Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Keywords
nokta Spectrum грунда lorenz mask prodavam miladinka пират врътка deus TEKNETICS tesoro nexus маск kupuvam Minelab Coil нишани wave Simplex Fisher GOLD голден Майнлаб VANQUISH МЕТАЛОТЪРСАЧИ

Питане за съвет

Go down 
+12
EXTERMINATE
asparuh
ganev82
Rgogo
ivanasen
hagemon4o
weimas
бобо
markos
drujba6
bybyboys
hubavito
16 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
hubavito
Легионер
Легионер

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 10:58 am

Здравейте колеги имам един въпрос към вас: Ако намеря старо турско злато, то няма да е много старо, но нали са слагали хората някакви отрови, някакви неща с които не съм много наясно. Някой има ли идея как да се подходи за да се предпазим от такива неща ? Как да се обработва евентуалната находка ? Ако някой сподели мнение или съвет ще съм благодарен.
Върнете се в началото Go down
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 1:39 pm

Доколкото съм запознат с тези неща при изравянето ползвай ръкавици(навремето около гърнето са слагали шипчета намазани с отрова която с годините не се отмива) но имай в предвит че и те могат да се продупчат. В гърнетата са слагали жлъчки и още гадории който при разлагането си зараждат бацили на някои по редки болести и когато го отвориш те хваща нещо затова ползвай маска и не вдишвай близо до гърнето. За такива случай носи с тебе оцет, намериш ли нещо поливай обилно. Ако вече имаш информация че златцето е в пещера или някакво подземие там възможните капани са много но ако те интересува мога да ти разясня това което знам. Smile Успех.
hubavito
Легионер
Легионер

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 7:20 pm

На мен ще ми е интересно да споделиш, но мисля че до определено дърво може и да намеря нещо закопано, ще търся след няколко месеца, понеже не е тук каде живея и искам да се подготвя предварително. Само оцета достатъчен ли е да убие ако има нещо сложено в самото нещо ако е гърне например ?
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:05 pm

Ами да мисля че е достатъчен ако полееш обилно и не разчитай само на него (помисли и за някаква маска) но преди да стигнеш до там много други изненади можеш да срещнеш. Разбира се знам за хора намирали гърненца без никакви капанчета и хитрости което означава че и твоето може да е такова. А някъкви нишани или странни рисунки има ли в месността където мислиш че е това златце. Бих ти препоръчал да огледаш навсякъде в радиус от около стотина метра. Ако има някакви признаци по скали или огромни камъни от човешка намеса можем да разберем много.
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:15 pm

Също така и историята по която се водиш е от голямо значение. С две думи многото капки правят локва (всяко нещо е от значение). Ако желаеш повече да си полафим намери ме в скайп ( същият е като профила ми тук) че като гледам тука друг няма да помогне Very Happy те колегите имат много знания но предпочитат да ни гледат сеира и да се карат от време на време по темите наляво надясно из форума Very Happy
drujba6
Новобранец
Новобранец
drujba6

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:30 pm

bybyboys написа:
Доколкото съм запознат с тези неща при изравянето ползвай ръкавици(навремето около гърнето са слагали шипчета намазани с отрова която с годините не се отмива) но имай в предвит че и те могат да се продупчат. В гърнетата са слагали жлъчки и още гадории който при разлагането си зараждат бацили на някои по редки болести и когато го отвориш те хваща нещо затова ползвай маска и не вдишвай близо до гърнето. За такива случай носи с тебе оцет, намериш ли нещо поливай обилно. Ако вече имаш информация че златцето е в пещера или някакво подземие там възможните капани са много но ако те интересува мога да ти разясня това което знам. Smile Успех.
Точната пропорция е 1 кило злато-1 литър оцет,
и то задължително винен(ябълковия не върши работа).За 200 кила 200литра. ПП Навремето голям зор видях до като кача 80 литра оцет горе в планината,после беше лесно находка късмет и щастие музика скара девушка аперативче преяждане
markos
Преторий
Преторий
markos

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:43 pm

drujba6 написа:
bybyboys написа:
и то задължително винен(ябълковия не върши работа).За 200 кила 200литра. ПП Навремето голям зор видях до като кача 80 литра оцет горе в планината,после беше лесно находка късмет и щастие музика скара девушка аперативче преяждане

Евала за този коментар колега шапка ти свалям нямаш равен... cheers cheers cheers
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:47 pm

hubavito виждаш ли за какво ти говоря, аз споделям това което съм научил но все ще излезе някой по-умен като drujba6 да помогне. Браво drujba6 виждам че си разбирач по пропорциите затова би ли помогнал на такива като нас ако видим баба меца колко метра хартиика ще ни трябва за да се почистим вярвам че имаш опит с усирането щом така се усираш и по темите Very Happy Very Happy Very Happy
hubavito
Легионер
Легионер

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:54 pm

Що бе пропорциите са му добри, но явно повече от 100 кила злато не може да изкара защото може малко оцет да носи Smile
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 8:59 pm

Може и така да е ако е някой недохранен търсач Very Happy Аз ако съм поне със 150 ще катеря Very Happy Дори ако и той е с мен може и 20 кила тоалетна хартийка да му нося Very Happy Very Happy Very Happy
drujba6
Новобранец
Новобранец
drujba6

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 9:20 pm

bybyboys написа:
hubavito виждаш ли за какво ти говоря, аз споделям това което съм научил но все ще излезе някой по-умен като drujba6 да помогне. Браво drujba6 виждам че си разбирач по пропорциите затова би ли помогнал на такива като нас ако видим баба меца колко метра хартиика ще ни трябва за да се почистим вярвам че имаш опит с усирането щом така се усираш и по темите Very Happy Very Happy Very Happy
Слушай пич,има си други форуми където хора с диагнози си пишат за нишани,товари злато,оцети,моцети и прочие глупости,а в този форум си пишем за машинки и металдетектинг.ЯСЕН ЛИ СЪМ,или да повторя.АРЕ БЕГАЙ У ЛЕВО И НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙ ПОВЕЧЕ!!!!!!! ерор
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyЧет Ное 22, 2012 9:39 pm

Бе незнам за кви машинки си пишете но доколкото гледам темата е пусната в отдела в който можем да си лафим за всичко така че май ти трева да бегаш. И не се ядосвай че от нерви излизат бръчки и изглеждаш по стар. Ние просто си се забавляваме нали така. научи се да носиш малко на базик както и ти се базикаш с нас. Smile Cool
бобо
Джадай
Джадай

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 1:24 pm

drujba6 написа:
bybyboys написа:
Чакайте ся,вие тва злато туршия ли ше го праите бе,че трябва толко оцет? Shocked Пък като като втаса-от мен ракията-от вас туршията Wink Cool
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 2:26 pm

За туршията трябва да питаш drujba6 че той ги прави тез пропорции пък аз мога малко нещо сушено расло на кокал да донеса да го поохраним малко че завалията много малко оцет може да носи Very Happy Very Happy Very Happy Cool
weimas
Легионер
Легионер
weimas

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 2:46 pm

bybyboys написа:
За туршията трябва да питаш drujba6 че той ги прави тез пропорции пък аз мога малко нещо сушено расло на кокал да донеса да го поохраним малко че завалията много малко оцет може да носи Very Happy Very Happy Very Happy Cool
представяте ли си как се носят 100 кила оцет в гората хахахахахахахахахаха
че да се падне и да е баир Smile
колко мешки трябва да пренесеш и ако те стрешне някои кво ще викаш че ще правиш зимнина Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
и винзавод трябва да посещаваш за остъпка че е количество Smile
hubavito
Легионер
Легионер

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 7:02 pm

Леле леле, аз какво попитах, а тя каква става, интересното е че има много негативно настроени хора, като не има хресва да не четат. В днешно време има свобода на словото и всеки може да пита и пише свободно, хейтърите да си направят форум и да се карат там между другото такъв форум за хейтъри на български ще се посещава много и ще се пише много, че българите сме спораджии, но прия някой тази черта е много силно изявена. То ако някой напише съвсем културно 'Не съм съгласен с вас и прочие' , ще прозвучи много културно и сякаш хората ще си помислят за такъв човек че е малко мекушав защото е по културен или малко по интелигентен. Между другото темата е интересна, така че пишете карайте се няма проблем поне това да ви донесе душевна нслада, нали това е важното Wink
hagemon4o
Про-Консул
Про-Консул
hagemon4o

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 9:59 pm

егати негативните новобранци има Smile .... пич намираш и не дишай по-добре....отваряш внимателно без да дишаш и поливаш с оцета както казват... после може и бензинче и даго палниш Smile) намирай и живей разумно
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 10:17 pm

hagemon4o написа:
егати негативните новобранци има Smile .... пич намираш и не дишай по-добре....отваряш внимателно без да дишаш и поливаш с оцета както казват... после може и бензинче и даго палниш Smile) намирай и живей разумно
Приятел може да сме новобравци но не сме негативни. Писах на момчето това което бях прочел от различни статии и теми, не твърдя че е едва ли не на 100 процента вярно но това знам. Като има някои които не е съгласен с мен можеше съвсем културно да ме поправи или да си даде и неговото мнение а не да се подиграва. А вие като сте стари кучета какво само се подхилвате и присмивате на хората. Така че реално погледнато според мен други са негативно настроените хора. Но все пак всеки с мнението си. Cool Smile
ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПет Ное 23, 2012 11:01 pm

bybyboys написа:
hagemon4o написа:
Приятел може да сме новобравци но не сме негативни. Писах на момчето това което бях прочел от различни статии и теми, не твърдя че е едва ли не на 100 процента вярно но това знам. Като има някои които не е съгласен с мен можеше съвсем културно да ме поправи или да си даде и неговото мнение а не да се подиграва. А вие като сте стари кучета какво само се подхилвате и присмивате на хората. Така че реално погледнато според мен други са негативно настроените хора. Но все пак всеки с мнението си. Cool Smile

Виж Колега не се пали толкова ! Познавам няколко колеги които са намирали находки в гърнета - е не злато , изваждали са ги и до ден днешен нищо им няма. Така, че дай боже да намериш взимай и си трайкай. Very Happy

Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.

Понякога за да бъде истинско приятелството  е  нужен и скалпел!!!
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyСъб Ное 24, 2012 8:08 am

Дай Боже на всеки такъв късмет Smile Но ако на това което търсиш попаднеш на издялан череп в камък под земята вместо на гърненце няма ли да се замислите малко поне, все пак си е страшничко. Cool Аз поне вярвам че е възможно да има подобни капанчета защото познавам човек упарен от такова нещо. Затова пипайте умната Exclamation Smile
markos
Преторий
Преторий
markos

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyСъб Ное 24, 2012 10:01 am

Колега споделяй и пиши лично преживяното от теб,опит се трупа така и най добре ще разбереш за какво става въпрос,а не да споделяш прочетенето от форума на Сикрет Сървис.Аз за отровени хора не съм чувал все още,отровата може да срещне само при нишана змия и то дори тогава не е сигурно,не знам как е пострадал този за който казваш но ти като новодошъл се хвърли на най дълбокото и мисля че заради това на колегите им се стори някак несериозно.А и тук както виждаш тук в повечето случаи се говори на тема металдетектинг,за колегата hubavito мога да кажа че за това старо турско злато той ще се препъне,така че нека първо се качи на магарето па тогава да си люшка краката.Но за усилията които полагаш имаш един вот от мен успех на теб и на другия господин.
бобо
Джадай
Джадай

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyСъб Ное 24, 2012 12:47 pm

bybyboys написа:
Дай Боже на всеки такъв късмет Smile Но ако на това което търсиш попаднеш на издялан череп в камък под земята вместо на гърненце няма ли да се замислите малко поне, все пак си е страшничко. Cool Аз поне вярвам че е възможно да има подобни капанчета защото познавам човек упарен от такова нещо. Затова пипайте умната Exclamation Smile
Най голямата опастност идва от собствената психика!ВСЕКИ който е бил принуден да крие парите си го е правил набързо,непланирано,и винаги с целта сам да си го вземе-така че вероятността да слага разни отрови веднага отпада.При хайдушките иманета има такава веротност,макар и доста нищожна,така че който търси такова,би трябвало да е подготвен-ако не става въпрос за пещера е достатъчно един чифт ръкавици латексови,както и една туба повърхностно активно вещество Rolling Eyes /не се шашкайте-това е обикновено веро/ Laughing и вода!Другото са повече приказки за софра... Laughing
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyСъб Ное 24, 2012 3:03 pm

бобо написа:
bybyboys написа:
Най голямата опастност идва от собствената психика!ВСЕКИ който е бил принуден да крие парите си го е правил набързо,непланирано,и винаги с целта сам да си го вземе-така че вероятността да слага разни отрови веднага отпада.При хайдушките иманета има такава веротност,макар и доста нищожна,така че който търси такова,би трябвало да е подготвен-ако не става въпрос за пещера е достатъчно един чифт ръкавици латексови,както и една туба повърхностно активно вещество Rolling Eyes /не се шашкайте-това е обикновено веро/ Laughing и вода!Другото са повече приказки за софра... Laughing
Браво за един от малкото смислени коментара в тази тема. Можеш ли да обясниш какво се прави с верото. Smile
bybyboys
Легионер
Легионер
bybyboys

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyСъб Ное 24, 2012 3:16 pm

markos написа:
Колега споделяй и пиши лично преживяното от теб,опит се трупа така и най добре ще разбереш за какво става въпрос,а не да споделяш прочетенето от форума на Сикрет Сървис.Аз за отровени хора не съм чувал все още,отровата може да срещне само при нишана змия и то дори тогава не е сигурно,не знам как е пострадал този за който казваш но ти като новодошъл се хвърли на най дълбокото и мисля че заради това на колегите им се стори някак несериозно.А и тук както виждаш тук в повечето случаи се говори на тема металдетектинг,за колегата hubavito мога да кажа че за това старо турско злато той ще се препъне,така че нека първо се качи на магарето па тогава да си люшка краката.Но за усилията които полагаш имаш един вот от мен успех на теб и на другия господин.
Колега тук си много прав за опита защото все още нямам почти никакъв. Но мисълта ми е, че нищо не пречи да помогнеш на някой все пак разговорите по тази тема не са забранени от закона. Smile Cool
Rgogo
Новобранец
Новобранец
Rgogo

Питане за съвет Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Питане за съвет   Питане за съвет EmptyПон Дек 03, 2012 2:40 am

hubavito написа:
Здравейте колеги имам един въпрос към вас: Ако намеря старо турско злато, то няма да е много старо, но нали са слагали хората някакви отрови, някакви неща с които не съм много наясно. Някой има ли идея как да се подходи за да се предпазим от такива неща ? Как да се обработва евентуалната находка ? Ако някой сподели мнение или съвет ще съм благодарен.
Най добре си сложи противогаз :mdr97: или удари 1л ракия с кисело (зеиееееееее) аперативче

Питане за съвет
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Благи приказки-
Идете на: