични колега Mitbull ,ако не ставам нахален разбира се
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Апр 26, 2013 7:47 am
Каквато и машина да си избереш, пожелавам ти да имаш много радостни моменти с нея. Сега ще видиш каква е разликата между БГ апарат и истински такъв. Късмет !