Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 12:11 am
4 страници за нищо. Не трябва обаче да се подценява опита на някои от колегите.
ven Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 10:41 am
Колеги доста странно ми се стори и на мен, че колегата е намерил тези "находки" в пещера, но като се замислих в практиката ми на Археолог аз лично съм поставял такива предмети на подобни места !!! Пращат ни на места (Археологически обекти), които са ежегодно прослушвани от т.нар. търсачи и правим дупки в които слагаме именно много подобни на намерените от колегата артефакти с цел когато се опитат да пласират намереното да разберат, че са от сергията на центара или от магазина по 1 лев. Сьемата наистина работи ! Но съм чувал и за колеги, които даже си отварят сергия и продават намерените ментета ! Затова се извинявам на колегата за предишния ми коментар и се застъпвам даже за него в смисъл, че наистина може да ги е намерил в пещерата .
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 10:57 am
ven написа:
Колеги доста странно ми се стори и на мен, че колегата е намерил тези "находки" в пещера, но като се замислих в практиката ми на Археолог аз лично съм поставял такива предмети на подобни места !!! Пращат ни на места (Археологически обекти), които са ежегодно прослушвани от т.нар. търсачи и правим дупки в които слагаме именно много подобни на намерените от колегата артефакти с цел когато се опитат да пласират намереното да разберат, че са от сергията на центара или от магазина по 1 лев. Сьемата наистина работи ! Но съм чувал и за колеги, които даже си отварят сергия и продават намерените ментета ! Затова се извинявам на колегата за предишния ми коментар и се застъпвам даже за него в смисъл, че наистина може да ги е намерил в пещерата .
ven, Трябва да те черпя за това. Тая тема се оказа един спор за нещо обикновено. Още не сме колеги, защото сега съм в процес на търсене на металотърсач но за в бъдеще ... И не съм подценявал никой, даже похвалих.
бобо Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 2:19 pm
ven написа:
Бех,маа му стара–туй,че археолозите хвърлят по 20 кг шайби по арх обкт го видях с очите си/повтарям-с ОЧИТЕ си не с металдтра си /,ма туй другото–мноо гаден номер,бееее,бахти Само че, случая на "колегата"едва ли е такъв!
asparuh Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 2:42 pm
Тия археолози големи тарикати ще излезнат!!Интересно ще бъде да им подхвърлим някое менте на обекта където работят и да им върнем жеста.
markos Преторий
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 6:15 pm
Да добавя че фалшификати се намират дори и при намерени турски пари,но това го разбираш едва след време(две лири са били сложени на влажно място и след 2 год.застояване са почнали да хващат ръжда)димек са били позлатени.
ven Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 6:35 pm
Kolega "asparuh" te horata se specializirat v tazi oblast 4-5 godini trudno shte mine nomera pri tqh, no nekazvam, che ne e vazmojno !!! po dve prichini 1-vo ima takiva menteta koito i nai golemite nomizmati i sfragisti nemogat da kajat, che e mente i 2-ro v cqlata strana ima hora, koito nishto ne razbirat ot tova, koeto zavarshvat poneje imat bogati roditeli i chrez vrazki si namirat rabota po SPECIALNOSTTA za koqto sa kandidatstvali primerno oshte 200 choveka s po visoka diploma i magistratura daje, no razbira se tqh nqma da gi ogree ! malko se otklonih no nadqvam se razbra kavo imah vpredvid, no ako ne si - na horata s vrazki shte gi naricham "bokluci" ako iskash im ostavi primerno moneta s obraza na boiko borisov na kysnoantichen obekt i te vednaga shte klyvnat vydicata kato napravqt zakluchenie, che tova e moneta na nqkoi si nechuvan do sega trakiiski car- 6 bratovched na Sevt III ot stranata na maika mu ! poveche nqma da pisha, che izpisah sveta ))
charon Цезар
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 6:40 pm
ха колега,това за монетата с Б.Б ме уби,и за жалост си много прав и точно това е един от големите проблеми в държавата,ако всеки работеше това от,което разбира,а не всеки втори прошлек да си урежда работата с връзки и после,да се чуди аджеба аз добре дойдох тука,ама защо ли съм тук,нещата нямаше да са такива.
Viver est militare!
ven Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 6:52 pm
imenno kolega tova imah vpredvid i az , no za jalost sme bezsilni shte ti dam edin prost primer na razkopki sam i idva edin student (magistyr) i mi vika " dobre de nie kopaem tuka razni raboti ama se chudeh koi gi e zaravql " tova sa dumi na MAGISTYR
marselo1980 Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 6:52 pm
колега Gandalf благодаряти за подкрепата,искам само да кажа на колегите които мислят че лъжа аз тези неща сам ги намерил в пещера увити в парцал незнам дали някои си боклук ги е оставил там но няма закакво дасе лъжем а тези колеги които се перчат и обиждат нека говорят здраве им но ако знаех че е менте аз нямаше да пусна тази тема нали затова е този форум които не знае да попита но гледам тук повечето от колегите Bлизат зада се базикат е ите неса виновни само едно и също нали трябва даси покажат магарйте ако не тук каде другаде
charon Цезар
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 6:57 pm
ven написа:
imenno kolega tova imah vpredvid i az , no za jalost sme bezsilni shte ti dam edin prost primer na razkopki sam i idva edin student (magistyr) i mi vika " dobre de nie kopaem tuka razni raboti ama se chudeh koi gi e zaravql " tova sa dumi na MAGISTYR
Ами тъй е тя,повечето студенти не отиват в големия град, да учат, а да си живеят.Много интересно,кой ли ги е заровил сигорно са си играли на тука има-тука нема (извинявам се на колегата,че оспаихме темата)
Viver est militare!
ven Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:11 pm
Kolega "marselo1980"nqma koi znae kavo znachenie dali sa istinski ili falshivi - vajnoto e kavo si pochuvstval !!! i tuka idva red na vaprosa mi - Kachi li ti se adrenalina kato gi vidq t.e. jegna li te neshto otvatre ? zashtoto za men tova e po vajno otkolkoto tova dali e istinsko ili falshivo.
stanislav1916 Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:29 pm
Един мои приятел преди 4-5 години купи 10 Sestertius-SC и вика глей как ще ги продам и утидохме горе в планината и ги закопахме преэ 30-40см една от друга на далбочина 10-15 см. И след 3 месеца идва един прекупвач и моя приятел вика е тоя ша е и му вика така и така знам едно място където излизат SC и му вика квото намерим делим аз тои и моя приятил и прекупвача веднага се съгласи и тръгнахме стигнахме мястото включи МД вратя 30 мин даде сигнал и като почна даги вади една слет една и 10те ги извади и пях такива се едно са стоя ли 2000 г. там и съответно ни заплати и ние доволни и тои доволен и по живо и здраво се прибрахме и двамата бяхме много доволни а оня нумизмат ни се пишеше
stanislav1916 Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:30 pm
stanislav1916 написа:
Един мои приятел преди 4-5 години купи 10 Sestertius-SC (реплики фълшефикати ) и вика глей как ще ги продам и утидохме горе в планината и ги закопахме преэ 30-40см една от друга на далбочина 10-15 см. И след 3 месеца идва един прекупвач и моя приятел вика е тоя ша е и му вика така и така знам едно място където излизат SC и му вика квото намерим делим аз тои и моя приятил и прекупвача веднага се съгласи и тръгнахме стигнахме мястото включи МД вратя 30 мин даде сигнал и като почна даги вади една слет една и 10те ги извади и пях такива се едно са стоя ли 2000 г. там и съответно ни заплати и ние доволни и тои доволен и по живо и здраво се прибрахме и двамата бяхме много доволни а оня нумизмат ни се пишеше
marselo1980 Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:34 pm
ven написа:
Kolega "marselo1980"nqma koi znae kavo znachenie dali sa istinski ili falshivi - vajnoto e kavo si pochuvstval !!! i tuka idva red na vaprosa mi - Kachi li ti se adrenalina kato gi vidq t.e. jegna li te neshto otvatre ? zashtoto za men tova e po vajno otkolkoto tova dali e istinsko ili falshivo.
да в онзи момент мозакът ми спря да мисли и много се зарадвах тръпката беше голяма почнах да копая като луд смисалта че може да има оште но когато разбрах че са менте се очаех много благодаря че изясни темата
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:34 pm
ven написа:
То това му е майката, на това хоби! Да те жегне докато вадиш нещо!! Адреналиннннн... Сега като си представих само как и аз намирам нещо изпод земята и още повече се надъхвам да яхна накой металотърсач и да тръгна на " лов " и да търкам ли търкам докато не му изтъркам питата. Е това с изтъркването, малко прекалих
ven Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:49 pm
abe Sporta mu e maikata sred prirodata si, tiho spokoino chist vyzduh kato ti dade signal i vednaga zapochvash da si mislish ohaaaa kavo li shte e e v povecheto pati sigurno se okazva kapachka ot burkan ama ako gi sabirash moje za alumin da gi dadesh ili vtora upotreba za zimninata. Qkoto e che neznaesh kavo shte izleze t.e. kavoto nai malko ochakvash tova izliza az lichno imam namereni 6 gsm-ma ,nojove, chasovnici ama trypkata e vajna
бобо Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 7:57 pm
stanislav1916 написа:
Един мои приятел преди 4-5 години купи 10 Sestertius-SC и вика глей как ще ги продам и утидохме горе в планината и ги закопахме преэ 30-40см една от друга на далбочина 10-15 см. И след 3 месеца идва един прекупвач и моя приятел вика е тоя ша е и му вика така и така знам едно място където излизат SC и му вика квото намерим делим аз тои и моя приятил и прекупвача веднага се съгласи и тръгнахме стигнахме мястото включи МД вратя 30 мин даде сигнал и като почна даги вади една слет една и 10те ги извади и пях такива се едно са стоя ли 2000 г. там и съответно ни заплати и ние доволни и тои доволен и по живо и здраво се прибрахме и двамата бяхме много доволни а оня нумизмат ни се пишеше
Не би трябвало да се гордееш с това!И още нещо-рано или късно всичко се връща........,с лихвите!Просто не си попаднал на човека!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 8:24 pm
ven написа:
abe Sporta mu e maikata sred prirodata si, tiho spokoino chist vyzduh kato ti dade signal i vednaga zapochvash da si mislish ohaaaa kavo li shte e e v povecheto pati sigurno se okazva kapachka ot burkan ama ako gi sabirash moje za alumin da gi dadesh ili vtora upotreba za zimninata. Qkoto e che neznaesh kavo shte izleze t.e. kavoto nai malko ochakvash tova izliza az lichno imam namereni 6 gsm-ma ,nojove, chasovnici ama trypkata e vajna
Ехаа, чак gsm-ми ли излизат?? Те сигурно са от ония първите Мобифони, антични...
tepes Цезар
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 9:28 pm
ven написа:
...na razkopki sam i idva edin student (magistyr)...tova sa dumi na MAGISTYR
Брейй, тия ваще студенти, са голяма работа... от малки МАГИСТРИ... Сигурно като завършат, ги правят направо професори, а след 3 МЕСЕЦА работа, ...АКАДЕМИЦИ
И понеже темата стана конспиративно-дедективска, ти сигурен ли си че си археолог??
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 11:13 pm
tepes написа:
ven написа:
...na razkopki sam i idva edin student (magistyr)...tova sa dumi na MAGISTYR
Брейй, тия ваще студенти, са голяма работа... от малки МАГИСТРИ... Сигурно като завършат, ги правят направо професори, а след 3 МЕСЕЦА работа, ...АКАДЕМИЦИ
И понеже темата стана конспиративно-дедективска, ти сигурен ли си че си археолог??