Заглавие: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Пет Юли 13, 2012 11:59 pm
Колеги доста ,чета във форума и искама да ви питам някой намирал ли е метеорит.Как се разпознава и скъп ли е ?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Съб Юли 14, 2012 9:44 am
Ами чети повече приятелю, и не само във форума.И при каменните е регистрирано наличието на желязо-около 25%.Желязото в каменният метеорит избива по повърхноста във вид на малки ръждивокафяви петна-Това ще ти помогне да го отличиш от обикновенният камък макар че с течение на времето повърхноста започва трудно да се различава от околните скални отломки ако разбира се метеорита е паднал в скален район-аз му викам адаптиране на пришълеца...... Между другото мисля че металдетектора би трябвало да реагира при наличието на метал в камък дори и да е само една четвърт от собственото му тегло.Предполагам при модели като АТ Рro на Гаррет или разните марки модели работещи на по високи кХц откриването на метеори ще е по лесно.Аа,да щях да забравя -Железните са по скъпите като цената варира в зависимост от определението на специалистите за от къде идва метеорита.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Съб Юли 14, 2012 12:47 pm
Благодаря Ви господине за изчерпателният отговор. Радвам се, че има такъв форум доста неща се научават.
neliobolcheva Новобранец
Заглавие: i Съб Юли 14, 2012 4:21 pm
Вярно е че в много каменни метеорити има малко желязо но най-скъпи са желязно-каменните които са много красиви и много редки.Самите каменни са много видове от тях също има много скъпи.Аз имам доста железни и каменни.Ако попаднеш в участък където е имало метеоритен дъжд можеш да намериш десетки килограми метеорити.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Съб Юли 14, 2012 8:59 pm
Къде според теб да ги търса с МД ли или с нещо друго .Дай повече информация . Досега не съм виждал наживо метеорит. Сигурно около моя край има много , но немога да ги различа .Качи снимки , ако имаш, Моля те!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 12:26 am
Ако мен питаш:-Навсякъде можеш да попаднеш на метеорити -Та те падат на Земята от милиони години.Не знам от кой край си, а в нета има достатъчно снимки за да добиеш нагледна представа какво може да представлява един метеорит.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 1:04 pm
Незнам защо някой простак ми пише минуси при условие , че наистина не съм виждал и питам като хората какво представлява метеорита на живо . Не ме интересува нета , а искам човек който е намирал да ми обясни какъв е начина за да си намеря. Това е все едно да питам този простак принципа на разпрастранение на светлината според теорията на относителността на айнщайн и да чакам да ми отговори 50г. и през това време аз да му пиша минуси, поради незнанието му.
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 2:22 pm
AVGVSTVS 1 написа:
Незнам защо някой простак ми пише минуси при условие , че наистина не съм виждал и питам като хората какво представлява метеорита на живо . Не ме интересува нета , а искам човек който е намирал да ми обясни какъв е начина за да си намеря. Това е все едно да питам този простак принципа на разпрастранение на светлината според теорията на относителността на айнщайн и да чакам да ми отговори 50г. и през това време аз да му пиша минуси, поради незнанието му.
не са впрягаи пич щото много пишеш затва ти праскат минуси виж в драга .б г там има теми сигурно ше ти помогне някои.метеорити се намират с монетарката много само даги познаваш на чиста почва дават сигнал на цвят.да ти прата н лични снимка на метеорити?не са занимавай с минуси остави децка работа е тва.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 4:09 pm
Благодаря ти ! Прати ми снимки , ако искаш . Когато навън е 40 градуса освен в стая с климатик и да стоиш пред компа, друго неможеш да правиш . Никъде неможеш да мръднеш.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 8:47 pm
-При мен термометъра в двора показваше 42 на сянка -Естествено медийте както винаги успокояват положението по нареждане от горе и спестяват на населението някой и друг градус. В час си с доста неща но от няколко дена те загриза като че ли някаква метеорит мания -Поради що,е туй нетърпение друже..................... ps -Отцелил си гледам категорията на туй анонимно говедо или говеда дето ги ръчкат с остеня да оцветяват темата в червено -Ще те светна след не дълго време защо го правят - Колелото на историята за щастие се движи въпреки такива анонимни паразити.
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Юли 15, 2012 9:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 9:21 pm
Благодаря , Ти , че ме разбра какво съм искал да кажа! Това ни остава в тия горещини. p.s. За метеорити не се бях замислял , че мога да си намеря и да го покажа на някой мои приятели това парче и да кажа ,че това парче не е от нашата планета , а е метеорит. За мен е удовоствие да държиш в ръцете нещо което има неземен произход. За това пиша , защото съм сигурен , че ще си намеря. Просто искам да знам какви са начините и техниките на търсене и как се разпознава метеорита от обикновените камъни.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Нед Юли 15, 2012 9:53 pm
-Има няколко еденици от нашего брата по напред в туй поприще -Но важното е да не стихва любознателноста.Ще я видиш Терра Инкогнита-Споко...................
neliobolcheva Новобранец
Заглавие: i Пон Юли 16, 2012 11:33 am
AVGVSTVS 1 написа:
Къде според теб да ги търса с МД ли или с нещо друго .Дай повече информация . Досега не съм виждал наживо метеорит. Сигурно около моя край има много , но немога да ги различа .Качи снимки , ако имаш, Моля те!
Не може да се каже че ги има навсякъде,те летят по орбити и падат на определени места.На много места съм била ,но само на едно ги набарах и са доста.Железните се угаждат даже и в режим дискриминация,апарата ги дава много специфично.Намират се и на око.За каменните ми беше много интересно какви са тези цветни и шарени камъни в нивите,които някои от тях ги свирят БГ апаратите,след проучване в интернет се оказаха метеорити.Някои от тях са наистина скъпи но пазара е труден.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Пон Юли 16, 2012 12:43 pm
Благодаря , Ти. Аз искам само да си намеря един за мен си. Не да го продавам. Кефи ме да имам нещо с неземен произход.
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Как да разпозная метеорит от обикновин камък. Пон Юли 23, 2012 10:39 am
търси най вече в полето и задължително с магнит и м-детектор