Заглавие: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 11:24 am
искам да почна да търся монети дайте съвет на какви места да обикалям МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
sitalk Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 12:48 pm
Какъв е този въпрос ей? Новобранска работа. Търси каквото искаш,стига да не нарушаваш закона.И да не те виждат много хора. За жалост е така. А конкректния си въпрос може да го зададеш не тук публично.
tepes Цезар
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 12:49 pm
На плажа! Излизат много монети!
sitalk написа:
Какъв е този въпрос ей? Новобранска работа. Търси каквото искаш,стига да не нарушаваш закона.И да не те виждат много хора. За жалост е така. А конкректния си въпрос може да го зададеш не тук публично.
Вероятно, човека се опитва да провикира
Lamas Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 1:14 pm
micronta 3001 написа:
искам да почна да търся монети дайте съвет на какви места да обикалям МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
На плажа, там има доста монети, пръстени и украшения!
micronta 3001 Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 2:05 pm
искам да кажа дали може нещо да се намери ако си обикалям полето или покрай основи на къщи и стари сгради защото като гледам форума и като чета теми и мнения ми идва да и да намеря нещо
stanislav1916 Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 2:23 pm
micronta 3001 написа:
искам да кажа дали може нещо да се намери ако си обикалям полето или покрай основи на къщи и стари сгради защото като гледам форума и като чета теми и мнения ми идва да и да намеря нещо
обикаля по калет и селища и тарси кадето има керамика викаи булдозери и ходи да буташ могили копаи здравоо
Последната промяна е направена от stanislav1916 на Пет Мар 08, 2013 2:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
хаймана Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 2:40 pm
Най добре с динамит никой няма да смее да припари !!! УСПЕХ
Един грам опит е повече от сто кила приказки?!
buntar.1971 Про-Консул
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 3:17 pm
В НИМ е най сигорно,тъкмо от там в ЦСЗ .
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 6:24 pm
Tо в НИМ всичко е ментета
Обикалай по поляните и ливадите, из изораните ниви (но не и засятите), покрай реките и езерцата... Монети излизат всякакви навсякъде. Вече имам почти всчки български, намирал съм и румънски, турски, грътски... Абе слагай един сандвич и едно шише вода в раницата, и се забавлявай. Избягвай засятите ниви, частната собственост и историческите обекти, и няма да имаш проблеми.
micronta 3001 Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 8:37 pm
Mitbull написа:
Tо в НИМ всичко е ментета
Обикалай по поляните и ливадите, из изораните ниви (но не и засятите), покрай реките и езерцата... Монети излизат всякакви навсякъде. Вече имам почти всчки български, намирал съм и румънски, турски, грътски... Абе слагай един сандвич и едно шише вода в раницата, и се забавлявай. Избягвай засятите ниви, частната собственост и историческите обекти, и няма да имаш проблеми.
мерси за съвета утре ще излез на да почешам крастата па беки излез не нещо защото обиколих над 10 километра за 3 дни след училище и нищо беки утре излез не нещо
ПП: хубавото е вече си имам и компания
stanislav1916 Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 8:40 pm
мерси за съвета утре ще излез на да почешам крастата па беки излез не нещо защото обиколих над 10 километра за 3 дни след училище и нищо беки утре излез не нещо
То зависи и със какъм МД.
micronta 3001 Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 8:46 pm
stanislav1916 написа:
не хваща дълбоко динар 22 мулимета го хваща на 17 сантиметра спокойно в земята а на 20 см го едва го дава само на дисплея го показва
stanislav1916 Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 9:11 pm
micronta 3001 написа:
stanislav1916 написа:
не хваща дълбоко динар 22 мулимета го хваща на 17 сантиметра спокойно в земята а на 20 см го едва го дава само на дисплея го показва
Ако е онзи на снимката начи няма смиса изобщо да търкаш е може някои лемеж или капачки от буркани да извадиш е паке нещо де цвят да има..
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 9:47 pm
stanislav1916 написа:
Най-много се намират с лозова пръчка.
кирката Консул
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 10:14 pm
[quote="micronta 3001"]искам да почна да търся монети дайте съвет на какви места да обикалям МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО[/quote] пробвай се исторически музей
Око да види,ръка да пипне.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 10:16 pm
Спукахте го "детето" от бъзици! А дали е дете или стар хъш с голямо чувство за хумор?И ние се спукваме да го бъзикаме , а всъщност той ни се смее ! Според мен на там клонят нещата.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 10:29 pm
ivanasen написа:
Спукахте го "детето" от бъзици! А дали е дете или стар хъш с голямо чувство за хумор?И ние се спукваме да го бъзикаме , а всъщност той ни се смее ! Според мен на там клонят нещата.
Смятай за каква параноя става въпрос, щом всеки нов ник ви се струва някакъв бъзик или че някой иска да се ебава с някой. А, само двама се опитаха да помогнат (Lamas , Mitbull )! Един друг пък в съседната тема казва че " тука само лъжци и хора без никав опит " ! Mada faka , кво става тука???
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 10:37 pm
Gandalf написа:
ivanasen написа:
Смятай за каква параноя става въпрос, щом всеки нов ник ви се струва някакъв бъзик или че някой иска да се ебава с някой. А, само двама се опитаха да помогнат (Lamas , Mitbull )! Един друг пък в съседната тема казва че " тука само лъжци и хора без никав опит " ! Mada faka , кво става тука???
Gandalf , що не прочетеш всички постове и включи малко логическото си мислене , а извода сам ще ти светне в главата. Мислиш ли , че ако нямаше бъзик в цялата тема , нямаше колега да му се отзове на помощ!?
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Пет Мар 08, 2013 10:46 pm
ivanasen написа:
Gandalf написа:
ivanasen написа:
Gandalf , що не прочетеш всички постове и включи малко логическото си мислене , а извода сам ще ти светне в главата. Мислиш ли , че ако нямаше бъзик в цялата тема , нямаше колега да му се отзове на помощ!?
Споко бе знаех си че няма да ми разбереш намека. Цитирах твоя пост, с мисълта да е общ за форума. Не че ти нещо! Цялата тема я прочетох, и за това дадох мнение. А отностно мисленето, няма кво да се мисли като се вижда че само бъзици има в тая тема. Извинявам се, че не ме разбра, другия път ще пиша по подробно!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Съб Мар 09, 2013 12:05 am
Аз ще ти дам най-ценния съвет: ЗА ДА НАМЕРИШ НЕЩО, ТРЯБВА ДА ГО ТЪРСИШ ТАМ, ДЕТО ТО СЕ НАМИРА!!! Късмет в търсенето и намирането !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
micronta 3001 Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Съб Мар 09, 2013 8:54 am
Мерси за съветите и "подигравките" а за съвета " ЗА ДА НАМЕРИШ НЕЩО, ТРЯБВА ДА ГО ТЪРСИШ ТАМ, ДЕТО ТО СЕ НАМИРА!!!" ще хода с един приятел на нивата им когато са прекопавали са намирани римски монети и глинени съдове па беки излез не нещо по ценно
ПП:два от глинените съдове са били по 2 метра и от горе за вода
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Съб Мар 09, 2013 9:49 am
micronta 3001 написа:
Мерси за съветите и "подигравките" а за съвета " ЗА ДА НАМЕРИШ НЕЩО, ТРЯБВА ДА ГО ТЪРСИШ ТАМ, ДЕТО ТО СЕ НАМИРА!!!" ще хода с един приятел на нивата им когато са прекопавали са намирани римски монети и глинени съдове па беки излез не нещо по ценно
ПП:два от глинените съдове са били по 2 метра и от горе за вода
Видя ли че знаеш къде да отидеш ! История, легенди, приказки, факти. Трябва четене и слушане и чак тогава идва радостта. За мен късмета е закономерност. Нали знаеш, неможе направо да е-беш, трябва първо да целуваш... Чети, питай, гледай и тогава знаеш къде да отидеш и ти гарантирам, че сам ще се увериш колко съм бил прав в момента в който извадиш това което търсиш. И най-важното е да си повярваш във възможностите и да търсиш така сякаш си го ти оставил, минаваш ли с апарата ей така за идеята просто, никога няма да намериш ! Късмет !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Съб Мар 09, 2013 5:42 pm
До реките близо до села или градове винаги е интересно.
micronta 3001 Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Съб Мар 09, 2013 7:21 pm
Нямам транспорт иначе ще обикалям имам само 1 симсон с 50 без документи ас че си го карам си го карам ама само до 50 километра в 1-та посока а най близката река ми е Струма и е на 80 километра а и нз черни пътища а ас бгам от полицията де ама ако хванат с някоя лада нива или полицейски мотор
Иначе дали излиза нещо на река Струма и язовир Дяково без рибите
ganev82 Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет на какви места горе долу да търся Съб Мар 09, 2013 7:50 pm
micronta 3001 написа:
Нямам транспорт иначе ще обикалям имам само 1 симсон с 50 без документи ас че си го карам си го карам ама само до 50 километра в 1-та посока а най близката река ми е Струма и е на 80 километра а и нз черни пътища а ас бгам от полицията де ама ако хванат с някоя лада нива или полицейски мотор
Иначе дали излиза нещо на река Струма и язовир Дяково без рибите
Колега търси керамика по нивите,почти по край всички градове и села има обекти,сигурен съм и по вашия край има много обекти.Успех