Кире запознат ли си със законите в Австрия и съседна Румъния,дали може да търкаме спокойно или да залягаме по шубраците?Благодаря предварително
В Румъния имат много строг закон,ще видя в един от техните форуми имах регистрация и ще ти пиша на лични по подробно.С Австрия доколко имам инфо е по спокойно,но пак нямаш право на исторически и археологически обекти да ходиш.Виж за промиването на злато е по либерално.
Ех лошо за Румъния,от Оршова нагоре по реката има уникални места и бях намислил минавайки да си опитам късмета набързо,но като знам за какви глупости дават затвор започвам да се замислям дали да рискувам.И все пак ще съм благодарен за инфото.
Един грош да имаш,ама като чорбаджия да го дадеш
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Въпрос към Kiril62 Нед Окт 28, 2012 1:08 am
LAV DJOI написа:
Ех лошо за Румъния,от Оршова нагоре по реката има уникални места и бях намислил минавайки да си опитам късмета набързо,но като знам за какви глупости дават затвор започвам да се замислям дали да рискувам.И все пак ще съм благодарен за инфото.
Ето тук може да прочетеш повече за Румъния. http://detectiemetal.com/portal.php http://www.metaldetecting.bg/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&catid=14&id=1595&lang=bg
Заглавие: Re: Въпрос към Kiril62 Нед Окт 28, 2012 8:50 am
Кире благодаря ти за отделеното време.Гледам колегата от Румъния е нащракал доста интересни снимки без да се притеснява което означава,че имат по либерални закони от нашите.
г-н Кирил не знам до колко сте запознат за АВСТРИЯ но аз живея в WEBERZDORF и цяло лято с приятели от Австрия обикаляме,разрешителното е задължително както и регистрацията на всеки нов намерен предмет,намерят ли ти такива не регистрирани предмети санкциите са огромни.а по редките и скъпи предмети се дават и плащат в музеите,те не подлежат на регистрация както и за частно колекциониране.
г-н Кирил не знам до колко сте запознат за АВСТРИЯ но аз живея в WEBERZDORF и цяло лято с приятели от Австрия обикаляме,разрешителното е задължително както и регистрацията на всеки нов намерен предмет,намерят ли ти такива не регистрирани предмети санкциите са огромни.а по редките и скъпи предмети се дават и плащат в музеите,те не подлежат на регистрация както и за частно колекциониране.
Ето това е добре че има кой да даде инфо от извора така да се каже.Благодаря ти за уточнението ,че колегата се гласи да поработи там поне да е наясно с нещата.
Благодарим за инфото,да питаме и от каде се вади това разрешително и дали аuslаnderite имаме право на такова?