Имам 2 метеорита и искам да ги продам. Да знаете някой сайт в който да ги пусна за продажба ? И бихте ли ми казали каква цена трябва да искам ? Мерси .. Не мога да дам снимка, но по скайп мога да пратя: pro_pv
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Къде и как ? Чет Юли 28, 2011 4:28 pm
първо трябва да докажеш ,че са метеорити ,сертификат или поне да са изследвани в България определено няма интерес към такива неща
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Къде и как ? Чет Юли 28, 2011 4:36 pm
В България всяко намерено ценно нещо, става държавна собственост БЕЗПЛАТНО. После се трансформира и става олигарска собственост. Затова ги закарай в Англия и кажи че си ги намерил там.
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Къде и как ? Пон Апр 02, 2012 10:08 pm
ква държавна собственост то паднал метеорит ,преминал над цяло село събрано на площада , намерен,кратера му още личи не се признава за метеорит
ти са кахъриш за твоите находки
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Юли 17, 2012 11:22 am
аз съм нов и скоро ще си купувам м-детектор искам да знам как да разбера къде да търся метеорити и дали може да се изкарат някакви пари
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Юли 17, 2012 3:39 pm
gen4o написа:
ква държавна собственост то паднал метеорит ,преминал над цяло село събрано на площада , намерен,кратера му още личи не се признава за метеорит
ти са кахъриш за твоите находки
Всички образци от мъртвата и живата природа са държавна собственост.Към тях спадат и метеоритите.Всички природни богатства и източници на енергия са държавна собственост.Към тях между другите спадат реките,езерата,морето,подземните води,дъжда.Вятъра и слънцето също са източници на енергия и като такива са държавна собственост.При това положение може да се вземат такси от тия които ползват слънцето и вятъра да си сушат прането.Въобще всички които ползват светлината на слънцето през деня.Земеделците също го ползват при фотосинтезата на растенията си.Сигурно има и други авантаджии от които държавата може да изкара някой лев.Трябва да питам някой адвокат дали може да се регистрира такава фирма и да ги взема на концесия.
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Юли 17, 2012 8:43 pm
ако намера метеорит ще се боря за него със зъби и нокти
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Юли 17, 2012 8:46 pm
колега да знаеш някой скоро да организира експедиция много искам да отида
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Юли 17, 2012 9:00 pm
vvurbanov написа:
Всички образци от мъртвата и живата природа са държавна собственост.Към тях спадат и метеоритите.Всички природни богатства и източници на енергия са държавна собственост.Към тях между другите спадат реките,езерата,морето,подземните води,дъжда.Вятъра и слънцето също са източници на енергия и като такива са държавна собственост.При това положение може да се вземат такси от тия които ползват слънцето и вятъра да си сушат прането.Въобще всички които ползват светлината на слънцето през деня.Земеделците също го ползват при фотосинтезата на растенията си.Сигурно има и други авантаджии от които държавата може да изкара някой лев.Трябва да питам някой адвокат дали може да се регистрира такава фирма и да ги взема на концесия.
То остана само въздуха ,от който може да извличат печалба . Нищо чудно скоро време да се имплантира на всеки персонален въздухомер и ако "забравиш" да си платиш месечната такса , да ти намалят дебита на консумирания въздух на минимум . Още повече,че кислорода в атмосферата намалява и става все по некачествен , който има пара ще диша , който няма да си поръча некролози.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Юли 17, 2012 9:31 pm
Прав си колега.Преди е имало един чист и гол въздух,затова не се е и плащал.Докато сега концентрацията на химикали и метали в него е такава че правят добиването им от него икономически изгодно.
Гост Гост
Заглавие: Re: Къде и как ? Сря Юли 18, 2012 2:11 am
До Petronii! Голяма рабата си ! Приличаш ми като древногръцки философ, особено с тази снимка мисля на Нерон от филма Нерон. Истината е , че споредп мен си прав Всичко в тази държава е гнило и пусто.Нищо няма смислено и истинско , но да се върнем към темата тези две парчета камъни колега по- някакъв начи трябва да ги докажеш , че са метеорити, иначе всичко е въздух под налягане. Успех с доказателствата!
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Сря Юли 18, 2012 4:36 pm
хора ще изпратя снимки по късно дали някой от вас ще ми каже дали са метеорити
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Къде и как ? Сря Юли 18, 2012 8:32 pm
Колега,сталкер.Някъде из форума трябва да има съвети от колегата Кирил62.Той пише за адрес в София мисля че беше в природонаучния музей където можеш да занесеш образците да ги изследват.Не съм сигурен но май не може да се даде компетентно мнение за произхода и състава на образците само по снимка.Поздрави.
сталкер Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Сря Юли 18, 2012 10:06 pm
много съм ти благодарен спасяваш ми живота но те няма ли да го конфискуват
drago_kuk Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Авг 04, 2012 12:15 pm
vvurbanov написа:
Колега,сталкер.Някъде из форума трябва да има съвети от колегата Кирил62.Той пише за адрес в София мисля че беше в природонаучния музей където можеш да занесеш образците да ги изследват.Не съм сигурен но май не може да се даде компетентно мнение за произхода и състава на образците само по снимка.Поздрави.
Някои минавал ли е през този процес?Издават ли ти сертификат след изследването и колко пари струва процеса? Благодаря
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Авг 04, 2012 12:26 pm
grey_cardinal написа:
До Petronii! Голяма рабата си ! Приличаш ми като древногръцки философ, особено с тази снимка мисля на Нерон от филма Нерон. Истината е , че споредп мен си прав Всичко в тази държава е гнило и пусто.Нищо няма смислено и истинско , но да се върнем към темата тези две парчета камъни колега по- някакъв начи трябва да ги докажеш , че са метеорити, иначе всичко е въздух под налягане. Успех с доказателствата!
-Филмът беше ГЛАДИАТОР а снимката на аватарът беше на имп.Комод от същият филм.
Гост Гост
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Авг 04, 2012 12:34 pm
Да прав си ! На бялото немога да кажа , че е черно! Гледал ли си филмите - "атила", "чингиз хан ", имаше за един арабин , който атакува Рим от север , но го предават неговите хора ?
Gordian Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Нед Окт 21, 2012 11:02 am
Ок де,аз така и неразбрах дали някой се е сблъсвал с това да вади сертификат в БГ. И щом законът е такав ,няма ли да го конфискуват вместо да доказват произхода му камо ли сертификат.
Gordian Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Пон Окт 22, 2012 10:20 am
така си и помислих съдейки по мълчанието ви Който има метеоритче да си го държи за спомен
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Окт 27, 2012 3:48 pm
ами то е все едно да намериш хубава фигура(например) и да попиташ в музея дали струва нещо-нали се сещаш какъв ще е отговора
на мен лично не ми върнаха проби от германия, та така
аз постъпих по следния начин пратих проби във българия германия русия и турция и после чакаш отговорите може да се окаже ,че е от рядък клас и да е скъп а може и да не е
Gordian Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Окт 27, 2012 5:17 pm
Е, това за фигурката не бих казал че е точен пример,може се оцени,има пазар в БГ Иначе това за проби в чужбина е добър съвет,благодаря за него. Чесно казано минаваше ми нещо подобно през главата,но се чудих как ще мине митническия контрол и т.н.т.не съм се запознавал с тия въпроси.Но пък лошо това което казваш че не се е върнала пробата от Германия. Но пък спомена и други държави,от там отговор имаш ли? И да,може да е скъп,тогава какво правим
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Окт 27, 2012 9:35 pm
за помощ можеш да се обърнеш към николай цветков това е блогът му
http://ncvetkov.blogspot.com/
Gordian Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Ное 03, 2012 12:36 pm
gen4o написа:
за помощ можеш да се обърнеш към николай цветков това е блогът му
http://ncvetkov.blogspot.com/
Мерси колега мо чесно казано линка който ми даде с нищо не ми помогна.Ако можеш да бъдеш малко по конкретен ще ти бъда благодарен.
gen4o Легионер
Заглавие: Re: Къде и как ? Съб Ное 03, 2012 2:04 pm
свържи се с николай и го помоли за помощ,той е човека който най добре познава тази материя
dektariev Новобранец
Заглавие: Re: Къде и как ? Вто Ное 13, 2012 6:05 pm
хора някои от вас някога продавал ли е метеорит защото аз никога