...Ако кантарът-правеняк изгуби срещата,поемам разходите по пътуването! ...Не се отнася за извън земни.
Тъкмо бях се засилил със летящата чиния да идвам П.П Съжалявам,не можах да се стърпя
Макар и с летяща чиния,ти си земен и за теб ще се отнася! ...Нали покрай сериозното не трябва да губим чувството си за хумор,доколкото го имаме.Радвам се,че не се стърпя!
Не бързайте да си давате паричките за бг-летварки, скоро XP както и АКА ще пуснат дълбочинни уреди и всичко ще приключи, надеждно работещи машини с гаранция, а не дървени гредички със съмнителни качества. Друго си е да отидеш в магазина и да си купиш машината на момента със всичките му аксесоари, а не да те лъжат половин година че ще ти направят кантар(монтански) и на края да ти теглят една майна и ни кантар ни дявол, аиде мерси.
Не бързайте да си давате паричките за бг-летварки, скоро XP както и АКА ще пуснат дълбочинни уреди и всичко ще приключи, надеждно работещи машини с гаранция, а не дървени гредички със съмнителни качества. Друго си е да отидеш в магазина и да си купиш машината на момента със всичките му аксесоари, а не да те лъжат половин година че ще ти направят кантар(монтански) и на края да ти теглят една майна и ни кантар ни дявол, аиде мерси.
Приятелю,всяко не пълноумие е най-вредно за носителя му!...
Колега Кронос, изразяваш мнение пропито от лична емоционална пристрастност...Не знам, каква е причината за това, но човек трябва да стои над емоциите и да не бъде пристрастен, както се получава при теб, а обективен, и ако няма наблюдения и опит от дадено нещо да не прави коментари... На един полигон, където няколко надъхани момци с "надеждно работещи машини с гаранция" им увиснаха носовете, "летварката с гредичките" "изби рибата" ! За АКА-то няма да говорим...видяхме го на Сливек...XP-нямам мнение, но и двата са плиткотърсещи, а докато направят дълбоки такива ще се изтече един язовир вода... Мога да дам "плюс" за още един апарат-умуван и работен на брега на морето...не е фабричен в смисълът, който ти влагаш, но не отстъпва (да не кажа, че ги слага в джоб) по визия и качества на фабричните...Но то там е "друга бирата"...Командерска.
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
Сега, за хр и ака нещо не си ми следил мисълта, не ти говоря за влф машините им, а за дълбочинните които ще пуснат скоро, макар и че при тоягите в момента нямат конкуренция колкото и да не ти се вярва. Ще ти кажа от къде е продиктуван леко заядливия ми пост, значи поръчах си аз един кантар монтански, и след дълги телефонни разговори, суперлативи за машината и негативни мнения за други производители, се разбрахме с майстора да го получа след няколко месеца. Вече към края на срока бях прочел някъде из форумите как един колега се жалва че със същия кантар не можел да чуе капачка от буркан на 50см. и го помолих да ми прати клип с работата на кантара. Още на другия ден господин Лъчо ми се обади и каза че няма да ми направи кантара. Е на това какво му се казва, типично българска простотия, ей за това отдавна съм се отказал от летварките, ако ще и на десет метра да хващат...
Разбрах те и то много добре.Нека да ги пуснат пък ще видим..."един язовир вода..."докато стане работата и то я стане, я не... Относно Лъчо-и аз си поръчах, не съм го пришпорвал, нито съм му давал зор- и машинката си стана- даже имах и специфични изисквания-поумува, поумува и ми ги добави и тях като "екстри".За моите изисквания и критерии-доволен съм от апарата, а това за капачката...нещо твоят човек не се е научил да си настройва апарата и да работи с него.На 60см ще ти я хване под "тумбака на жарето"-гарантирано и изпробвано ! Това, че бил изказвал "негативни мнения за други колеги" съм склонен да не го повярвам...Не е такъв човек да говори нещо лошо за другите.Може да ти е казал:-Вземи си машината и ела да ги тестваме, преборим- в което няма нищо лошо..., но да "плюе" по другите-много се съмнявам.Достатъчно е интелигентен и възпитан и е над тези неща...въпреки, че във форума понякога излиза, че се "захапва" със някого, но то е чисто добронамерено. Не го разбирай, че го защитавам, нито съм му адвокат-не съм видял до момента нищо лошо от него.Дори дойде на място на мои полигони и цял ден ми показва и обяснява за работата с кантара. И апарата е пипнат ПРОФЕСИОНАЛНО !Много труд е вложено при направата на една такава машина.Трябва да уважаваме труда на другите, а който не му допада-да си купи Уайтс,Гарет, Джемини...(пиша за кантарите им) и да си търка с тях...Въпрос на избор и предпочитания. Много хора имат джипове.Едните обаче само се возят в тях и остават в локвата и калта, а вторите ги управляват и излизат от локвата и калта...Първите ходя да ги вадя с Прагата от горите и деретата...Та и с машините е така. Няма да забравя едно мнение на Командера от преди няколко години, че "шест месеца вадих железа, докато се науча да работя и да разпознавам цветът с GPX-a...". След негови изказвания и "отваряне на очи" народа се юрна да купува GPX-ове, но мина половин година и форумите взеха да се пълнят с обяви, че ги продават. За да стане човек "майстор" си иска труд, упоритост и да походиш с "майстор"...да "прихванеш мая" от него както се казва... А с г-н Лъчо нещо явно сте "сбутали конците", но защо вие най-добре си знаете... Погледни философски-Щом нямаш кантар, значи тази "летва" не е за теб-не ти е било писано...а пък и може да удариш джакпота с дълбочинните на АКА и ХП, а другите с кантарите да сме се прецакали...Той Господ си знае работата. Хайде, остани си със здраве и сбирай рубли и евро, че ще ти трябват...
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
Колеги,истината е следната: Въздушно-алуминиева капачка от буркан за компот-150 сантиметра. Под най-провисналата част на далекопровод от 400 000 волта има полигон.Същата капачка я заковава убедително на 70 сантиметра под земната повърхност,със зона,дълга 45-50 сантиметра! На практика,няма значение къде търсим -не се безпокоим взаимно с далекопроводи и електрифицирани ЖП линии... Очаквам един колега(с клип) да потвърди въздушния тест...
Монетата е 100 драхми от 1992 година,която според вещи колеги,като поведение, е еквивалент на четворната драхма(?).Новият правеняк започва да я "диша" от 65 сантиметра-въздушно...А капачката?...
...Някога,в "Благи приказки" "натоварих,раздух" форума с тема за слугите и лакеите.Не си спомням съдбата и.Беше отдавна... Моля,не ме връщайте обратно към нея!
Хаосът е или временен,или гибелен!
stater Про-Консул
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Пет Окт 31, 2014 12:51 pm
Приемник-предаватели тип" кантар" доколкото ми е известно правят Whites,Fisher и Garrett и всичките макар да са много красиви на външен вид ,стават единствено да ги поставиш до камината за да си спомняш, че някога си практикувал това хоби.Ако и XP и руската АКА са се ориентирали натам ,то работата е отвсякъде от ясна по-ясна ,и то е че времето на обикновените монетарки отдавна отмина ,та взехме че се сетихме да почнем да правим кантари ,та белким се съживи малко алъш-вериша.Що се отнася до "летвата " на Лъчо като гледам мераклии доста ама куражлии аич.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Пет Окт 31, 2014 6:57 pm
stater написа:
Приемник-предаватели тип" кантар" доколкото ми е известно правят Whites,Fisher и Garrett и всичките макар да са много красиви на външен вид ,стават единствено да ги поставиш до камината за да си спомняш, че някога си практикувал това хоби.Ако и XP и руската АКА са се ориентирали натам ,то работата е отвсякъде от ясна по-ясна ,и то е че времето на обикновените монетарки отдавна отмина ,та взехме че се сетихме да почнем да правим кантари ,та белким се съживи малко алъш-вериша.Що се отнася до "летвата " на Лъчо като гледам мераклии доста ама куражлии аич.
Колега,не е изненада за никой от нас,че все по-често се ползва дълбочинна техника.Но монетарът едва ли някога ще слезе от сцената...Е,ще отстъпва "плавно" от централното място,без да излиза от светлината на прожекторите.
Колега, не знам за какво го хвалиш кантара , той става само за тясно специализирани неща : търсене на големи обекти (съдове,талиги) в гора или лозе и то на не много голяма дълбочина 1.5-2м. Една свястна рамка засича 8,9см обект от 1,5м не се влияе от снежни и друг вид покривки и кавьорчета ,освен това може и да открива и находки от монети наистина не много дълбоко - около 80см ,но за кантар това е невъзможна. Ако си производител ти са простени дитирамбите, но ако си търсач се само заблуждаваш.Поздрави !
Много точен коментар. Браво ! Аз самия имам Пулс Индукционен Металдетектор и ако беше нужно нямаше да опиша по кратко и ясно дълбочината . Но е така , нямам смущения никъде ( високопроводи , минерализирани почви , сняг , и др. ) , Но минуса ми е ,че машината е тежка и ти трябва да си ЯК , може да търсиш бързо но това е за сметка на дълбочината ... най добре работи на бавен ход , другото ,е че дълбочината на която трябва да копая все не я свикнах , защото не прилича да копаеш на 20-30см а ДЪЛБОКО , пак казвам трябва да си як хем за търсене хем за копане
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Сря Ное 19, 2014 9:19 am
Балкански написа:
....нямам смущения никъде ( високопроводи ,....)
Браво! Не знаех,че има такива импулсни машини като твоята! ...А на НИСКОПРОВОДИ (тези за влаковете) как де държи?
Хаосът е или временен,или гибелен!
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Сря Ное 19, 2014 9:26 am
Трибал-М написа:
Балкански написа:
Браво! Не знаех,че има такива импулсни машини като твоята! ...А на НИСКОПРОВОДИ (тези за влаковете) как де държи?
Там още по-стабилно се държи ! Казва ти кога ще мине влака и с колко пътници е натоварен , кой носи злато , кой сребро
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Приемник-предавател(кантар) Сря Ное 19, 2014 9:35 am
Балкански написа:
Трибал-М написа:
Балкански написа:
Там още по-стабилно се държи ! Казва ти кога ще мине влака и с колко пътници е натоварен , кой носи злато , кой сребро
Е,те това е техника! Винаги ти дава възможност за преценка дали хобито,или обира на влака да избереш...Започнах "благородно" да ти завиждам!