Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Нед Мар 04, 2012 7:33 pm
Golden Mask написа:
jagler написа:
Руснаците има да ги гоним доста...аз не съм видял още някой бг.апарат да усеща 1лв. на 60-65см.
Не си видял щото не знаеш къде да гледаш
jagler написа:
И то няма как да видя след като нашите са със схеми от 80г. и са аналогови копирани от някъде си...не се знае от къде.
И като са аналогови, какво ? Незнам защо някои умни тикви и дървени философи мислят че щом е цифрово значи е добро, а аналоговото за нищо не става ?! Като видят дисплейче и мислят за са хванали ,,бога за рога" !!! Кво се впечатлявате на някакви си въздушни залъгалки ?
Чудно,имам същата маска незнах че машинката може чак толкова да се изцеди!
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Мар 05, 2012 4:51 pm
не се учудвай на майсторите машините са други
titpulo Легионер
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пет Яну 18, 2013 11:51 pm
ака-то е супер ама да струва 700-800лв.веднага прибавиам едно към колекциата
comander Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 12:26 am
titpulo написа:
ака-то е супер ама да струва 700-800лв.веднага прибавиам едно към колекциата
Преди за руските боклуци никои ни6то не казва6е за6тото се знае 4е там ба4кат с тука6ни ма6ини.Оба4е ве4е има лапаница от бг пи6ман произведител и няма как трябва да се дискотира боклука.колега пора4аи си я с дупка на питата 4е да си я зака4а6 на стената
ezz Новобранец
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 10:28 am
Сигнум MFT имеет большую дальность на воздухе. В грунте этого нет. В России Сигнум MFT и другие металлодетекторы фирмы АКА имеют некоторое колличество копателей/копарей которые очень хвалят свои приборы и воинственно ругают остальные марки детекторов. У вас тут бывает подобное Приборы АКА имеют некоторые проблемы в электронике и с механической частью тоже. Это моё только мнение. Я предпочитаю детекторы других фирм.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 10:52 am
Евалата пич, честно мнение. Да не повярваш, че си руснак...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
ezz Новобранец
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 11:15 am
jordan_nenov написа:
Евалата пич, честно мнение. Да не повярваш, че си руснак...
Я читаю этот форум. Мне кажется здесь все русские. В России на форумах металлодетекторов тоже так общаются. И тоже все очень любят друг друга. А больше всех друг друга любят производители металлодетекторов. Я гляжу и у вас тут так.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 6:04 pm
ezz написа:
Сигнум MFT имеет большую дальность на воздухе. В грунте этого нет. В России Сигнум MFT и другие металлодетекторы фирмы АКА имеют некоторое колличество копателей/копарей которые очень хвалят свои приборы и воинственно ругают остальные марки детекторов. У вас тут бывает подобное Приборы АКА имеют некоторые проблемы в электронике и с механической частью тоже. Это моё только мнение. Я предпочитаю детекторы других фирм.
Signum MFT има далечни разстояния във въздуха.В земята не е така. В Русия Signum MFT и други детектори на компания AKA имат ниска проводима способност и много хвалят своите прибори и агресивно критикуват други марки детектори. AKA устройства имат някои проблеми в електрониката и механичната част. Това е само мое мнение. Аз предпочитам други марки детектори.
ezz Новобранец
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 6:38 pm
pechkata благодаря! В Русия, някои потребители имат Signum MFT и други метални детектори компании AKA.Те са много агресивни хвалят своите детектори.I Те агресивно критикува други марки детектори. Правилният начин.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Съб Яну 19, 2013 6:49 pm
ezz написа:
pechkata благодаря! В Русия, някои потребители имат Signum MFT и други метални детектори компании AKA.Те са много агресивни хвалят своите детектори.I Те агресивно критикува други марки детектори. Правилният начин.
Е поне го преведе правилно - а аз го тълкувах по моя начин...
Джони Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 2:25 am
pechkata написа:
ezz написа:
Signum MFT има далечни разстояния във въздуха.В земята не е така. В Русия Signum MFT и други детектори на компания AKA имат ниска проводима способност и много хвалят своите прибори и агресивно критикуват други марки детектори. AKA устройства имат някои проблеми в електрониката и механичната част. Това е само мое мнение. Аз предпочитам други марки детектори.
Мда... Така става. Ние тук си плюем нашето българско производство, а братята си плюят там тяхното. Що ли не се учудвам, че манталитета ни е сходен.... В упътването на Сигнум MFT изрично е упоменато, че онези въпросни 65см са на въздушен тест. Предполага се, че потребителите правят разлика между въздушен тест и реални условия. По-интересно е да се направят реални тестове, ама не на измислен полигон, ами на ход. Та, който желае - да свирка.... Имам мерак да си ги мерим с някой от новите Фишъри... И другия ми мерак е да премерим ефективността с едно GPX - с равностойни сонди обаче. А като излезе и 18 инчовата сонда на АКА - може и дълбочините да мерим.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 9:49 am
Джони написа:
pechkata написа:
ezz написа:
Мда... Така става. Ние тук си плюем нашето българско производство, а братята си плюят там тяхното. Що ли не се учудвам, че манталитета ни е сходен.... В упътването на Сигнум MFT изрично е упоменато, че онези въпросни 65см са на въздушен тест. Предполага се, че потребителите правят разлика между въздушен тест и реални условия. По-интересно е да се направят реални тестове, ама не на измислен полигон, ами на ход. Та, който желае - да свирка.... Имам мерак да си ги мерим с някой от новите Фишъри... И другия ми мерак е да премерим ефективността с едно GPX - с равностойни сонди обаче. А като излезе и 18 инчовата сонда на АКА - може и дълбочините да мерим.
Колежеке, а със старите Ф-75 нямаш ли мерак да си ги мерим? Ако искаш, предложи място и време, за да видиш как работи машината на Дейвид Джоунс и неговия екип. Трябва да си вземеш и кърпички, щото след излета ще ти трябват, за да попиваш сълзите си...
miroslav Легионер
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 9:55 am
А и аз може да се проборя с колежката...
Късмет на всички колеги !
Джони Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 10:20 am
jordan_nenov написа:
Джони написа:
pechkata написа:
ezz написа:
Колежеке, а със старите Ф-75 нямаш ли мерак да си ги мерим? Ако искаш, предложи място и време, за да видиш как работи машината на Дейвид Джоунс и неговия екип. Трябва да си вземеш и кърпички, щото след излета ще ти трябват, за да попиваш сълзите си...
С най-голямо удоволствие...Аз съм в Нови пазар, за съжаление в момента не мога да хайманя много настрани поради финансови причини, гледам да се мотая наблизо...Но, всеки, който желае да си премерим техниките е добре дошъл. Пък за сълзи и кърпички после ще говорим...Аз с мойта пръчка не се фукам и няма да ви разказвам с кои марки я мерих досега, че може и да ме изхвърлят от форума за няма нищо, но от чисто любопитство наистина искам да я премеря...Ааа, виното - от мен...
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 10:27 am
Колежке, от време на време имам бизнес пътувания до Разград. При следващото ми идване, смятам да метна Фишера с мен и да ти покажа, че не трябва да се осланяш на привидностите и най-после да слезеш на земята... Пък суджука от дивеч - това е от мен ...
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 10:31 am
Джони написа:
Ние тук си плюем нашето българско производство, а братята си плюят там тяхното
Ми да си плюят, губят си времето и показват на колко "високо" интелектуално ниво са "Кучетата си лаят, кервана си върви"
Джони Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 10:37 am
jordan_nenov написа:
Колежке, от време на време имам бизнес пътувания до Разград. При следващото ми идване, смятам да метна Фишера с мен и да ти покажа, че не трябва да се осланяш на привидностите и най-после да слезеш на земята... Пък суджука от дивеч - това е от мен ...
Супер! Едно е сигурно - ще бъде забавно... Да ти кажа, от облаците малко трудно се търсят съкровища, та обикновено пребивавам по горите, окаляна и омърляна....но да не почваме да си мерим и други неща в ефир. Най-добре се мери на живо.. Ще те чакам, само едно условие и към теб, и към други колеги, които искат да мерят - моля ви, обадете ми се ден два по-рано, да не кажете после - Джонито се крие. Че в последно време се прибирам само за вечеря и спане... Късмет на всички, които днес ще излязат - времето е страхотно!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 12:30 pm
[quote="Джони"]
pechkata написа:
ezz написа:
Мда... Така става. Ние тук си плюем нашето българско производство, а братята си плюят там тяхното. Що ли не се учудвам, че манталитета ни е сходен.... Това за плюенето нито е българска,нито е руска,а по-скоро човешка черта,писна ми да чета и слушам,че по долно и грозно същество от българина няма.И в библията го пише-НИКОЙ не е станал пророк в собствената си страна !А и на туй плюене някои му викат критика -въпрос на гледна точка.А тва ,че вБългария или в Русия,или където и да било,хората били глупави,зависливи,злобни и т.н.,са само оправдания на разни недоказали се неудачници.Да не би ХЕЙТЪР да е българска дума,а?Или да е измислена в България?Ааааа ,от толкоз подмятания ,за долнопробния български ген,взех да се ядосвам...ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-не да се засягам-ма както върви, то да те нарекат българин, ще е равно на обида.Ша трябва да препрочитаме Паисий,а?
comander Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 6:13 pm
[quote="бобо"]
Джони написа:
pechkata написа:
ezz написа:
Мда... Така става. Ние тук си плюем нашето българско производство, а братята си плюят там тяхното. Що ли не се учудвам, че манталитета ни е сходен.... Това за плюенето нито е българска,нито е руска,а по-скоро човешка черта,писна ми да чета и слушам,че по долно и грозно същество от българина няма.И в библията го пише-НИКОЙ не е станал пророк в собствената си страна !А и на туй плюене някои му викат критика -въпрос на гледна точка.А тва ,че вБългария или в Русия,или където и да било,хората били глупави,зависливи,злобни и т.н.,са само оправдания на разни недоказали се неудачници.Да не би ХЕЙТЪР да е българска дума,а?Или да е измислена в България?Ааааа ,от толкоз подмятания ,за долнопробния български ген,взех да се ядосвам...ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-не да се засягам-ма както върви, то да те нарекат българин, ще е равно на обида.Ша трябва да препрочитаме Паисий,а?
Щто ве Бобо то и тука има такива маистори в въздух кърти плочки а в земята среден палец,просто потвъждава моите съмнения.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Пон Яну 21, 2013 7:09 pm
Мен ма е яд,че в Крайморие се забливах с на Славитооо Лобото,та не обърнах никакво внимание на руснака,ма в съзнанието ми се е запечатала една реплика на производителя,който след множество опити да хване целта,която нито видях каква е,нито на колко е заровена,но след усилено щтракане по копчетата успя само да каже: "хм,никто нет"...
Джони Цезар
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Вто Яну 22, 2013 8:08 am
[quote="бобо"][quote="Джони"][quote="pechkata"]
ezz написа:
Това за плюенето нито е българска,нито е руска,а по-скоро човешка черта,писна ми да чета и слушам,че по долно и грозно същество от българина няма.И в библията го пише-НИКОЙ не е станал пророк в собствената си страна !А и на туй плюене някои му викат критика -въпрос на гледна точка.А тва ,че вБългария или в Русия,или където и да било,хората били глупави,зависливи,злобни и т.н.,са само оправдания на разни недоказали се неудачници.Да не би ХЕЙТЪР да е българска дума,а?Или да е измислена в България?Ааааа ,от толкоз подмятания ,за долнопробния български ген,взех да се ядосвам...ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-не да се засягам-ма както върви, то да те нарекат българин, ще е равно на обида.Ша трябва да препрочитаме Паисий,а?
Колега, погрешно си ме разбрал. Не критикувам, това е само констатация. Много злоба се излива по тия форуми, не зам що. Интересното е, че като се съберем и като се видим, всички сме едни много добри и много човешки всеки си казва кое как е..... Митак, не знам що толкова си намразил производството на АКА, като май не си го пробвал. Както и да е. Може би, когато говорим за МД-та и ги хвалим или ги критикуваме, трябва да отбелязваме и малко допълнителни подробности - при какви условия ги ползваме, например. Сигурно си ми погледнал мненията за Сорекса по други форуми, а по-късно и за Сигнума. Не съм от хората, които само хвалят. Като всички апарати имат предимства и недостатъци. Сигнума ми харесва, защото се справя много добре и на замърсени, и на чисти почви. При мен условията са такива. Има пинпойнтер и допълнителен дискриминатор. Има и турбо режим. Има филтри за електромагнитни смущения - също е добре, скорости за проследяване на грунда, богат набор от звукови настройки, а също и възможност да изчистиш влиянието на съседния МД.Пжоследното е чудесно, защото редовно излизам редом с един Екстрийм, на него всички апарати до сега му пречеха - не можехме да се доближим на повече от 3-4 метра. И не на последно място - показва добри дълбочини, в сравнение с други уреди, с които искам или не - сравнявам, защото не ходя сама на излети. На други места казах и какво не ми харесва - все още смятам, че говорителите им са малко слаби - като върви една Маска до мен, например, не мога да си чуя апарата, а не обичам да работя със слушалки. А Сигнума с едни батерии /акумулаторни/ издържа не повече от 3-4 часа. Менюто на Сорекса е малко шантаво и хаотично, не че не се свиква. На Сигнума е малко по-събрано - харесва ми повече. И двата апарата на АКА имат възможнаст да работят на тежки почви, но мисля, че силата им не е там. За сметка на това в гората са супер. При нас след толкова много търсачи, в горите е малко безмислена история. Сега влизам и вадя цвят. Долу горе това са ми впечатленията - най, най общо казано.
ezz Новобранец
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Вто Яну 22, 2013 8:47 am
Джони, благодаря ти!Разбирам всичко, което сте написали.Не винаги мога да го разберат.Signum или Sorex обичаш да намерите малки монети?Как оценявате работата си на боклука?В Русия, те имат някои проблеми и много дискусии.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Чет Яну 24, 2013 9:03 pm
[quote="Джони"][quote="бобо"][quote="Джони"]
pechkata написа:
ezz написа:
Това за плюенето нито е българска,нито е руска,а по-скоро човешка черта,писна ми да чета и слушам,че по долно и грозно същество от българина няма.И в библията го пише-НИКОЙ не е станал пророк в собствената си страна !А и на туй плюене някои му викат критика -въпрос на гледна точка.А тва ,че вБългария или в Русия,или където и да било,хората били глупави,зависливи,злобни и т.н.,са само оправдания на разни недоказали се неудачници.Да не би ХЕЙТЪР да е българска дума,а?Или да е измислена в България?Ааааа ,от толкоз подмятания ,за долнопробния български ген,взех да се ядосвам...ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-не да се засягам-ма както върви, то да те нарекат българин, ще е равно на обида.Ша трябва да препрочитаме Паисий,а?
Колега, погрешно си ме разбрал. Не критикувам, това е само констатация. Много злоба се излива по тия форуми, не зам що. Интересното е, че като се съберем и като се видим, всички сме едни много добри и много човешки всеки си казва кое как е..... Митак, не знам що толкова си намразил производството на АКА, като май не си го пробвал. Както и да е. Може би, когато говорим за МД-та и ги хвалим или ги критикуваме, трябва да отбелязваме и малко допълнителни подробности - при какви условия ги ползваме, например. Сигурно си ми погледнал мненията за Сорекса по други форуми, а по-късно и за Сигнума. Не съм от хората, които само хвалят. Като всички апарати имат предимства и недостатъци. Сигнума ми харесва, защото се справя много добре и на замърсени, и на чисти почви. При мен условията са такива. Има пинпойнтер и допълнителен дискриминатор. Има и турбо режим. Има филтри за електромагнитни смущения - също е добре, скорости за проследяване на грунда, богат набор от звукови настройки, а също и възможност да изчистиш влиянието на съседния МД.Пжоследното е чудесно, защото редовно излизам редом с един Екстрийм, на него всички апарати до сега му пречеха - не можехме да се доближим на повече от 3-4 метра. И не на последно място - показва добри дълбочини, в сравнение с други уреди, с които искам или не - сравнявам, защото не ходя сама на излети. На други места казах и какво не ми харесва - все още смятам, че говорителите им са малко слаби - като върви една Маска до мен, например, не мога да си чуя апарата, а не обичам да работя със слушалки. А Сигнума с едни батерии /акумулаторни/ издържа не повече от 3-4 часа. Менюто на Сорекса е малко шантаво и хаотично, не че не се свиква. На Сигнума е малко по-събрано - харесва ми повече. И двата апарата на АКА имат възможнаст да работят на тежки почви, но мисля, че силата им не е там. За сметка на това в гората са супер. При нас след толкова много търсачи, в горите е малко безмислена история. Сега влизам и вадя цвят. Долу горе това са ми впечатленията - най, най общо казано.
Здравей , Джони ! Понеже не влизам в другите сайтове и не следя твоите постове.Много те, моля можеш ли да ми кажеш на твоят МД /руски/, кой е официалният вносител . цена и някакъв линк за клипове на работа.Благодаря!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
akulata88 Преторий
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Чет Яну 24, 2013 10:27 pm
Мисля, че Микрон са официални представители на АКА за България. Влез в тяхния сайт и ще видиш цените...
akulata88 Преторий
Заглавие: Re: Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M Чет Яну 24, 2013 10:28 pm
а пак за клипчета няма смисъл да питаш- youtube
Re: Нов руски металдетектор - АКА Сигнум MFT 7272M