Здравейте на всички колеги . От много време следя вашия форум и все не си правя регистрация до сега. Понеже има още 2 мес. зима, реших да потърся да си закупя накой търсач. След като изчетох повечето инфо във форума май се спрях на БГ моделите. Все още нищо конкретно. Ако имате някой за продаване, но на нормална цена може и да го спазарим. За връзка предпочитам на лично. Поздрави на всички Ви!
P.S. След като напишете 10 поста във форума, ще можете да пишете лични съобщения.
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: Търся металотърсач Чет Яну 26, 2012 7:37 am
Здравей идобре дошъл колега!Успех в избора на машинка и хобито.
Гост Гост
Заглавие: Re: Търся металотърсач Чет Яну 26, 2012 1:33 pm
Правилно си се насочил към български апарат защото има много предимства спрямо вносните от към сервизно обслужване.Производителят ти е под ръка за да направи корекции в настройките спрямо твоите изисквания.Евтино и бързо отстраняване на възникнал проблем.В България има много производители и имаш време докато отмине зимата да тестваш и да избереш.Не зная какви средства си решил да отделиш за апарат,но горещо ти препоръчвам Golden Mask 4.Много лесен за работа на различни почви и замърсено,бърза настройка,идеален за начинаещи и напреднали.Гарантирам ти,че няма да искаш да го сменяш след време.Желая ти успех в избора и хобито.
horo Про-Консул
Заглавие: Re: Търся металотърсач Чет Яну 26, 2012 5:55 pm
аз пък съм на противоположното мнение 1во- вносните се развалят много рядко спрямо бг машините 2ро-повечето вносни имат екран по които се оринтираш какво има отдолу особено за начинаещи и 3то- мисля че които е сменил бг със USA не е и помислял отново дасе върне на бг колкото и прихвален да е тои ( но това сие мое мнение....!!! )
Гост Гост
Заглавие: Re: Търся металотърсач Чет Яну 26, 2012 6:04 pm
Може и аз да греша,но съм любител на аналоговите апарати.Предпочитам да работя на слух,телевизор гледам само в къщи.
veselin_grozdanov Новобранец
Заглавие: Re: Търся металотърсач Чет Яну 26, 2012 11:25 pm
Стана ми интересно колеги , знам че не е това мястото и че има изписано много, но кажете към производител да се ориентирам? Може и на лични
alabala Легионер
Заглавие: Re: Търся металотърсач Чет Яну 26, 2012 11:46 pm
Взимай си голден маск 3 или 4 от бг машините!После .
Гост Гост
Заглавие: Re: Търся металотърсач Пет Яну 27, 2012 12:13 am
Браво колега,кога се регистрира и ето на вече написа 10 поста,
Рис Консул
Заглавие: привет! Пет Яну 27, 2012 5:07 pm
намери машина за сравнителен тест и аз ще я бия. ако не -подарявам ти я ! ( основната схемотехника на голден маск и сондите му са моя разработка ). благодаря за вниманието. искрено ваш- инж. Войнов.
Гост Гост
Заглавие: Re: Търся металотърсач Пет Яну 27, 2012 5:29 pm
Ето ви хвърлена ръкавица))
antonios71 Новобранец
Заглавие: Re: Търся металотърсач Пет Яну 27, 2012 5:40 pm
намери машина за сравнителен тест и аз ще я бия. ако не -подарявам ти я ! ( основната схемотехника на голден маск и сондите му са моя разработка ). благодаря за вниманието. искрено ваш- инж. Войнов.
Колега,ще си по убедителен ,ако пуснеш тук едно видео с твоя разработка и ако наистина е толкова добра аз ще съм първия който ще си купя
Гост Гост
Заглавие: Re: Търся металотърсач Пет Яну 27, 2012 6:21 pm
инж.Войнов това предполагам се отнася за horo
horo написа:
аз пък съм на противоположното мнение 1во- вносните се развалят много рядко спрямо бг машините 2ро-повечето вносни имат екран по които се оринтираш какво има отдолу особено за начинаещи и 3то- мисля че които е сменил бг със USA не е и помислял отново дасе върне на бг колкото и прихвален да е тои ( но това сие мое мнение....!!! )
niki3 Преторий
Заглавие: Re: Търся металотърсач Съб Яну 28, 2012 11:25 am
точно така си е фабричното си е фабрично
Последната промяна е направена от niki3 на Съб Фев 04, 2012 10:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Да бе-машина за 2000лв бърка колкото правена българска (с китайски чипове) за 250 лв...е, някой път дори са и по-плитки...та за единия дисплей не си заслужава разликата, защото и двата апарата вършат една и съща работа! А сега вече с тия пикове/атмели и публикуваните по форумите сполучливи решения за измерване и визуализиране на проводимостта на металите на всяка машина може да се "лепне" такава екстра и ето ти всичко това, дето го има и купешкото. Еднотоналност/дву-многотоналност, VCO-също се реализират без проблем. Каква тогава трябва да бъде причината, която въпреки всичко това да накара някой все пак да похарчи доста повече парички? Всичко това са мои разсъждения и не претендирам за абсолютна правота-форумите са за това да се споделят мнения и всеки свободно да изказва мнението и гледната си точка. Интересно ми е и какво мислят апологетите на неювелирните("конфекцията") машини?
Като гледам цените на българските металдетектори не виждам кой знае каква разлика със западните а и като си купиш допълнителна антена към него дали за замърсено или за дълбоко търсене има няма до 1500 лева ти излиза БГ апарата , точно колкото един Fisher F75
Като гледам цените на българските металдетектори не виждам кой знае каква разлика със западните а и като си купиш допълнителна антена към него дали за замърсено или за дълбоко търсене има няма до 1500 лева ти излиза БГ апарата , точно колкото един Fisher F75
Много добра констатация Тракиец.Даже и да е по-евтино,бих предпочел доказан продукт.Даже и да предоставят най-добрата схема и най-добрите части на нашенеца,резултатът пак ще е побългарен,или да се изразя по-точно-в резултата пак ще има Балкан'ска нотка.Причината е в гена мисля...
Всички сте прави Заводското си е заводско, българското си е българско. Всички машини си имат предимства и недостатъци, при заводските се набляга на повече изпипване и по качествена изработка, за разлика от бг-то. Виждал съм апарати се едно са дялани от някой пиян руснак , които работят читаво, но съм виждал и апарати лъскави но и за боклука нестават. Абсолютно всеки може да си сглоби машинка за 20лв дето да си търси монетки на 20см, но мисля че целта е да се търси и по надълбоко. Затова търся гледам и изпробвам да видя кой само си хвали магарето и кой найстина го е направил както си трябва. За някой 200-300-400лв са нищо пари, но за повечето като мен са си найстина много пари, все пак не зимаме европейски заплати. Ако на някого му се дава някой евтин мухарем или пират може да драсне едно лично,ако се намери някой читав на нормална цена може и да има зделка.
ICETO_86 Новобранец
Заглавие: металдетектор Нед Яну 29, 2012 8:17 am
Веско,преди няколко месеца брат ми купи (Wave 2 dual band) но замина за Италия и не сме още го ползвали.скоро и аз ще ходя и ако те интересува може да ми пишеш на skype- hristo.ivanov46 апарата ми се види читаво направен,добра изработка на сондата с 2 години гаранция.
Всички сте прави Заводското си е заводско, българското си е българско. Всички машини си имат предимства и недостатъци, при заводските се набляга на повече изпипване и по качествена изработка, за разлика от бг-то. Виждал съм апарати се едно са дялани от някой пиян руснак , които работят читаво, но съм виждал и апарати лъскави но и за боклука нестават. Абсолютно всеки може да си сглоби машинка за 20лв дето да си търси монетки на 20см, но мисля че целта е да се търси и по надълбоко. Затова търся гледам и изпробвам да видя кой само си хвали магарето и кой найстина го е направил както си трябва. За някой 200-300-400лв са нищо пари, но за повечето като мен са си найстина много пари, все пак не зимаме европейски заплати. Ако на някого му се дава някой евтин мухарем или пират може да драсне едно лично,ако се намери някой читав на нормална цена може и да има зделка.
Колега като гледам и чета с моите 4 диоптъра скоро машинка няма да си имаш