На фискарс си харесах телескопичната ама ми е много голяма бе. Имаше една на фискарс доста къс вариянт и беше около 35 лв. но като отидох да си зимам бяха свършили. Сега се чудя каква да си взема.
На фискарс си харесах телескопичната ама ми е много голяма бе. Имаше една на фискарс доста къс вариянт и беше около 35 лв. но като отидох да си зимам бяха свършили. Сега се чудя каква да си взема.
Някои хора не мога да ги разбера!!! Лопатите по марки ги търсят... Все едно сама ще копае... Пфф
Марката е гаранция за качество!Ти въобще вдяваш ли за кво става на въпрос.Не е важна марката,а качеството,само че ,марката е гаранция за качество!Гат изкривиш такава лопата,обади ми се-мое да е счупиш,ма не и да я изривиш.!САМО ЧЕ,ТРЯБВА САМ ДА СЕ УБЕДИ ЧОВЕК.....
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Инструмента за нашето хоби Нед Яну 06, 2013 3:36 am
Аз да ви споделя, най ценните неща в парична стойност съм ги вадил без лопата и без кирка Не казвам какъв е бил терена и другите условия. Като стойност не е някаква много много голяма, но все пак. И между другото нямам кой знае колко голям опит
Аз имам такава малка,но руска с печат и калъф.Подари ми я приятел и върши чудесна работа за проучвателни цели.Все пак с нея е трудно да се копаят по 30-40 сантиметра дълбочина.
В комбинация със селска комбинирана тясна мотичка,отзад с два върха е чудесна комбинация за непознат терен за проучване. Тази комбинация се оказа чудесна това лято, при условие че след 10-тия сантиметър става на бетон от сушата.
Тези инструменти са подходящи при условие че не работите с Джи Пи. За там си трябват няколко сапа резервни към кирката и лопатата.
Иначе аз си купих от zanvan Фискарс от късите с оранжева дръжка и съм много доволна.Само дето ми липсва малко мускулна маса да обръщам изцяло загребаното от тази лопата. Напоследък често ходя във вериги като Практикер и Бриколаж ,НО там има предимно от градинската линия на тази марка и е наистина късмет да намериш точната лопата.Те затова и казват-"свършили".
Някои хора не мога да ги разбера!!! Лопатите по марки ги търсят... Все едно сама ще копае... Пфф
Марката е гаранция за качество!Ти въобще вдяваш ли за кво става на въпрос.Не е важна марката,а качеството,само че ,марката е гаранция за качество!Гат изкривиш такава лопата,обади ми се-мое да е счупиш,ма не и да я изривиш.!САМО ЧЕ,ТРЯБВА САМ ДА СЕ УБЕДИ ЧОВЕК.....
Не ти най много "вдяваш" тук в този форум . Казах го по принцип без да съм обиждал никой, сега вдяна ли?!?!?!?!? Всеки си знае какво да прави! Моето мислене е че и с обикновена лопата може да се копа перфектно, като знаеш как да я въртиш де. Все пак не къртиш камъни с нея.
Не ти най много "вдяваш" тук в този форум . Казах го по принцип без да съм обиждал никой, сега вдяна ли?!?!?!?!? Всеки си знае какво да прави! Моето мислене е че и с обикновена лопата може да се копа перфектно, като знаеш как да я въртиш де. Все пак не къртиш камъни с нея.
Къртя,къртя....просто се налага... Иначе и аз съм чувал,че и с обикновена ставало....понякога!