Заглавие: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 5:42 pm
наздраве
Последната промяна е направена от AVGVSTVS 1 на Вто Юни 26, 2012 5:26 pm; мнението е било променяно общо 1 път
charon Цезар
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 6:55 pm
Ми колега,всеки апарат си има своите качества и недостатаци,фабричния в едно ще е по-добър от правения,и обратното-правения в едно ще е по-добър от ръчния.Само ти можеш да си прецениш,кой е идеалния за тебе.
Viver est militare!
kelesis_ss Преторий
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 7:38 pm
Правен или фабричен.Ами те всички са правени,едните сериино,десетки или стотици бройки за определено време,като за същото време един майстор ще скалъпи една две бройки които е излязат успешни я не.Всички се борят да карат БМВ та и гледат с насмешка на талигите.Колко от родните производители ползват собственна кутия на уреда си,колко уреда трябва да направи един майстор за да си пръча матрица за кутия,за черупка на главата/те,абе аз съм за фабричния.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 8:07 pm
Правените уреди не са еднакви като фабричните.Ако майстора ти е приятел може да положи специални усилия за да задоволи изискванията ти.Другия вариант е от десетки правени да имаш възможност да избереш най свестния.Правен или фабричен,накъдето те тегли сърцето.Но и в двата случая избирай след няколко часа проби в реални условия.
werewolf1 Легионер
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 9:26 pm
Последната промяна е направена от werewolf1 на Вто Юни 26, 2012 5:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
handjata Консул
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 10:02 pm
Даа,истината е фабричен. Не можеш да сравняваш един майстор с цял куп инженери и разработчици. Това е според мен.
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 11:15 pm
То, кои са най-добрите марки и модели се знае. В подобни случаи, въпроса не е кое е най-доброто, а ко е най-доброто което мога да си купя за тези пари. Срещал съм съвети от сорта на: " абе изчакай една година, и събери пари за последния модел ". Няма как да стане! Един въглен с времето или ще разпали пожар, или ще изстине . Така че, ако бюджета ти е 200лв., значи си за гадулка. Ако можеш да отделиш 500, по-добре търси нещо ръчно Българско, отколкото нисък клас фабрични. При 1000, вече отиваш на среден клас купешки. А над 1000, значи си тотален маниак, и няма горна граница
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Пон Юни 25, 2012 11:37 pm
handjata написа:
Даа,истината е фабричен. Не можеш да сравняваш един майстор с цял куп инженери и разработчици. Това е според мен.
Особено с Майнлаб
Гост Гост
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 12:29 am
Наздраве
Последната промяна е направена от AVGVSTVS 1 на Вто Юни 26, 2012 5:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
neliobolcheva Новобранец
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 1:09 am
Golden Mask написа:
handjata написа:
Особено с Майнлаб
Владо,от VLF апаратите MINELAB имат два добри- Eureka Gold и X-Terra 705 ,останалите са посредствени като твоите музикални инструменти.Защо не качиш нещо на Tesoro да се посмеем?
Petronii Цезар
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 2:10 am
лелеее , много забавен клип , тука имаме феномен , един единствен специалист удари у земята целия инженерен екип и фирма майнлаб и представя изключително изделие ненадминато в света. Изглежда на събора не е имало само яденйе и пиенйе , ами и фокуси. С нелоялна конкуренция и осмиване на чужди изделия за сметка на дребни трикове никой не е стигнал далече. Всеки що годе поне малко разбиращ от устройство и работа на детекторите знае ,че при определена настройка и изместване на фазовия детектор може да хване сигнал въпреки този камък , но това прави детектора тотално неизползваем в реални условия и едва ли апарат от тази марка взет от потребител вече закупил такъв уред , може да работи по същия начин , камо ли като представените майнлаби. Демек представения апарат е единствено настроен и закаран да покаже технологичното си превъзходство пред световно известните фирми , но не и за обикновено търсене.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 7:50 am
Цитат :
С нелоялна конкуренция и осмиване на чужди изделия за сметка на дребни трикове никой не е стигнал далече.
Това е тъй нар. "високо интелектуален подход". Все ще се намери една група малоумници нямащи хабер от света да цъкат с език и да викат "Брях, евала". Но не всички пасат трева.
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 7:54 am
werewolf1 / AVGVSTVS 1, ти нали доскоро възхваляваше Миладин до небесата. И каква стана тя, сега няма време да ти обърне внимание и запяхме друга песен
laki Консул
Заглавие: по темата Вто Юни 26, 2012 8:32 am
werewolf1 / AVGVSTVS 1-в описаната ситуация ,така нареченият ти ПРИЯТЕЛ ти е толкова приятел.Има и друг вариянт-ти да си му от най -Излишните приятели
brabra Новобранец
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 4:05 pm
Някои хора от форума постоянно се опитват да втълпят на останалите че фабричните(скъпи)уреди са с нещо по-добри от правените да речем (гаражни) БГ машинки.АЙДЕ НЕМА НУЖДА.Само БГ
handjata Консул
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 4:23 pm
Що не вземете да изобретите и автомобил гаражно произвотство, и да го пуснете сериино.Може да се наложи на пазара Тогава ще утепате мерцедеси,BMW,и разни други.
imperio Цезар
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 4:57 pm
Това беше добро попадение
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 6:10 pm
handjata написа:
Що не вземете да изобретите и автомобил гаражно произвотство, и да го пуснете сериино.Може да се наложи на пазара Тогава ще утепате мерцедеси,BMW,и разни други.
Е аз това правя от няколко години
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 6:40 pm
Petronii написа:
лелеее , много забавен клип , тука имаме феномен , един единствен специалист удари у земята целия инженерен екип и фирма майнлаб и представя изключително изделие ненадминато в света. Изглежда на събора не е имало само яденйе и пиенйе , ами и фокуси. С нелоялна конкуренция и осмиване на чужди изделия за сметка на дребни трикове никой не е стигнал далече. Всеки що годе поне малко разбиращ от устройство и работа на детекторите знае ,че при определена настройка и изместване на фазовия детектор може да хване сигнал въпреки този камък , но това прави детектора тотално неизползваем в реални условия и едва ли апарат от тази марка взет от потребител вече закупил такъв уред , може да работи по същия начин , камо ли като представените майнлаби. Демек представения апарат е единствено настроен и закаран да покаже технологичното си превъзходство пред световно известните фирми , но не и за обикновено търсене.
Petronii кви фокуси те гонят ?! С тоя камък си настройвам фиксирания грунд-баланс на ГМ1, ГМ1+, ГМ3, ГМ3+ и ГМ4, т.е. при липса на сигнал от тоя камък всеки металдетектор GOLDEN MASK работи без проблем на всякаква почва ! При ръчния баланс е същата работа, с разликата че след като машината бива балансирана върху камъка тя работи без проблем на всички видове почва ! Който не вярва може да присъства на следващия събор, там ще има възможност да изпробва това което казвам. Под този камък не можаха да хванат 5 ст, 1999г. също и XP GMaxx (4,6kHz) на Евгени от Пловдив, Пират 2в1, Тесорото на Японеца, Енигма с фиксиран грунд, Фишер 75 , като фишера не хваща даже когато монетата е поставена върху камъка ( за справка питайте Podlecii ). Та Petronii отново не позна, уред настроен да не дава съгнал от този камък работи перфектно навсякъде ....!
imperio Цезар
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 7:29 pm
Че защо пробвате с 5 стотинки от новите? Това не е монета за проба. Пробвайте с медна, бронзова, билонова, сребърна, или поне с 20 стотинки от новите. Има логика много апарати да не чуват 5 стотинки под минерализиран камък. А ако се чуват перфектно това говори че на такъв терен задължително ще се появят други проблеми с дискриминирането и чуваемостта на сигналите. Бандит, имаш ли повече от тези камъни? Що не ми пратиш един да го чуя да видим за какво става дума?
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
laki Консул
Заглавие: по темата Вто Юни 26, 2012 7:34 pm
werewolf1 / AVGVSTVS 1--ЗАЩО СИ ИЗТРИ ПОСТОВЕТЕ?????Май ти дадоха блага дума ,че ще ти оправят апарата - ПРЕДПОЛАГАМ МИЛАДИНКА и ти веднага --- ГУМАТА.Ама си един поръчков драскач и тиии....Това ли беше цената за Атаките ти преди време срещу ПИРАТА -ДА ТИ НАПРАВЯТ ПО ПРИЯТЕЛСКИ МИЛАДИНКА????????СРААААААММ...
gog Консул
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 7:39 pm
Golden Mask написа:
Petronii написа:
Petronii кви фокуси те гонят ?! С тоя камък си настройвам фиксирания грунд-баланс на ГМ1, ГМ1+, ГМ3, ГМ3+ и ГМ4, т.е. при липса на сигнал от тоя камък всеки металдетектор GOLDEN MASK работи без проблем на всякаква почва ! При ръчния баланс е същата работа, с разликата че след като машината бива балансирана върху камъка тя работи без проблем на всички видове почва ! Който не вярва може да присъства на следващия събор, там ще има възможност да изпробва това което казвам. Под този камък не можаха да хванат 5 ст, 1999г. също и XP GMaxx (4,6kHz) на Евгени от Пловдив, Пират 2в1, Тесорото на Японеца, Енигма с фиксиран грунд, Фишер 75 , като фишера не хваща даже когато монетата е поставена върху камъка ( за справка питайте Podlecii ). Та Petronii отново не позна, уред настроен да не дава съгнал от този камък работи перфектно навсякъде ....!
Настроен към този камък работи перфекно навсякъде, но му пада дълбочина при чиста почва.И почваш пак да настроиваш към чистата почва за вдигане на дълбочината
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 7:43 pm
Металотърсачите трябва да могат да правят грунд баланс на всички почви в България.Това е задължително,това не е екстра и е постижимо.Ако не могат да се настроят МТ причината може да е в оператора.Достатъчно е машините да могат да работят добре покрай горещите камъни.Нищо че ще остане нещо под камъните,нали трябва нещо да вадят и след нас(след 100г. примерно).
imperio Цезар
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 7:47 pm
Ръчен баланс на минерализрани терени се прави САМО когато почвата е еднородна. Във всички други случаи се работи на фиксиран баланс. Между другото минерализираните терени са толкова различни че понятието "минерализация" без необходимите уточнения е лишено от смисъл.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: фабричен или ръчен уред да си изберем ? Вто Юни 26, 2012 8:07 pm
imperio написа:
Че защо пробвате с 5 стотинки от новите? Това не е монета за проба. ?
5 ст. от 1999г. са от чиста мед, чуват се много по добре от 10 или 20 ст. 5 ст. от 2000г. са железни
imperio написа:
Бандит, имаш ли повече от тези камъни? Що не ми пратиш един да го чуя да видим за какво става дума?
Само един ми е, за мен камъка е уникален, въпреки че фазовия му ъгъл е като на гранит .