Заглавие: помощ за нишани Пет Мар 30, 2012 11:34 pm
колеги,помогнете ми да разчета едни нишани. в средата е пушка,а от двете и страни има две еднакви фигури - паламарки(надяват се на пръстите и с тяхна помощ се събира снопа пшеница и се реже със сърпа). намират се на ръба на скала.стъпваш върху нишаните и пред теб е пропаст. под пушката има инициали ПМ,но не съм сигурен,дали са на Поп Мартин или на някой,който си е седял там и е наблюдавал пътят... Благодаря Ви предварително!
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: помощ за нишани Пет Мар 30, 2012 11:37 pm
ivanov11 написа:
колеги,помогнете ми да разчета едни нишани. в средата е пушка,а от двете и страни има две еднакви фигури - паламарки(надяват се на пръстите и с тяхна помощ се събира снопа пшеница и се реже със сърпа). намират се на ръба на скала.стъпваш върху нишаните и пред теб е пропаст. под пушката има инициали ПМ,но не съм сигурен,дали са на Поп Мартин или на някой,който си е седял там и е наблюдавал пътят... Благодаря Ви предварително!
moga da pitam na4eten 4ovek..otnosno znacite..
ivanov11 Новобранец
Заглавие: Re: помощ за нишани Пет Мар 30, 2012 11:51 pm
hagemon4o написа:
ivanov11 написа:
знаците са издълбани,а не релефни. паламарките са с големината на човешка ръка(реални),а пушката е около 22-23см и има каишка,която виси от нея.разстоянието ,на което са разположени знаците е долу-горе около 2 квадратни метра. разположени са във формата на триъгълник.едната паламарка е малко развалена,но другата е идеална.
CLASSICA Новобранец
Заглавие: Re: помощ за нишани Съб Мар 31, 2012 2:37 pm
ivanov11 написа:
hagemon4o написа:
ivanov11 написа:
знаците са издълбани,а не релефни. паламарките са с големината на човешка ръка(реални),а пушката е около 22-23см и има каишка,която виси от нея.разстоянието ,на което са разположени знаците е долу-горе около 2 квадратни метра. разположени са във формата на триъгълник.едната паламарка е малко развалена,но другата е идеална.
Легни и си опри главата на края на дулото и виж какво виждаш.Ако няма нищо забележително върви по посока на цефта до 300м.Толкова е горе долу един куршум разтояние.По тези 300м огледай за други нишани,герани,извор ,пещерки,побити самостоятелни или четвъртити камъни,плодни дървета и др.огледай също отвеса от към пропастта за евентуален вход.НО НАЙ ДОБРЕ Е ДА ВИДИМ СНИМКА НА НИШАНА.Добре е в радиус около 40крачки около пушката да се провери с машинка.
zaq Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Съб Мар 31, 2012 10:37 pm
Да не отварям нова тема колеги,какво трябва да означава кокошка с малки пиленца?
alabala Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Нед Апр 01, 2012 9:55 am
zaq написа:
Да не отварям нова тема колеги,какво трябва да означава кокошка с малки пиленца?
Колко са пиленцата и накъде гледа кокошката.
kafeto Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Нед Апр 01, 2012 4:55 pm
Чувъл съм за подобни нишани и в нашия край. На кокошката местните викат "квачката с пиличите".
saiganica Легионер
Заглавие: K Нед Апр 01, 2012 9:53 pm
Това е много стара истина(или легенда)можеби преди 35-40г!Мой колга.б.пр.ми е разказвал за споменатата ,,квачка с пиленцата"! Мисля че са били потрошени но все-още нещо си е личало!Много отдавна не е говорено за тези нишани изсечени в скала(или камани) намиращи се на стар път!
Гост Гост
Заглавие: Re: помощ за нишани Нед Апр 01, 2012 10:41 pm
Така доникъде няма да стигнеш.Без да прежалиш снимките и подробностите около тях.Това са нещата дето ги виждашлА може да има и още 20 неща,дето не ги виждашл
ivanov11 Новобранец
Заглавие: Re: помощ за нишани Пон Апр 02, 2012 1:23 am
моля Ви да не ми спамите темата.
топи Цезар
Заглавие: Re: помощ за нишани Вто Апр 03, 2012 8:36 am
в кои раион е това
nasko_ Новобранец
Заглавие: Re: помощ за нишани Нед Апр 08, 2012 3:11 pm
колеги,каква форма имат тези тапи???и каква трябва да е скалата??
pumata2003 Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Нед Апр 08, 2012 4:34 pm
колега тази квачка с пилета по витата стена ли е или по тумбалово колко са пилетата 7 или?
zaq Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Нед Апр 08, 2012 9:27 pm
pumata2003 написа:
колега тази квачка с пилета по витата стена ли е или по тумбалово колко са пилетата 7 или?
Кокошка със три пиленца
pumata2003 Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Пон Апр 09, 2012 12:56 pm
zaq написа:
pumata2003 написа:
Кокошка със три пиленца
[justify]
би трябвало да да има още 4 но може и да са се заличили,ако искаш пиши на лични,къде са в кой район за да ти предам легендата а евентуално ако искаш може да ме заведеш да ги видя и аз
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Вто Апр 17, 2012 4:31 pm
А я вижте това:
Лошото е че който е копал го е заличил, но аз не мисля че е копал на правилното място. Вие какво ще кажете?
pumata2003 Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Вто Апр 17, 2012 8:57 pm
на нишана малко вероятно да има нещо по скоро е някаква посока какво е било макар и бегла представа там на камъка
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Вто Апр 17, 2012 11:04 pm
Трудно е да се каже, особено от снимка с GSM. Другият път като ходя натам, ще взема хубавото фото. Кой знае, може пък да се окаже че пише УВО 62
alireza Консул
Заглавие: до иванов 11 Сря Апр 18, 2012 1:16 am
казах ти да неси губиш времето надъхал си се здравата но ще се разочароваш и то много.
кирката Консул
Заглавие: Re: помощ за нишани Пет Апр 20, 2012 9:52 pm
Ей, изровихте под всеки камак и дърво,всичко ви се струва нишан [img]https://2img.net/u/3412/23/58/46/smiles/3316524008.gif[/img] [img]https://2img.net/u/3412/23/58/46/smiles/3316524008.gif[/img] [img]https://2img.net/u/3412/23/58/46/smiles/3316524008.gif[/img]
pumata2003 Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Пет Апр 20, 2012 10:14 pm
какво е това което си пуснал колега????????
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: помощ за нишани Пет Апр 20, 2012 11:36 pm