Заглавие: Re: медалион и монета Чет Ное 29, 2012 10:23 pm
Последната промяна е направена от бобо на Чет Ное 29, 2012 10:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
бобо Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Ное 29, 2012 10:26 pm
marselo1980 написа:
-двете заедно,под камък,и задължително увити с парцал
ха абе колега вие си стоите удома и като намери някои неwто или ниwан и веднага по4вате дасе базикате знам това е от ревност,алчност но не трябва така мраднетеси задниците и тарсете бе хора човек даго е страх да побликува някаква тема заwтото все някои си омник `wтесе базика знам вие само това омеете да четете истори,описи и вие знаете всичко [/quote]========================================================No comment!
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Ное 30, 2012 6:30 am
marselo1980 написа:
колеги преди 2ва дена намерих тази монета и този медалион в една пештера дали имат няква стоиност,6лагодаря предварително http://prikachi.com/images/1/5514001I.jpg http://prikachi.com/images/3/5514003G.jpg
Колега ако имаш път до Солун Гърция на пазара е пълно такива находки от 5до15 евро http://replica-coins.com/GREEK http://replica-coins.com/THRACIAN http://replica-coins.com/MACEDONIAN http://replica-coins.com/TETRADRACHM http://replica-coins.com/ROMAN ето ти да погледаш и тук има http://www.dalaverata.com/-1/posts/16-Kolekcionerski/96-Numizmatika/193556-REPLIKI-NA-ANTIChNI-MONETI-.html
http://www.artcoinsreplica.com/category.php?id_category=5&p=3 Баце ние доматите не ги ядем с колците ама ти си пиши
който търси намира
marselo1980 Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Ное 30, 2012 8:10 am
добре бе колега сега гледам и маи сте прави да тази монета дето я имам е менте но савсем сериозно я намерих в пеwтера несам я купил моzели някои друг дасе базикал оставиля там зада повярва някои катомен че е оригинал ИЗВИНИАВАМСЕ
tepes Цезар
Заглавие: Re: медалион и монета Съб Дек 01, 2012 2:40 am
Това медальонче, е копие на диска от Фестос. Датират го 17века преди Христа. Досега няма обяснение, за произхода му, предполага се че е съвременен фалшификат.
Rgogo Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Пон Дек 03, 2012 2:22 am
Първо се научи да пишеш после лъжи (мен)Еми от самото начало да трябваше да кажеш че си ги намерил така а не да се изхвърляш.И с тия снимки внимавай да не ти дойдат на гости федералните добре че са ментета
marselo1980 Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Пон Дек 03, 2012 9:58 am
Rgogo написа:
Първо се научи да пишеш после лъжи (мен)Еми от самото начало да трябваше да кажеш че си ги намерил така а не да се изхвърляш.И с тия снимки внимавай да не ти дойдат на гости федералните добре че са ментета
баце менте или не аз всепак намервам по неwто и не лъжа дори за тези ментета аз си намерих купувач дори имам и хубава оферта извинявай:
хахухахухаху и някой ако повярва на тоя .... монети медалиончето хубав майстор бил хевала даму кажа на тоя дет ги е секал . в пещера с увити с парцал абе човеко с задник шати се смеят хората !
Marselo,иди се скрий някъде. Хем сувенири,хем лъжа. В пещера били,че и с парцал покрити.От стари времена..... Това ще е тапата,да знаеш. Иди и разчети медальона.Там ще е описано къде са Големите пари...... Добре,че ти обикаляш много,че научаваме нещо от теб.Ние не знаем какво да правим.Давай,учи ни...
не може да го раз4ете защото е ДРЕВНОКРИТСКО КЛИНОПИСНО ПИСМО, досега не е разкодирано от никои,,,,такива медалиони сам виздал по сувенирните магазини в ГАРЦИА, и не са сребро
не може да го раз4ете защото е ДРЕВНОКРИТСКО КЛИНОПИСНО ПИСМО, досега не е разкодирано от никои,,,,такива медалиони сам виздал по сувенирните магазини в ГАРЦИА, и не са сребро
Бе Ицо,друго имах в предвид.......
ven Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 1:59 pm
много знаете бе !!! Човека ви каза , че го е намерил в пещера може да се окаже Антично менте
asparuh Новобранец
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 7:04 pm
aha МЕНТЕ му е главата.
tepes Цезар
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 7:27 pm
Оставете човека ве! Какво му пречи да ги е намерил? Ако искаше нещо да излъже, едва ли щеше да показва точно тези измислици. Има хора които оставят "тама", на най невероятни места, от дълбока древност, та до днес. Най-вероятно така и е станало, оставил ги е някой там, пожелал си е някакво желание и нашия човек после ги намерил... А писмото на диска не е древнокритско и не е клинописно, никой не знае какво е и от къде му е произхода. Предполага се в 99%, че диска е менте. Гърците обаче настояват и не допускат никакви изследвания, за да се датира..
Последната промяна е направена от tepes на Чет Дек 13, 2012 8:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 7:43 pm
Абе тука в тоя форум големи умници бе , все много знаят, некви едни и същи хора, все много акъл дават. То човек да го е страх да попита нещо, защото веднага ще се намери някой който да му се скара затова че не е задал въпроса правилно. Какво пречи да му кажете на човека нормално, че това е менте и филма свършва. Баси хората. Регнах се тук защото исках да попитам нещо но се уверих че е по добре да попитам на лични от колкото да се пуска тема.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 7:56 pm
Това, че питаш на лични не значи че пак няма да те нахокат Интересното е че наистина човека лазва каде го е намерил и се чуди какво е, не се и усеща нотка на опит за измама или нещо подобно, пък и тук не е правилния форум за такова нещо или ще е много трудно, но нали знаете българина какво свойство има да си лала и то не хубави неща, трудно е на един българин да похвали нещо
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 9:18 pm
Не съм съгласен че тук не е правилното място за въпросът за медальона и монетата! Нали тук има хора които наистина разбират от такива работи. Хора които това им е хоби. Къде да пита в някой музей ли?!?!?!? Да си вземе белята заради един ментак. Доста мнения изчетох тук и знам че има такива които ще ти отговорят на въпроса без да им е проблем!
sitalk Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 10:22 pm
Gandalf написа:
Не съм съгласен че тук не е правилното място за въпросът за медальона и монетата! Нали тук има хора които наистина разбират от такива работи. Хора които това им е хоби. Къде да пита в някой музей ли?!?!?!? Да си вземе белята заради един ментак. Доста мнения изчетох тук и знам че има такива които ще ти отговорят на въпроса без да им е проблем!
Ми точно щото е ментак,човека няма да има проблем бе,стари белокоси Гандалф. Гандалф,от Властелина на пръстените...... Лични ще пишеш,когато имаш няколко мнения тук.Май 20 бяха. Дори и истински неща да покажеш в Музеите,никой няма да ти отнеме главата.Спокойно.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 10:32 pm
Sitalk, много неща на изуст ги говориш. Дали след 20-стото мнение или не начини за връзка има. Хората тук скайпове и пощи са оставили ако не си забелязал. Пак че научи от чичо гугъл кой е Гандалф за да се направиш на интересен. Ти си тоя който влезе най остро в тая тема, ти си тоя и който я осра. Както бях написал по горе, достатъчно е (като уш разбирач) да кажеш че това е менте. Не да вадиш вода от сто кладенеца. Като ти е проблем да отговаряш, ами недей бе.. Що трябва да обиждаш някой който не разбира.
hubavito Легионер
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 11:01 pm
Като казах, че тук не е мястото за това, имах предвид да се пробва да метне някой с менте, защото хората тук май ги поразбират и то доста добре.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 11:12 pm
hubavito написа:
Като казах, че тук не е мястото за това, имах предвид да се пробва да метне някой с менте, защото хората тук май ги поразбират и то доста добре.
Да, но той не е искал да го пробутва тук! Просто искаше инфо. Или поне аз не усетих да е искал да излъже. И наистина тук има хора които доста разбират.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 11:14 pm
Gandalf написа:
Sitalk, много неща на изуст ги говориш. Дали след 20-стото мнение или не начини за връзка има. Хората тук скайпове и пощи са оставили ако не си забелязал. Пак че научи от чичо гугъл кой е Гандалф за да се направиш на интересен. Ти си тоя който влезе най остро в тая тема, ти си тоя и който я осра. Както бях написал по горе, достатъчно е (като уш разбирач) да кажеш че това е менте. Не да вадиш вода от сто кладенеца. Като ти е проблем да отговаряш, ами недей бе.. Що трябва да обиждаш някой който не разбира.
Нищо не говоря наизуст. Дали съм забелязал ли? Ей,от 2008-а съм тука.А ти от 5 дена..... .Освен ако не си някой с поредния нов ник. И без,и с Гугъл..Гандалф е от Властелина на пръстените. Аз съм я осрал ли? Тя си е осрана със самото започване.Глупостите,че са били в пещерата с парцала покрити.... Не съм разбирач,но от километри си личи,че са...не ментета,те са сувенирчета бе.....Гандалфе,от Властелина на пръстените.... Аз не го обиждам...той самия знае,че не са истински и сам знае,че не са от пещера.
Последната промяна е направена от sitalk на Пет Дек 14, 2012 12:01 am; мнението е било променяно общо 1 път
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Чет Дек 13, 2012 11:53 pm
sitalk написа:
Gandalf написа:
Нищо не говоря наизуст. Дали съм забелязал ли? Ей,от 2008-а съм тука.А ти от 5 дена..... .Освен ако не си някой с поредния нов ник. И без,и със Гъгъл..Гандалф е от Властелина на пръстените. Аз съм я осрал ли? Тя си е осрана със самото започване.Глупостите,че са били в пещерата с парцала покрити.... Не съм разбирач,но от километри си личи,че са...не ментета,те са сувенирчета бе.....Гандалфе,от Властелина на пръстените.... Аз не го обиждам...той самия знае,че не са истински и сам знае,че не са от пещера.
Бе кво ме интересува от коя година си са регнал тук. Не си разбирач пък ги личиш ментетата от километри, абе голям образ си . За 132147326486-път повтори властелина на пръстените, заради тебе си намразих никът ми. Явно не си схванал какво исках да кажа. Като си видял че не са антики, ами кажи просто че не са. А ти откъде разбра че той знае че са ментета, и че не ги е намерил в пещера?!?!?!?! Беше с него ли? И, не ми се спами вече. Човекът с вече историческият въпрос не го познавам и не го защитавам от нищо, но просто се дразня на такива като тебе, които седят и се чудят в коя тема да се намесят и да ръсят ум и да се подиграват на хора които просто за задали някакво въпросче. Ясно е че са ментаци, ама що да нападаме. Аре и дано НЕ се засичаме с тебе в други теми. За тебе не знам , но аз бях без лоши чувства.....
sitalk Джадай
Заглавие: Re: медалион и монета Пет Дек 14, 2012 12:07 am
Аз пък ХИЧ не съм бил с лоши чувства..към никой.... Leka no6t,Gandalf..... https://www.youtube.com/watch?v=zoa4lGKxbw4