Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Вто Май 08, 2012 10:37 pm
Джони написа:
bobo написа:
Абе ,хора,що се мъчите да убедите и себе си дори,че сте постигнали нещо!Аз ли не съм в час,ма по сега действащите закони,стига да искат,който бръмчи с машинка–в кауша! Като сте заблудени-добре,ма не вкарвайте в беля и другите.! Просто го четете закона бе,четете,там ясно е казано,не се опитвайте да го тълкувате,тва има кой да го прави! Който извършва теренни проучвания-кауш-а бръмчането с МД си е теренно проучване откъдето и да го погледнеш–така че, не е време за вицове.Опровергайте ме де...,дано да можете....
Нямам никакво намерение да те опровергавам персонално, особено без да тълкувам закона. Макар че, тълкуванията не са мои, а на адвокати. Ти си го тълкувай както искаш, твое право е да си го интерпретираш....
По-важно е друго - хората, които са запознати добре със закона нямат никакви проблеми, защото знаят какво да правят и как да се държат при среща с органите на реда. Мога да ти дам много примери, но за тях няма да прочетеш в криминалните хроники, защото не стигат до там. А тия, които са неосведомени обикновено изгарят за глупости. Прочети пак горните примери/делата/ и ще се убедиш и сам. Изпадат в недомислени ситуации и вместо да си помогнат, си вредят. За останалите нищо не чуваме, защото си практикуват металдетектинга без да се страхуват от закона, познават го добре. Аз само подавам важна информация. Ако някой се интересува - да я ползва. Не целя да попадам в поредния спор.
А,значи преди да стана търсач,трябва да завърша право
bobo Консул
Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Вто Май 08, 2012 10:45 pm
Джони написа:
bobo написа:
Джони написа:
bobo написа:
Magikman написа:
http://www.metaldetecting.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=200%3Areshenie-na-varhovniya-administrativen-sad-otnosno-registratziyata-na-metaldetektori&catid=903%3Anovini&Itemid=111&lang=bg Това е решение на Върховния съд,което постановява,че когато металотърсачите се използват за хоби,не е нужно да се регистрират.Постигнато благодарение на водени от федерацията дела срещу Министерството на Културата.Принтирай си го и го носи със себе си,когато излизаш с машинката. Ако пък искаш,понеже до полицаите още не са стигнали последните промени в закона за КН,от този линк си свали една молба,попълни си я и я прати в Министерството на културата,разписката,която ще ти върнат,си я пази и показвай когато е нужно. http://www.metaldetecting.bg/index.php?option=com_kunena&Itemid=81&func=view&catid=18&id=3156&lang=bg
Виц на деня!
Съвсем не е виц. Добре е да следите какво се случва в законодателството и какво прави Федерацията, за да сте наясно с правата си. Има чисто нова наредба от преди няколко седмици, в която изрично се казва, че на регистрация подлежат само металотърсачите, с които се извършват планирани археологически проучвания или разкопки. Тази наредба е следствие на жалбата, която Федерацията заведе в административен съд срещу тези точки от закона, които касаят регистрацията. От всичко това става ясно едно - че не е незаконно да притежаваш металотърсач, който използваш за практикуване на хобито си металдетектинг, което най-общо казано е да търсиш метали в земята. Само че, има една подробност. Ако откриеш археологически ценности трябва да ги занесеш в музея. Така е по закон. Ако при проверка органите на реда открият такива, съответно се стига и до дела. И по-конкретно до въпросния член 227. За предаване в музея все още важи седемдневният срок. Ако не открият археологически ценности, нищо не се случва. Много просто и ясно е. Просто всеки трябва добре да преценява какво да прави ако случайно открие археологически ценности - в земята ли ша ги връща, в музея ли ша ги носи .. .негова си работа. Важното е да не реши да си ги съхранява в къщи....
Както и да го въртиш и сучеш -фанат ли те с МД и с .....каквато и да е монета-в кюпа си!Пък нека да имаш право /от къде на къде /да притежаваш металотърсач!
Проблема е, че не ги хващат с една монета, а обикновено като им отидат на тараш намират много. А тва да държиш в къщи и много антики и металотърсач си е жива безотговорност. Е, кой им е крив?! Ако ти намерят една две монети най-много, които си намерил вчера изобщо не се стига до съд, дознанието се прекратява. Пък ако не намерят нищо, нямат право и металотърсача ти да задържат. Така стоят нещата....Някой ден закона ще се промени, но към настоящия момент трябва да се съобразяваме с него, такъв какъвто е.
Виж кво,аз не искам да заобикалям закона,искам да го спазвам!Анадънмо?.......ма кво ли ви се връзвам....Незнанието е блаженство.......
Magikman Консул
Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Вто Май 08, 2012 11:07 pm
За блаженството си прав.Виж колко са блажени незнаещите,които държат в къщи монети и разни антични предмети,и когато им ги намерят при обиск,блаженството е върховно вече.O,sancta simplicitas! Информацията,която се изнася тук,цели да помогне да се избегнат подобни гафове.Пък в края на краищата всеки решава сам за себе си какво да прави
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
bobo Консул
Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Вто Май 08, 2012 11:26 pm
Magikman написа:
За блаженството си прав.Виж колко са блажени незнаещите,които държат в къщи монети и разни антични предмети,и когато им ги намерят при обиск,блаженството е върховно вече.O,sancta simplicitas! Информацията,която се изнася тук,цели да помогне да се избегнат подобни гафове.Пък в края на краищата всеки решава сам за себе си какво да прави
Хубаво,той и пътя към ада е покрит с добри намерения.!
Джони Цезар
Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Чет Май 10, 2012 5:49 pm
bobo написа:
А,значи преди да стана търсач,трябва да завърша право[/quote] Не, трябва да знаеш няколко точки от един закон. Като ставаш шофьор не учиш ли правилника за движение? ...ма не се вързвай....Пък може би ти си запознат по-добре от нас със закона и добронамерено и колегиално ще ни осведомиш как да го тълкуваме и какво да правим, за да нямаме проблеми със съд.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
bobo Консул
Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Чет Май 10, 2012 10:54 pm
Сравнението със ЗДП е некоректно .И проблемите ни са не със съда,а със закона И аз найш как го тълкувам–"е.ал съм съм го и закона" Ама аз съм си аз-моа си го позволя
teres1 Легионер
Заглавие: Re: как се талкува член 277 от съда Вто Май 22, 2012 9:40 pm
ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ УГОДЕН ЗАКОН ЗА НАС -ТЪРСАЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО