Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 20, 2014 5:45 pm
Балкански написа:
ivangrozni написа:
Колега, не знам за какво го хвалиш кантара , той става само за тясно специализирани неща : търсене на големи обекти (съдове,талиги) в гора или лозе и то на не много голяма дълбочина 1.5-2м. Една свястна рамка засича 8,9см обект от 1,5м не се влияе от снежни и друг вид покривки и кавьорчета ,освен това може и да открива и находки от монети наистина не много дълбоко - около 80см ,но за кантар това е невъзможна. Ако си производител ти са простени дитирамбите, но ако си търсач се само заблуждаваш.Поздрави !
Много точен коментар. Браво ! Аз самия имам Пулс Индукционен Металдетектор и ако беше нужно нямаше да опиша по кратко и ясно дълбочината . Но е така , нямам смущения никъде ( високопроводи , минерализирани почви , сняг , и др. ) , Но минуса ми е ,че машината е тежка и ти трябва да си ЯК , може да търсиш бързо но това е за сметка на дълбочината ... най добре работи на бавен ход , другото ,е че дълбочината на която трябва да копая все не я свикнах , защото не прилича да копаеш на 20-30см а ДЪЛБОКО , пак казвам трябва да си як хем за търсене хем за копане
И за това ли я продаваш тази супер машина-рамка...?
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 20, 2014 5:51 pm
[quote="Балкански"]
ivangrozni написа:
Една свястна рамка засича 8,9см обект от 1,5м не се влияе от снежни и друг вид покривки и кавьорчета ,освен това може и да открива и находки от монети наистина не много дълбоко - около 80см ,но за кантар това е невъзможна.
КЪДЕ Е ТАЗИ РАМКА, че толкова години не можах да я видя...на полигон бакър на 1.00м не го и помирисва за разлика от кантара, който го чува с 40-50см аванс над работното му ниво...минаха пет-шест рамки и всички си тръгват с увесени носове, а гърне с монети , колкото буркан на 80см. няма да коментирам или за петно от разпилени монети... Колега ти кантар виждал ли си на живо или само на снимка ? Ако искаш заповядай да ти тестваме рамката-два бакъра на по метър в различна геометрия и други неща...аз съм ги копал.
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 20, 2014 6:52 pm
Radislav написа:
Балкански написа:
ivangrozni написа:
Една свястна рамка засича 8,9см обект от 1,5м не се влияе от снежни и друг вид покривки и кавьорчета ,освен това може и да открива и находки от монети наистина не много дълбоко - около 80см ,но за кантар това е невъзможна.
КЪДЕ Е ТАЗИ РАМКА, че толкова години не можах да я видя...на полигон бакър на 1.00м не го и помирисва за разлика от кантара, който го чува с 40-50см аванс над работното му ниво...минаха пет-шест рамки и всички си тръгват с увесени носове, а гърне с монети , колкото буркан на 80см. няма да коментирам или за петно от разпилени монети... Колега ти кантар виждал ли си на живо или само на снимка ? Ако искаш заповядай да ти тестваме рамката-два бакъра на по метър в различна геометрия и други неща...аз съм ги копал.
Ако си наблизо към Хасково може , иначе за да показвам дали работи или не, да се разкарвам из България на длъж и на шир не ми се ще. Ако пък ти решиш да дойдеш към Хасково судоволствие ще ти демонстрирам.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 20, 2014 7:12 pm
Radislav написа:
Балкански написа:
ivangrozni написа:
Радиславе,Балкански е "новак" в хобито,самия той доста често обича да споменава тази важна подробност...
Хаосът е или временен,или гибелен!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 20, 2014 9:23 pm
Трибал-М написа:
Radislav написа:
Балкански написа:
ivangrozni написа:
Радиславе,Балкански е "новак" в хобито,самия той доста често обича да споменава тази важна подробност...
Всеки луд с номера си....,ко да праиш.
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 20, 2014 10:01 pm
Момчета наистина съм "новак" ( честна скаутска ) ... просто съм прекалено честен с вас , неви лъжа за нищо и си казвам каквото съм научил за краткото време от 1г. Виждам че тука има много скептицизъм в много отношения ,но това неми влияе на мисълта по-никакъв начин ( питайте за нещо и ще си кажа ) ..... Само да мога , просто не съм от тези дето искат да се доказват с машинката си или да дават акъли на по-стари . Нали е форум !? Споделям мнения и очаквам същото от другите, аа не да се заяждаме ЛИЧНО ! .... Иначе няма да пиша а само ще чета по форума ( но точно такива хора не са нужни в един Форум ) ! Влезте в един немски форум ( няма значение къв ) и ще видите как споделят хората , никой не мисли кой е оня , какво прави или подобни работи.... Та този форум е за металдетектори и метеорити и т.н. пишете по същество !!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Пет Ное 21, 2014 6:24 pm
Балкански написа:
... просто съм прекалено честен с вас , неви лъжа за нищо и си казвам каквото съм научил за краткото време от 1г. Виждам че тука има много скептицизъм в много отношения ...
Балкански,точно от такива като теб има нужда нашия форум! Скептицизмът устремно трябва да се изкоренява,да отстъпва място на оптимизма,доверието и благата колегиалност... Прекалената ти честност,обаче изчопли от скромното ми съзнание една стара пословица: "Прекален светец и Богу не е драг"!
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Пет Ное 21, 2014 6:29 pm
Трибал-М написа:
Балкански написа:
... просто съм прекалено честен с вас , неви лъжа за нищо и си казвам каквото съм научил за краткото време от 1г. Виждам че тука има много скептицизъм в много отношения ...
Балкански,точно от такива като теб има нужда нашия форум! Скептицизмът устремно трябва да се изкоренява,да отстъпва място на оптимизма,доверието и благата колегиалност... Прекалената ти честност,обаче изчопли от скромното ми съзнание една стара пословица: "Прекален светец и Богу не е драг"!
Ее това си е ваше мнение , аз коментирам по същество , възгледите ви за живот не ме интересуват
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Съб Ное 22, 2014 8:44 am
Radislav написа:
... Колега ти кантар виждал ли си на живо или само на снимка ? Ако искаш заповядай да ти тестваме рамката-два бакъра на по метър в различна геометрия и други неща...аз съм ги копал.
Разчитайки на прекалената ти честност и аз ще ти задам един въпрос: Хващал ли си въобще кантар,носил ли си го десетина метра поне? ...Скептицизмът,които каза,че виждаш тук,във форума, не се прогонва с преднамереност,фалш и лаладжийство,а с истина!
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Съб Ное 22, 2014 10:17 am
Трибал-М написа:
Radislav написа:
... Колега ти кантар виждал ли си на живо или само на снимка ? Ако искаш заповядай да ти тестваме рамката-два бакъра на по метър в различна геометрия и други неща...аз съм ги копал.
Разчитайки на прекалената ти честност и аз ще ти задам един въпрос: Хващал ли си въобще кантар,носил ли си го десетина метра поне? ...Скептицизмът,които каза,че виждаш тук,във форума, не се прогонва с преднамереност,фалш и лаладжийство,а с истина!
Ейй неме остави намира , имаш характер ка коза , пак казвам лични въпроси и отношения не търся и не искам !!! А кантар всеки знае какво е , даже 5 годишно дете питай ще ти кажа, че кантара измерителен уред, който служи за определяне на теглото или масата на даден предмет
Ейй неме остави намира , имаш характер ка коза , пак казвам лични въпроси и отношения не търся и не искам !!! А кантар всеки знае какво е , даже 5 годишно дете питай ще ти кажа, че кантара измерителен уред, който служи за определяне на теглото или масата на даден предмет
Който сам между шамари се навира, да не очаква оставяне на мира...
Вече съм казвал,че споменатите от теб кантари много точно измерват всички разновидности на тиквите! ...Втори провал след рамката и влака!...
Колегата ти зададе само един елементарен въпрос, на който отговорът е ДА-НЕ. Ако не си хващал подобно устройство, то тогава не давай мнение, аз не съм и затова си мълча. То ясно ти трябва в началото натрупване на мнения и те разбирам, но нека да са по същество, а не досадно спамене.Затова на форумите вече не може да се вярва и разчита много, всеки изразява мнения, без да е наясно с нещата, ама после недоволства, че когато търси информация, всичко е само айрян с баница.
Колегата ти зададе само един елементарен въпрос, на който отговорът е ДА-НЕ. Ако не си хващал подобно устройство, то тогава не давай мнение, аз не съм и затова си мълча. То ясно ти трябва в началото натрупване на мнения и те разбирам, но нека да са по същество, а не досадно спамене.Затова на форумите вече не може да се вярва и разчита много, всеки изразява мнения, без да е наясно с нещата, ама после недоволства, че когато търси информация, всичко е само айрян с баница.
1-во Петрони пак повтарям ( незнам колко си грамотен ,но прочети по-нагоре в коментарите ми ,и виж че съм написал ,че не искам лични въпроси , защото ти в момента с коментара си го правиш !!! ) ,нито те познавам нито искам да те знам кой си . 2-ро Първия ми коментар по тази тема изобщо не е за Кантарчето "на" тикви а за това как работи рамка ( каквато имам аз ). И това беше "по същество към темата за сравнение на двете машини , което може да е полезно за някой, който няма рамка и би искал да научи нещо като ме пита естествено". 3-то Моляви спрете да ми досаждате с личните ви "комплекси" и си гледайте кефа Последно , въпреки че съм нов , за по напред ако имам теми или въпроси от общ характер , моля да не коментирате , просто неми се занимава , нямам време за вашите глупости Послепис:Не искам мнението ви и по този коментар , защото аз спирам дотука по-тази тема.... !
Ееее колега, не го приемай лично.Никой не е искал да те засяга или наддумва- просто сме много докачливи за ИСТИНАТА и реалността в измервателната техника...Който има личен опит да пише, а който няма -да не спами с излишни драсканици темата...Това за "тежката артилерия" много пъти сме го дъвкали, не е за първи път... То стана както в автомобилните форумите...на кой му върви повече колата и гори по малко...Ама за да се изкаже някой подготвен трябва да е карал всяка една кола, за която иде реч и спор...
Последната промяна е направена от Radislav на Съб Ное 22, 2014 11:08 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Балкански,защо се хващаш на хоро,което не можеш да играеш,или го правиш като отговорен другар по живково време? ...Грамотността на Петроний и Радислав ти е толкова понятна,колкото Халеевата комета на кварталните песове! А твоя ник по-скоро е изрусен судански,отколкото балкански!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 27, 2014 6:03 pm
Балкански написа:
кантар всеки знае какво е , даже 5 годишно дете питай ще ти кажа, че кантара измерителен уред, който служи за определяне на теглото или масата на даден предмет
:
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Чет Ное 27, 2014 6:32 pm
Podlecii.avg написа:
Балкански написа:
кантар всеки знае какво е , даже 5 годишно дете питай ще ти кажа, че кантара измерителен уред, който служи за определяне на теглото или масата на даден предмет
Колегата ти зададе само един елементарен въпрос, на който отговорът е ДА-НЕ. Ако не си хващал подобно устройство, то тогава не давай мнение, аз не съм и затова си мълча. ....
Цитатът е предназначен за освежаване на нечия къса памет.
Извинявам се , ако по-неволя съм обидил някой ( без podlecii.avg ), но ще ви помоля да не ме дразните. Не съм тука да "споря" (поправка: да споря кой колко знае, да правя намеци към кой колко знае ,а по темата )казвам го 1000 пъти. Гледайте си кефа и не ме закачайте!
Последната промяна е направена от Балкански на Чет Дек 04, 2014 8:56 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Извинявам се , ако по-неволя съм обидил някой ( без podlecii.avg ), но ще ви помоля да не ме дразните. Не съм тука да споря казвам го 1000 пъти. Гледайте си кефа и не ме закачайте!
Във форумите споровете са полезни и се поощряват,защото чрез тях се достига до истината-но само при условие ,че си опонират наистина цивилизовани,човешки същества!
Трибал-М, тука (по-долу) на черно-бялата снимка е на кантара прадядо му... Обърни внимание какъв акумулатор има зад човека-със сигурност се работи от двама човека.Единият е помощник-кантарист (с раницата носи оловото), а другият е оператор -кантарист.
"Early metal detector, 1919, used to find unexploded bombs in France after World War 1": http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_detector#mediaviewer/File:Metal_detector_from_World_War_1.jpg
Трибал-М, тука (по-долу) на черно-бялата снимка е на кантара прадядо му... Обърни внимание какъв акумулатор има зад човека-със сигурност се работи от двама човека.Единият е помощник-кантарист (с раницата носи оловото), а другият е оператор -кантарист.
"Early metal detector, 1919, used to find unexploded bombs in France after World War 1": http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_detector#mediaviewer/File:Metal_detector_from_World_War_1.jpg
Здравей,Радиславе! Няма съмнение,че е пра-дядото...И,че са имали проблем със"захранващия блок"на машината. ...Щепселите на бобините също са впечатляващи!