Всички сте прави! - А моето мнение, е че ако колегата Gandalf не му се занимава да сменя различни метал детектори БГ - западни, от малък към голям клас и т.н., и иска направо да спести за класен детектор, то правилният избор е Ф75, защото е много опростен и лесен от към меню, и работа с него, както за напреднали така, и за начинаещи! С малко помощ и указания от приятел си в час на часа! - Поне аз така направих и мислех долу-горе като него, за което никак даже не съжалявам! УСПЕХ!
Г-н Ненов, прочетете този пост на "fishera80". Той без да иска ви постави на мястото си. С това той доказа моят спор. Ако бях на ваше място щях да си наведа главата виновно, макар и пред компа дето няма да ви види никой. Fishera80, къде си бе да ти стисна ръката!
А вие господин Gandalf, може да запитате г-н fishera80 дали несъм му помогнал в избора, настройки и работа с фишера. Ако отричах цялата еволюция и вървях назад, щях от фишера да слезна на ГМ4, примерно, след което на Гарет аце 150 и накрая на лозови пръчки... Да даде Господ да си купиш Ф75, и тогава да подновим нашите спорове за сложната и проста техника. Това че се работи лесно с фишера, щото има само 4 копчета, незначи че е лесна машина... Наистина с нея може да почнеш да работиш на десетата минута, но ще постигнеш работата която позволява машината чак след 2 години работа с машината. Успехи !
Бате , Данчо и аз ти благодаря за ценните съвети относно настройките на работа с фишера! Само едно искам да кажа на колегата Gandalf- За де се свикне с работата на един МД е необходимо време. Аз работих с други , които нямаха нищо общо с този , но имах стаж и все пак вече втори месец правя първите стъпки да различавам сигналите/говоря за сигнали , които са на границата между цвят и желязо/ . Ще ми трябва поне 6 месеца постоянна работа да се срасна с него и да го изцеда. А пък ти, ако въобще не си практикувал това хоби представи си колко време , ще ти е нужно! Понеже виждам , че си отракано момче , ще се радвам бързо да свикнеш и да се обадиш за първите постижения!
p.s. Все пак младото си е младо е то и аз съм млад , но мога смело да кажа , че поне имам стаж от някоя година.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Е,то опитът(стажа)си е най важен! Аз ако знаете с какво нещо направих първите си крачки..ха ха ха,тук в този форум даже имаше учудени колеги които не знаеха кво е тва чудо един ZLAT с прав стик като метла едно копче на кутия с размерите на цигарена
Ако си чул за пеещи камъни, то с тази функция пак си бачкаш, дето другите бягат като дявол от тамян.
Доста може да се напише по темата ....струва ми се ,че изпускаш нещо....това е добре да се обсъди.Аз лично никога не съм постъпвал така,но не знам...
Като намериш обект с пеещи камани или насип със шлака, как процедираш? Аз например слагам NOTCH на числото, което ми изписва детектора при намиране на въпросните камъни или шлака. По този начин заглушавам половината група метали, включително и каманите или шлаката. Чрез NOTCH мога по този начин да заглуша целия спектър на металите и да оставя една или повече подгрупи, които да ми ги идентифицира. Ако някой знае други начини за дискриминиране на пеещите камъни нека сподели. Може би е редно да направим отделна тема, а не да спапим съществуващите...
Avrelianе, глупав човек си! Не ми се занимава с теб. Още в началото като се появих в тоя форум и ми се правеше на интересен. Бил съм нов, не знам си кво! Кой знае къв очелат бръмбар си зад компа, иначе тежко го раздаваш. Нали ти виждам постовете, какви са постни!
Avrelianе, глупав човек си! Не ми се занимава с теб. Още в началото като се появих в тоя форум и ми се правеше на интересен. Бил съм нов, не знам си кво! Кой знае къв очелат бръмбар си зад компа, иначе тежко го раздаваш. Нали ти виждам постовете, какви са постни!
Ако си чул за пеещи камъни, то с тази функция пак си бачкаш, дето другите бягат като дявол от тамян.
Доста може да се напише по темата ....струва ми се ,че изпускаш нещо....това е добре да се обсъди.Аз лично никога не съм постъпвал така,но не знам...
Като намериш обект с пеещи камани или насип със шлака, как процедираш? Аз например слагам NOTCH на числото, което ми изписва детектора при намиране на въпросните камъни или шлака. По този начин заглушавам половината група метали, включително и каманите или шлаката. Чрез NOTCH мога по този начин да заглуша целия спектър на металите и да оставя една или повече подгрупи, които да ми ги идентифицира. Ако някой знае други начини за дискриминиране на пеещите камъни нека сподели. Може би е редно да направим отделна тема, а не да спапим съществуващите...
Шлаката е желязо,поне по нашия край-тя е лесна,махаш желязото,и готово.това го могат и българските.Но с камъните-аз правя така-взимам най лютия и балансирам дтктора на него и ...маам.Получава се така-губя дълбочина,но не губя сигнал до,или под камъка.Другия вариант е-оставам си ги да пеят камъните,и не губя длбчна ,но около кмка....всичко е маскирано-тоз третия,дето да ги дискриминирам ми се струва неудачен,щото губиш и полезни сигнали в свободната зона-м-у камъните.Оссобено ако е с ноч-т.е цвят.