Колеги дайте мнения и впечетления за XP ADVENTIS 2. Решил съм да инвестирам в нея и Вашите мнения са важни за мен, ще се броди с нея по Стара планина и Средна Гора.
Ще съм ви благодарен ако споделите впечетлението си от нея.
denarr Преторий
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Чет Окт 25, 2012 7:42 pm
уреда е спер.след работата ми сьс xp gmp този уред ме о4арова.особено това 4е има и 4ист алметал.взимаи го .
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Вто Май 14, 2013 5:07 pm
https://www.youtube.com/watch?v=13IyEUK7UO8
Погледнете на теста,колко повдига антената от земята при засичане на сигнала. Според мен с антена 27 или следващата по-големина от комплекта сонди,този уред ще има чудесна дълбочина и малко МД от този ценови клас,а и от по-горен,ще са му конкуренция.
п.с. Ако има колеги,които работят с детектора,няма да е зле да напишат,два-три реда,за неговата работа в реални условия,ще бъде от голяма полза за всички.
shark Легионер
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Вто Май 14, 2013 5:50 pm
Аз работя с този апарат и ме очарова много приятно за тази работа и тази цена.Апарата има добра дълбочина на дискриминация само не трябва да се прекалява с нея защото има възможност да пропуснеш някой малък сигнал.Аз лично работя на D1-около 2часа. Но имам приятел който работи със същия мд но със слушалки и аз го пробвах много по добре е защото по добре се чуват по дълбоките сигнали.Ако имаш още въпроси питай апарата е добър.
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Вто Май 14, 2013 6:35 pm
Искам нещо,което да работи на ниска честота и мисля,че адвентиса по ми харесва от Г-макс и затова искам мнение за този МД,а и може би и други колеги искат да научат нещо за него. Мислех да си взимам Деус,но се отказах заради батериите му и ред други причини.
Пробвал ли си го на тежки почви и ако си,как се справя,а също във почви богати на железа,т.е на замърсено как е ?
п.с. щях да забравя,ако си го пробвал с повече антени сподели и за тях,с коя според теб се справя оптимално добре,то е ясно,че трябва набор от антени,но са много скъпи?
shark Легионер
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Сря Май 15, 2013 6:34 pm
На уредено бях и ми хареса колко добре е балансиран и точе в сигналите които лови.Но моя приятел до мен беше с golden mask3+ и се махна от там веднага защото не се работи лесно там с нея.На замърсено редовно работя много добра работа на дискриминацията но все пак големите корозирали железа ги дава цвят но като почистиш малко над сигнала и го дава желязо.Аз имам оригиналната в комплекта сонда и ULTIMATE сондата.
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Пет Дек 20, 2013 5:48 pm
shark написа:
На уредено бях и ми хареса колко добре е балансиран и точе в сигналите които лови.Но моя приятел до мен беше с golden mask3+ и се махна от там веднага защото не се работи лесно там с нея.На замърсено редовно работя много добра работа на дискриминацията но все пак големите корозирали железа ги дава цвят но като почистиш малко над сигнала и го дава желязо.Аз имам оригиналната в комплекта сонда и ULTIMATE сондата.
след празниците мисляда го взимам същия комплект
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Чет Фев 20, 2014 11:08 am
Rinobs написа:
shark написа:
след празниците мисляда го взимам същия комплект
Е аз съм готов с адвентиса вчера пристигна тези дни ще си направя едно излетче да му се нарадвам
Симпличио Консул
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Чет Фев 20, 2014 1:12 pm
Колега, направи му един тест за скорост на възстановяване, тоест с два пирона и между тях монета, за да видим този модел дали е достатъчно бърз.
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Чет Фев 20, 2014 9:06 pm
Симпличио написа:
Колега, направи му един тест за скорост на възстановяване, тоест с два пирона и между тях монета, за да видим този модел дали е достатъчно бърз.
на алл метал или на дискриминация да е
Симпличио Консул
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Чет Фев 20, 2014 9:29 pm
Rinobs написа:
Симпличио написа:
На дискриминация, тоест първо се слагат само двата пирона, настройва се детектора да не чува пироните и се правят няколко маха, за да се убедят зрителите, че детекторът е настроен на този режим, след това се слага монета между пироните и отново се правят махове, но не бавни, ами достатъчно бързи, като при работно търкане в полето, за да видим дали детекторът ще усети,че има цвят между пироните.
Същият тест направи и с пръстен, ето като този тест, примерно:
https://www.youtube.com/watch?v=kcrVPw9wlyg
Тук се вижда, че скъпарският Е-трак изобщо не чува пръстена, докато след това дебелата монета с голям зор я открива, при това говорим за въздушен тест, а в земята нещата ще са трагични.
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Чет Фев 20, 2014 10:11 pm
Симпличио написа:
Rinobs написа:
Симпличио написа:
На дискриминация, тоест първо се слагат само двата пирона, настройва се детектора да не чува пироните и се правят няколко маха, за да се убедят зрителите, че детекторът е настроен на този режим, след това се слага монета между пироните и отново се правят махове, но не бавни, ами достатъчно бързи, като при работно търкане в полето, за да видим дали детекторът ще усети,че има цвят между пироните.
Същият тест направи и с пръстен, ето като този тест, примерно:
https://www.youtube.com/watch?v=kcrVPw9wlyg
Тук се вижда, че скъпарският Е-трак изобщо не чува пръстена, докато след това дебелата монета с голям зор я открива, при това говорим за въздушен тест, а в земята нещата ще са трагични.
добре тези дни ще го направя този тест и ще споделя за какво става дума
xp Новобранец
Заглавие: Re: XP ADVENTIS 2 Пон Окт 01, 2018 10:21 am
здравей те новобранец съм и искам да питам xp adventis 2v4 имали добра дълбочина защото мис;я да зимам такъв мд благодаря ви