Заглавие: история за Асенов град и околието Пет Юни 03, 2011 12:50 pm
Здравеите и поздрави на вси4ки новозапалянковци на якото хоби, като мен . Покраи металдетектинга нау4их доста истории и легенди за България. В 4астност съм впе4атлен от историята на Асенов град . В посока Пловдив - Ба4ково се преплитат две култури вьв време (турска и римска). За това со4ат много артефакти . Интересува ме ,дали някои знае нещо за в другата посока -Асенов град, Първимаи. 4увал сам 4е има потулено се4ище за монети краи село Козаново , както и 4е в местноста Избегли-Богданица-Селци са намирани много старинни монети от разли4ен произход.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА БАН.ТОВА Е ФОРУМ ЗА МЕТАЛЕДЕТКТИНГ , А НЕ КОЙ КЪДЕ ДА ХОДИ И ДА КОПАЕ.
kriza Новобранец
Заглавие: Re: история за Асенов град и околието Пет Юни 03, 2011 4:05 pm
извинявам се много! Но това не е ли "общ форум"? Въпросът ми е за разкази ,история и предания , както в други теми за Въл4ан воивода ,Търновско съкровище и т.н.
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: история за Асенов град и околието Пет Юни 03, 2011 4:52 pm
kriza написа:
извинявам се много! Но това не е ли "общ форум"? Въпросът ми е за разкази ,история и предания , както в други теми за Въл4ан воивода ,Търновско съкровище и т.н.
Eдно еда говориш за легенди. а друго еда питаш за монети монетарници и обекти като оня колега с железата от крепоста дека питаше колко стрували
tabella Легионер
Заглавие: Re: история за Асенов град и околието Нед Юни 05, 2011 4:39 pm
вие пък всички капачки само търсите май човека прави това което всички останали тук
nix1128 Новобранец
Заглавие: Re: история за Асенов град и околието Чет Юни 09, 2011 7:46 pm
kriza написа:
Здравеите и поздрави на вси4ки новозапалянковци на якото хоби, като мен . Покраи металдетектинга нау4их доста истории и легенди за България. В 4астност съм впе4атлен от историята на Асенов град . В посока Пловдив - Ба4ково се преплитат две култури вьв време (турска и римска). За това со4ат много артефакти . Интересува ме ,дали някои знае нещо за в другата посока -Асенов град, Първимаи. 4увал сам 4е има потулено се4ище за монети краи село Козаново , както и 4е в местноста Избегли-Богданица-Селци са намирани много старинни монети от разли4ен произход.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА БАН.ТОВА Е ФОРУМ ЗА МЕТАЛЕДЕТКТИНГ , А НЕ КОЙ КЪДЕ ДА ХОДИ И ДА КОПАЕ.
Колега, правописа е много зле. Поработи още и пак питай, ще ти кажа къде е съкровището на Въл4ан Войвода ако го напишеш правилно.