Заглавие: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 10:58 am
Здравейте колеги имам един въпрос към вас: Ако намеря старо турско злато, то няма да е много старо, но нали са слагали хората някакви отрови, някакви неща с които не съм много наясно. Някой има ли идея как да се подходи за да се предпазим от такива неща ? Как да се обработва евентуалната находка ? Ако някой сподели мнение или съвет ще съм благодарен.
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 1:39 pm
Доколкото съм запознат с тези неща при изравянето ползвай ръкавици(навремето около гърнето са слагали шипчета намазани с отрова която с годините не се отмива) но имай в предвит че и те могат да се продупчат. В гърнетата са слагали жлъчки и още гадории който при разлагането си зараждат бацили на някои по редки болести и когато го отвориш те хваща нещо затова ползвай маска и не вдишвай близо до гърнето. За такива случай носи с тебе оцет, намериш ли нещо поливай обилно. Ако вече имаш информация че златцето е в пещера или някакво подземие там възможните капани са много но ако те интересува мога да ти разясня това което знам. Успех.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 7:20 pm
На мен ще ми е интересно да споделиш, но мисля че до определено дърво може и да намеря нещо закопано, ще търся след няколко месеца, понеже не е тук каде живея и искам да се подготвя предварително. Само оцета достатъчен ли е да убие ако има нещо сложено в самото нещо ако е гърне например ?
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:05 pm
Ами да мисля че е достатъчен ако полееш обилно и не разчитай само на него (помисли и за някаква маска) но преди да стигнеш до там много други изненади можеш да срещнеш. Разбира се знам за хора намирали гърненца без никакви капанчета и хитрости което означава че и твоето може да е такова. А някъкви нишани или странни рисунки има ли в месността където мислиш че е това златце. Бих ти препоръчал да огледаш навсякъде в радиус от около стотина метра. Ако има някакви признаци по скали или огромни камъни от човешка намеса можем да разберем много.
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:15 pm
Също така и историята по която се водиш е от голямо значение. С две думи многото капки правят локва (всяко нещо е от значение). Ако желаеш повече да си полафим намери ме в скайп ( същият е като профила ми тук) че като гледам тука друг няма да помогне те колегите имат много знания но предпочитат да ни гледат сеира и да се карат от време на време по темите наляво надясно из форума
drujba6 Новобранец
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:30 pm
bybyboys написа:
Доколкото съм запознат с тези неща при изравянето ползвай ръкавици(навремето около гърнето са слагали шипчета намазани с отрова която с годините не се отмива) но имай в предвит че и те могат да се продупчат. В гърнетата са слагали жлъчки и още гадории който при разлагането си зараждат бацили на някои по редки болести и когато го отвориш те хваща нещо затова ползвай маска и не вдишвай близо до гърнето. За такива случай носи с тебе оцет, намериш ли нещо поливай обилно. Ако вече имаш информация че златцето е в пещера или някакво подземие там възможните капани са много но ако те интересува мога да ти разясня това което знам. Успех.
Точната пропорция е 1 кило злато-1 литър оцет, и то задължително винен(ябълковия не върши работа).За 200 кила 200литра. ПП Навремето голям зор видях до като кача 80 литра оцет горе в планината,после беше лесно
markos Преторий
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:43 pm
drujba6 написа:
bybyboys написа:
Точната пропорция е 1 кило злато-1 литър оцет, и то задължително винен(ябълковия не върши работа).За 200 кила 200литра. ПП Навремето голям зор видях до като кача 80 литра оцет горе в планината,после беше лесно
Евала за този коментар колега шапка ти свалям нямаш равен...
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:47 pm
hubavito виждаш ли за какво ти говоря, аз споделям това което съм научил но все ще излезе някой по-умен като drujba6 да помогне. Браво drujba6 виждам че си разбирач по пропорциите затова би ли помогнал на такива като нас ако видим баба меца колко метра хартиика ще ни трябва за да се почистим вярвам че имаш опит с усирането щом така се усираш и по темите
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:54 pm
Що бе пропорциите са му добри, но явно повече от 100 кила злато не може да изкара защото може малко оцет да носи
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 8:59 pm
Може и така да е ако е някой недохранен търсач Аз ако съм поне със 150 ще катеря Дори ако и той е с мен може и 20 кила тоалетна хартийка да му нося
drujba6 Новобранец
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 9:20 pm
bybyboys написа:
hubavito виждаш ли за какво ти говоря, аз споделям това което съм научил но все ще излезе някой по-умен като drujba6 да помогне. Браво drujba6 виждам че си разбирач по пропорциите затова би ли помогнал на такива като нас ако видим баба меца колко метра хартиика ще ни трябва за да се почистим вярвам че имаш опит с усирането щом така се усираш и по темите
Слушай пич,има си други форуми където хора с диагнози си пишат за нишани,товари злато,оцети,моцети и прочие глупости,а в този форум си пишем за машинки и металдетектинг.ЯСЕН ЛИ СЪМ,или да повторя.АРЕ БЕГАЙ У ЛЕВО И НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙ ПОВЕЧЕ!!!!!!!
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Чет Ное 22, 2012 9:39 pm
Бе незнам за кви машинки си пишете но доколкото гледам темата е пусната в отдела в който можем да си лафим за всичко така че май ти трева да бегаш. И не се ядосвай че от нерви излизат бръчки и изглеждаш по стар. Ние просто си се забавляваме нали така. научи се да носиш малко на базик както и ти се базикаш с нас.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 1:24 pm
drujba6 написа:
bybyboys написа:
Чакайте ся,вие тва злато туршия ли ше го праите бе,че трябва толко оцет? Пък като като втаса-от мен ракията-от вас туршията
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 2:26 pm
За туршията трябва да питаш drujba6 че той ги прави тез пропорции пък аз мога малко нещо сушено расло на кокал да донеса да го поохраним малко че завалията много малко оцет може да носи
weimas Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 2:46 pm
bybyboys написа:
За туршията трябва да питаш drujba6 че той ги прави тез пропорции пък аз мога малко нещо сушено расло на кокал да донеса да го поохраним малко че завалията много малко оцет може да носи
представяте ли си как се носят 100 кила оцет в гората хахахахахахахахахаха че да се падне и да е баир колко мешки трябва да пренесеш и ако те стрешне някои кво ще викаш че ще правиш зимнина и винзавод трябва да посещаваш за остъпка че е количество
hubavito Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 7:02 pm
Леле леле, аз какво попитах, а тя каква става, интересното е че има много негативно настроени хора, като не има хресва да не четат. В днешно време има свобода на словото и всеки може да пита и пише свободно, хейтърите да си направят форум и да се карат там между другото такъв форум за хейтъри на български ще се посещава много и ще се пише много, че българите сме спораджии, но прия някой тази черта е много силно изявена. То ако някой напише съвсем културно 'Не съм съгласен с вас и прочие' , ще прозвучи много културно и сякаш хората ще си помислят за такъв човек че е малко мекушав защото е по културен или малко по интелигентен. Между другото темата е интересна, така че пишете карайте се няма проблем поне това да ви донесе душевна нслада, нали това е важното
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 9:59 pm
егати негативните новобранци има .... пич намираш и не дишай по-добре....отваряш внимателно без да дишаш и поливаш с оцета както казват... после може и бензинче и даго палниш ) намирай и живей разумно
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 10:17 pm
hagemon4o написа:
егати негативните новобранци има .... пич намираш и не дишай по-добре....отваряш внимателно без да дишаш и поливаш с оцета както казват... после може и бензинче и даго палниш ) намирай и живей разумно
Приятел може да сме новобравци но не сме негативни. Писах на момчето това което бях прочел от различни статии и теми, не твърдя че е едва ли не на 100 процента вярно но това знам. Като има някои които не е съгласен с мен можеше съвсем културно да ме поправи или да си даде и неговото мнение а не да се подиграва. А вие като сте стари кучета какво само се подхилвате и присмивате на хората. Така че реално погледнато според мен други са негативно настроените хора. Но все пак всеки с мнението си.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Питане за съвет Пет Ное 23, 2012 11:01 pm
bybyboys написа:
hagemon4o написа:
Приятел може да сме новобравци но не сме негативни. Писах на момчето това което бях прочел от различни статии и теми, не твърдя че е едва ли не на 100 процента вярно но това знам. Като има някои които не е съгласен с мен можеше съвсем културно да ме поправи или да си даде и неговото мнение а не да се подиграва. А вие като сте стари кучета какво само се подхилвате и присмивате на хората. Така че реално погледнато според мен други са негативно настроените хора. Но все пак всеки с мнението си.
Виж Колега не се пали толкова ! Познавам няколко колеги които са намирали находки в гърнета - е не злато , изваждали са ги и до ден днешен нищо им няма. Така, че дай боже да намериш взимай и си трайкай.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Съб Ное 24, 2012 8:08 am
Дай Боже на всеки такъв късмет Но ако на това което търсиш попаднеш на издялан череп в камък под земята вместо на гърненце няма ли да се замислите малко поне, все пак си е страшничко. Аз поне вярвам че е възможно да има подобни капанчета защото познавам човек упарен от такова нещо. Затова пипайте умната
markos Преторий
Заглавие: Re: Питане за съвет Съб Ное 24, 2012 10:01 am
Колега споделяй и пиши лично преживяното от теб,опит се трупа така и най добре ще разбереш за какво става въпрос,а не да споделяш прочетенето от форума на Сикрет Сървис.Аз за отровени хора не съм чувал все още,отровата може да срещне само при нишана змия и то дори тогава не е сигурно,не знам как е пострадал този за който казваш но ти като новодошъл се хвърли на най дълбокото и мисля че заради това на колегите им се стори някак несериозно.А и тук както виждаш тук в повечето случаи се говори на тема металдетектинг,за колегата hubavito мога да кажа че за това старо турско злато той ще се препъне,така че нека първо се качи на магарето па тогава да си люшка краката.Но за усилията които полагаш имаш един вот от мен успех на теб и на другия господин.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Питане за съвет Съб Ное 24, 2012 12:47 pm
bybyboys написа:
Дай Боже на всеки такъв късмет Но ако на това което търсиш попаднеш на издялан череп в камък под земята вместо на гърненце няма ли да се замислите малко поне, все пак си е страшничко. Аз поне вярвам че е възможно да има подобни капанчета защото познавам човек упарен от такова нещо. Затова пипайте умната
Най голямата опастност идва от собствената психика!ВСЕКИ който е бил принуден да крие парите си го е правил набързо,непланирано,и винаги с целта сам да си го вземе-така че вероятността да слага разни отрови веднага отпада.При хайдушките иманета има такава веротност,макар и доста нищожна,така че който търси такова,би трябвало да е подготвен-ако не става въпрос за пещера е достатъчно един чифт ръкавици латексови,както и една туба повърхностно активно вещество /не се шашкайте-това е обикновено веро/ и вода!Другото са повече приказки за софра...
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Съб Ное 24, 2012 3:03 pm
бобо написа:
bybyboys написа:
Най голямата опастност идва от собствената психика!ВСЕКИ който е бил принуден да крие парите си го е правил набързо,непланирано,и винаги с целта сам да си го вземе-така че вероятността да слага разни отрови веднага отпада.При хайдушките иманета има такава веротност,макар и доста нищожна,така че който търси такова,би трябвало да е подготвен-ако не става въпрос за пещера е достатъчно един чифт ръкавици латексови,както и една туба повърхностно активно вещество /не се шашкайте-това е обикновено веро/ и вода!Другото са повече приказки за софра...
Браво за един от малкото смислени коментара в тази тема. Можеш ли да обясниш какво се прави с верото.
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Питане за съвет Съб Ное 24, 2012 3:16 pm
markos написа:
Колега споделяй и пиши лично преживяното от теб,опит се трупа така и най добре ще разбереш за какво става въпрос,а не да споделяш прочетенето от форума на Сикрет Сървис.Аз за отровени хора не съм чувал все още,отровата може да срещне само при нишана змия и то дори тогава не е сигурно,не знам как е пострадал този за който казваш но ти като новодошъл се хвърли на най дълбокото и мисля че заради това на колегите им се стори някак несериозно.А и тук както виждаш тук в повечето случаи се говори на тема металдетектинг,за колегата hubavito мога да кажа че за това старо турско злато той ще се препъне,така че нека първо се качи на магарето па тогава да си люшка краката.Но за усилията които полагаш имаш един вот от мен успех на теб и на другия господин.
Колега тук си много прав за опита защото все още нямам почти никакъв. Но мисълта ми е, че нищо не пречи да помогнеш на някой все пак разговорите по тази тема не са забранени от закона.
Rgogo Новобранец
Заглавие: Re: Питане за съвет Пон Дек 03, 2012 2:40 am
hubavito написа:
Здравейте колеги имам един въпрос към вас: Ако намеря старо турско злато, то няма да е много старо, но нали са слагали хората някакви отрови, някакви неща с които не съм много наясно. Някой има ли идея как да се подходи за да се предпазим от такива неща ? Как да се обработва евентуалната находка ? Ако някой сподели мнение или съвет ще съм благодарен.
Най добре си сложи противогаз или удари 1л ракия с кисело (зеиееееееее)