Заглавие: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 1:44 pm
Здравейте колеги ,отскоро се запалих по хобито трябва ми помощ за настройките на този машина
benigi Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 1:47 pm
Машината доколкото разбрах е направена в Варна с дървена стоика ,отпред е с три копчета отстрани има копче тип цък-цък,отгоре е със стрелка ,отдолу под кутийката в дясно има още 4 копчета .Ако някой колега ми даде мейл ще пратя снимки защото аз нещо не се справям с публикацията им.Благодаря предварително
charon Цезар
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 5:46 pm
Качвам снимки на машинката на колегата по негова молба.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 6:43 pm
Колега с голяма доза сигурност мога да предположа че това е тип гъдулка,досущ като моята.Обаче потенциометрите за настройка всеки майстор ги разполага на различни места.Отначало щом разбереш всеки от тях за какво е го маркирай.Ще ги разбереш по следния начин.1Сложи машината на масата и махни металните предмети.2Включи захранването.3Пробвай всички копчета за да намериш с кое се усилва или намалява звука,това е трешолда.4Пробвай останалите потенциометри с кой от тях се движи стрелката от системата наляво и дясно.С него за в бъдеще ще поставяш стрелката в средата( то рядко се пипа)5Нагласи трешолда на леко жужене вземи една пластмасова саксия с пръст и я приближавай и отдалечавай от антената като въртиш всяко от останалите неизвестни копчета.Само едното от тях влияе на звука или усилва и намалява при приближаване на саксията.Това е грундбаланса,направи го.6Постави трешолда на праг вземи метален предмет и отбележи мястото от което го хваща.Върти всяко от останалите копчета ще забележиш че едното увеличава разстоянието от което хващаш металния предмет.Това е усилването.След това даваш усилването на максимум,даваш копчето цък цък в другото положение и с останалите два потенциометъра закарва стрелката на системата на нулата.Връщаш цък обратно за да работиш.Това е температурния баланс.Обаче на обекта правиш температурата първо,второ грунда и т.н.Пожелавам ти успех в търсенето.
benigi Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 7:43 pm
Благодаря за помоща .Искам да попитам кагато започна горе описаните неща в режим настройка или работа трябва да е защото ми обясниха ,че копчето цък -цък е в работен режим напред а назад е в настройки и къде трябва да е стрелката на вече настроената машина в работен режим .Поздрави
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 8:45 pm
Като отидеш на обекта най напред включваш цека ключето в режим настройки.След като направиш температурния баланс връщаш ключа в режим работа.После избираш увеличението на чуствителноста.Ако не можеш да направиш грунда на максимум чувствителност,намаляваш я.След това грунда,после слагаш антената на земята и с потенциометъра който движи стрелката я нагласяш в средата на скалата.Трябва да търсиш на прага тоест апарата леко да жужи.
benigi Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пет Авг 10, 2012 9:12 pm
Благодаря това е важна подробност ,ще споделя след уйкенда какво се случва не че няма вече успехи ,но беше голяма борба сега вече да се надявам да е по лесно -между другото работил съм с нея само на слушалки има ли разлика
charon Цезар
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Съб Авг 11, 2012 10:14 am
benigi написа:
Благодаря това е важна подробност ,ще споделя след уйкенда какво се случва не че няма вече успехи ,но беше голяма борба сега вече да се надявам да е по лесно -между другото работил съм с нея само на слушалки има ли разлика
Има разлика!Много по-добре е да се работи със слушалки,така чуваш дълбоките сигнали много по-ясно.
Viver est militare!
Гост Гост
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Съб Авг 11, 2012 10:36 am
charon написа:
benigi написа:
Има разлика!Много по-добре е да се работи със слушалки,така чуваш дълбоките сигнали много по-ясно.
И аз като , колегата charon, ще те посъветвам : РАБОТИ САМО НА СЛУШАЛКИ! 1. Чуват се ясно и дълбоките сигнали. 2. При вятър , когато работиш със слушалки слушаш на 100%. 3. През зимата си слагаш слушалките и шапката и правиш две в едно /хем ти топлят ушите, хем си работиш свободно./ 4. Не на последно място при работа със слушалки не те чуват околните хора. Случвало се е да се доближа на 1м. до човек и да не ме чуе. Това е голямо предимство! Има колеги , кото надуят машината от 9 планини , та чак в 10-та ги чуват. От такива бягай надалече , защото можеш да си докараш неприятности с ! Поздрави и успех в търсенето.
charon Цезар
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Съб Авг 11, 2012 10:57 am
AVGVSTVS 1 написа:
charon написа:
benigi написа:
И аз като , колегата charon, ще те посъветвам : РАБОТИ САМО НА СЛУШАЛКИ! 1. Чуват се ясно и дълбоките сигнали. 2. При вятър , когато работиш със слушалки слушаш на 100%. 3. През зимата си слагаш слушалките и шапката и правиш две в едно /хем ти топлят ушите, хем си работиш свободно./ 4. Не на последно място при работа със слушалки не те чуват околните хора. Случвало се е да се доближа на 1м. до човек и да не ме чуе. Това е голямо предимство! Има колеги , кото надуят машината от 9 планини , та чак в 10-та ги чуват. От такива бягай надалече , защото можеш да си докараш неприятности с ! Поздрави и успех в търсенето.
Да,но го има и другото полужение,че ако си сам и бачкаш със слушалки ти последен рабираш какво става около тебе,и може да се получат кофти ситуации.
Viver est militare!
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 4:32 pm
benigi написа:
Здравейте колеги ,отскоро се запалих по хобито трябва ми помощ за настройките на този машина
Това е "Харманлийска гъдулка" 90% вероятност.В горски райони е добре ,обаче на черноземи е косила.До колкото си спомням тия модели работят без звуков праг и стрелката постоянно играе "кючек".
benigi Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 4:42 pm
Закупена е от Варна и стрелката и наистина играе КИЧЕЦИ иначе върши работа ,не и правя реклама
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 4:51 pm
charon написа:
AVGVSTVS 1 написа:
charon написа:
benigi написа:
Да,но го има и другото полужение,че ако си сам и бачкаш със слушалки ти последен рабираш какво става около тебе,и може да се получат кофти ситуации.
Колегата е прав. Аз имам кофти случай със слушалки и затова ги ползвам вече само ако ми се налага. Както си ходя из нивата спокойно и слушам сигналите със слушалките(KOSS-30)изведнъж някой ме тупа по рамото.Изкара ми и малкото акъл дето го имах .И не беше колега, а частна охрана която е наета от арендатора . Ходят с "голяма черен джип" калашник,"помпа' и няколко пищова .Момчетата са доста страшни и това им е работата-да плашат. В случая нямаше проблем ,защото се познавам с арендатора.Ами ако бяха или някой който иска да ти удари един сап зад врата и да ти вземе апарат например? И на мен ми харесва да работя на слушалки, но да не забравяме че сме в БГ .
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 4:56 pm
benigi написа:
Закупена е от Варна и стрелката и наистина играе КИЧЕЦИ иначе върши работа ,не и правя реклама
Закупена е от Варна ,но там ли е произведена?
benigi Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 7:56 pm
Да произведена е в Варна
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 9:12 pm
Колеги, и аз бачкам основно на слушалки, но си ги слагам НА УШИТЕ, а не НА ОЧИТЕ. Вие да не би като слушате да си затваряте очите? Винаги се оглеждам за хора на закона и извън него...
Наслука на всички колеги без значение дали бачкат на слушалки или не...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 9:58 pm
benigi написа:
Да произведена е в Варна
Значи съм в дълбока заблуда .Що не си взе апарат от Берое ами чак от Варна
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Нед Авг 19, 2012 10:10 pm
jordan_nenov написа:
Колеги, и аз бачкам основно на слушалки, но си ги слагам НА УШИТЕ, а не НА ОЧИТЕ. Вие да не би като слушате да си затваряте очите? Винаги се оглеждам за хора на закона и извън него...
Не пожелавам на никой случката ми.Колкото до "НА УШИТЕ , НА ОЧИТЕ" дано не попадаш на "точните хора"
И аз пожелавам наслука на всички колеги .
Гост Гост
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 12:53 am
jordan_nenov написа:
Прощавай, колега , макар ,че не се уважава ме достатъчно, но аз от 8г. работя на слушалки. Случвало ми се е да ме доближат хора на 1м. разстояние. Добре, че досега не съм имал лошият късмет.Амин. Съвета ми е слушай на едното ухо , а другото да ти е свободно изцяло. Това е най-добрият вариант. Знам ,че ще ми апострофираш, но това е истината при слушалките.! Поздрави!
Последната промяна е направена от AVGVSTVS 1 на Пон Авг 20, 2012 9:49 am; мнението е било променяно общо 1 път
QNUS Консул
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 12:58 am
AVGVSTVS 1 написа:
jordan_nenov написа:
Прощавай, колега , макар ,че не се уважава ме достатъчно, но аз от 8г. работя на слушалки. Случвало ми се е да ме доближат хора на 1м. разстояние. Добре, че досега съм имал лошият късмет.Амин. Съвета ми е слушай на едното ухо , а другото да ти е свободно изцяло. Това е най-добрият вариант. Знам ,че ще ми апострофираш, но това е истината при слушалките.! Поздрави!
На 1 метър???? Въпреки че си със слушалки??Очевидно си вечерял с Господа...че то преди ЗАКОНА не е било никога
Гост Гост
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 1:06 am
Явно пак ни си ми разбрал както винаги. Казвам, че когато и двете уши са ми са заети със слушалките , аз съм уязвим тава е . С едното е друго . дано да си работил СЪС СЛУШАЛКИ да ме разбереш, А ИНАЧЕ , КОГАТО ТЕ СПИШАТ МОЛИ СЕ НА ГОСПОД ДА ТИ Е НА ПОМОЩ!
QNUS Консул
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 1:15 am
AVGVSTVS 1 написа:
Явно пак ни си ми разбрал както винаги. Казвам, че когато и двете уши са ми са заети със слушалките , аз съм уязвим тава е . С едното е друго . дано да си работил СЪС СЛУШАЛКИ да ме разбереш, А ИНАЧЕ , КОГАТО ТЕ СПИШАТ МОЛИ СЕ НА ГОСПОД ДА ТИ Е НА ПОМОЩ!
Както винаги бавно загрявам ,това е от реотаните Шегувам се.дори и слушалки на ушите случвало ми се е да работя,очите би трябвало да гледат,не заради полицията-ако разчиташ да играеш на сляпа баба -ще изгориш рано или късно,мисълта ми е че всичко може да се очаква когато си сам ,ти или някой от колегите имал ли е случай да го нападнат цигани на къра с цел да му вземат металотърсача ???И разни там горски,полски и собственици на имота??а огромните каракачанки?нямаш си и на представа каква сила има в едно 50-70 килограмово куче...
Гост Гост
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 1:24 am
Доста случаи съм имал, но ти ни си имал да доближиш козар с две кучета/заспал/ до него и да не се събуди.
p.s. Питай патило, а не старило! Човече престани с простотиите . Ако имаш нищо против мен мини на лични, не занимавай аудиторията с нашити противоричия. по този начин не се трупат точки!!!!!!
QNUS Консул
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 1:35 am
AVGVSTVS 1 написа:
Доста случаи съм имал, но ти ни си имал да доближиш козар с две кучета/заспал/ до него и да не се събуди.
p.s. Питай патило, а не старило! Човече престани с простотиите . Ако имаш нищо против мен мини на лични, не занимавай аудиторията с нашити противоричия. по този начин не се трупат точки!!!!!!
Извинявай за простотиите колега ,това ми е приоритет,точки и плюсове и минуси -изобщо не ме интересуват,с удоволствие ще си полафим на лични(това последното може да го изтрият модераторите).
Гост Гост
Заглавие: Re: Помощ за този апарат Пон Авг 20, 2012 1:39 am
Тогава мини на лични , да не си бавноразвиваш, та не разбра какво ти написах. Какво друго да ти напиша освен да си стъпиш на земята и да не предаваш къчове излишни.
Последната промяна е направена от AVGVSTVS 1 на Пон Авг 20, 2012 9:51 am; мнението е било променяно общо 1 път