Заглавие: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 5:10 pm
Здравей те Колеги. Днес забелязах че от долната страна и от страни има малка пукнатина почти незабележима (като драскотина е)но като понатисна се отваря! Корпусът на антената е пластмасов а от долу е с епоксидна смола ,дайте съвет...... Може ли да се поправи и с какво? http://prikachi.com/gallery_view.php?user=26608&gal=13777
Последната промяна е направена от kretosa на Пет Мар 29, 2013 6:04 pm; мнението е било променяно общо 1 път
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 5:38 pm
търкай смело ако търкаш по влажни места, когато е паднала роса си залепи малко изолирбанд. И да си готов след известно време за нова сонда Може и да намежеш засегнатото място с някакво леполо. Успех.
kretosa Новобранец
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 5:47 pm
Мисля да изтъркам пукнатината малко и да капна малко лепило от рода на капчица и после да намажа с епоксидна смола като обхвана още 5 см. на страни.
charon Цезар
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 5:53 pm
Намажи я със секундно лепило, и няма да имаш грижи, за смолата незнам...
Viver est militare!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 6:47 pm
kretosa написа:
Здравей те Колеги. Днес забелязах че от долната страна и от страни има малка пукнатина почти незабележима (като драскотина е)но като понатисна се отваря! Корпусът на антената е пластмасов а от долу е с епоксидна смола ,дайте съвет...... Може ли да се поправи и с какво? http://prikachi.com/gallery_view.php?user=26608&gal=13777
Имах доста повече пукнатини и на двете атени и решавах проблема по два начина: 1. Запълвах пукнатината с пепел от дърва и след това слагах лепило капчица. Стягаше се сместа и после нямах никакви проблеми. 2. Запълвах я пукнатината с лепило поксипол и проблема се решава веднага.
Пробвай и ще останеш много доволен.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 6:48 pm
За мен е най-добре да намаже цепнатината с черния силикон за монтаж на стъкла към железни профили. Силикона става на гума след 24 часа и държи безкрайно здраво, като не пуска никаква вода. Смятам че това е най-доброто...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
kretosa Новобранец
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 9:25 pm
Ще я залепя ,но се чудя от какво да измисля някакъв предпазител? Колеги ми казват да сложа една грамофонна плоча.....може и да ме бъзикат ? Но дали няма да пречи на дълбочината?
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 9:33 pm
Колега чуи ме сега от практика да ти кажа,вземи една игла изтържи пукнатината но не дълбоко около 0.5мм широко и дълбоко капни капчица обилно и бързо пепел от цигара но си я приготви предварително на хартиика ия намачкаи да стане финна поръсия и истава като камък и прегледаи хубаво за други цепки иначе питата ти не е търкала много по не така изглежда просто е срещнала неподходящо некои камък.
kretosa Новобранец
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 9:39 pm
Така и ще направя,благодаря Колега Иначе питата беше чисто нова преди месец и половина
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Пет Мар 29, 2013 9:45 pm
Ако ме питаш не я отежняваи с такава пита търках 6години но както си решиш аз направих така надрасках я добре с едра шкурка счетката я намазах с епоксидна смола но немска от авточастите лепнах мрежа от топлоизолация като позасъххне още веднъж изсъхна и изрезах дупките зашкурих ръбовете и даваи сначала!
charon Цезар
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Съб Мар 30, 2013 8:22 am
Чувал съм също, че като омешаш секундно лепило със сода, се постига много добър резултат.Втвърдявало много здраво, но още не съм го пробвал тоя вариянт.
Viver est militare!
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Спукана антена на Адреналинка Съб Май 25, 2013 5:29 pm
Внимавайте с тези лепила ,защото е възможно химикалите в лепилото да разядат лаковото покритие на намотките и да прецакате антената.