Заглавие: Nokta Golden King DPR малко инфо? Съб Май 28, 2011 5:09 pm
Здравейте! Бих помолил запознатите с тази машина да споделят малко инфо отностно 3D заснетата графика и дискриминацията. Интересуваме разграфената координатна система в какви мерни единици е, т.е. всяка цифра на какъв размер отговаря, колко см? Как е по добре да се сканира на отворен режим или на затворен, т.е. без дискриминация или със дискриминация?
Благодаря на всеки отзовал се!
Kъсмет на всички!
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Нед Май 29, 2011 10:42 pm
Бягай далеч от това чудо на турската инженерна мисъл. Вчера правихме тестове на една поляна. Хората имаха багер и за 2 мин. изкопаха 1,5м трап. В него сложиха една тенджера - около 17-18см, в диаметър и го затрупаха. Пробвахме няколко модела рамки, обаче най големия цирк беше като дойде един юнак с Нокта Голден Кинг. Това чудо на техниката, нищо не можа да покаже - на тая дълбочина нямаше никой. На по плитко - на 1м. също. Започна да дава някаква картина едва като сложиха един капак от шахта на около 30см. в земята!!! Пълна трагедия, съжалявам, че не носех камерата да заснема всичко
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Нед Май 29, 2011 10:55 pm
Ancient Hunter написа:
Бягай далеч от това чудо на турската инженерна мисъл. Вчера правихме тестове на една поляна...................................................................................................... .............Пълна трагедия, съжалявам, че не носех камерата да заснема всичко
Както казва един твой приятел ,, абе ти не си могъл да го настроиш".........
Последната промяна е направена от Golden Mask на Нед Май 29, 2011 11:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Нед Май 29, 2011 11:08 pm
Не се сещам за такъв приятел, но това чудо не го настройвах аз, а собственика му, който както разбрах ходи с него за гърнета и казани. Все пак би трябвало най добре да си познава техниката. Накрая май му стана ясно защо още не е извадил нито един казан досега
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Нед Май 29, 2011 11:27 pm
Ancient Hunter написа:
Не се сещам за такъв приятел, но това чудо не го настройвах аз, а собственика му, който както разбрах ходи с него за гърнета и казани. Все пак би трябвало най добре да си познава техниката. Накрая май му стана ясно защо още не е извадил нито един казан досега
човека има много свободно време.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пон Май 30, 2011 8:07 am
Ancient Hunter написа:
Бягай далеч от това чудо на турската инженерна мисъл. Вчера правихме тестове на една поляна. Хората имаха багер и за 2 мин. изкопаха 1,5м трап. В него сложиха една тенджера - около 17-18см, в диаметър и го затрупаха. Пробвахме няколко модела рамки, обаче най големия цирк беше като дойде един юнак с Нокта Голден Кинг. Това чудо на техниката, нищо не можа да покаже - на тая дълбочина нямаше никой. На по плитко - на 1м. също. Започна да дава някаква картина едва като сложиха един капак от шахта на около 30см. в земята!!! Пълна трагедия, съжалявам, че не носех камерата да заснема всичко
Знаеш ли, че тези неща за които си писал изобщо не се покриват с моите тестове които съм правил.... уреда който е за малко в мен е със 36/44 антената и си лови... даже много... Нямам време в момента никакво, че съм на работа, но довечера ще ти пиша на лично за да видя какво и защо е така с този апарат с който сте тествали....
Kъсмет на всички!
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пон Май 30, 2011 11:32 am
wallb2 написа:
Знаеш ли, че тези неща за които си писал изобщо не се покриват с моите тестове които съм правил
wallb2, възможно е, но аз пиша какво съм видял с очите си. Пак повтарям, тестове не съм правил аз, а собственика който го донесе искаше да демонстрира колко дълбоко засичал. На практика не можа да покаже нищо подобно. Може техниката му да не е била в ред или да не е могъл да си я настрои. Между другото имаше смущения наоколо, другите апарати доста се шашкаха. Ти след като имаш опит с тоя апарат, обръщал ли си внимание как се държи като има смущения и това отразява ли се някак на резултатите? Ако не ти е проблем, направи някой клип да го видим в реални условия?
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пон Май 30, 2011 2:21 pm
[/quote]
Знаеш ли, че тези неща за които си писал изобщо не се покриват с моите тестове които съм правил.... уреда който е за малко в мен е със 36/44 антената и си лови... даже много... Нямам време в момента никакво, че съм на работа, но довечера ще ти пиша на лично за да видя какво и защо е така с този апарат с който сте тествали.... [/quote] Колега "wallb2" нищо лично ,но ти си написал ,че този уред при теб е за малко , еми как се научи за толкова малко време да работиш със него
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пон Май 30, 2011 3:22 pm
trakieca написа:
Колега "wallb2" нищо лично ,но ти си написал ,че този уред при теб е за малко , еми как се научи за толкова малко време да работиш със него
Ами със четене и повторения и то много.... а не съм и малоумен имам и висше образование... само не можах да разбера мерните единици в координатната система... на колко см отговарят. За това е и тази тема! И да ти кажа като на приятел това нещо тежи да си ебеш майката след 3-4 часа носене, все едно си в казармата с автомат сумка и противогаз запасан, да не говорим, ако търкаш някъде по стена....трябва някой да придържа антената....
Kъсмет на всички!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Вто Май 31, 2011 7:02 pm
wallb2 написа:
само не можах да разбера мерните единици в координатната система... на колко см отговарят. За това е и тази тема!
Мисля че ако сигнала засечен от апарата е на 1м. то кутийката на графиката до засечения обект ще отговаря на 10см. ...
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Вто Май 31, 2011 10:08 pm
pechkata написа:
...
Благодаря колега, но това е на Геохънтера. Мен ме интересуват посочените неща с червените стрелки, деленията са по 5, обаче не излизат нещата нещо, и в какъв размер е това. Фактически това са дължина ширина и височина на обекта. Колкото по голям е предмета отдолу или кухината са различни... явно трябва да тествам то така се е видяло...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Сря Юни 01, 2011 9:24 am
На Ноктата няма ли такава графика като на Хънтера и ако няма много жалко - то тогава софтуера на Хънтера е по добрия вариант...Направи си полигон от различни сигнали и дълбочини и тествай - тук в форума зависта е на първо място...
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Сря Юни 01, 2011 1:45 pm
pechkata написа:
На Ноктата няма ли такава графика като на Хънтера и ако няма много жалко - то тогава софтуера на Хънтера е по добрия вариант...Направи си полигон от различни сигнали и дълбочини и тествай - тук в форума зависта е на първо място...
различни са графиките... при ноктата гледаш 3Д координатна система завърташ от всякъде, кухините ги показва както са, дълбочина изписва не много точна -влияеща се от начина на сканиране обаче, но за тия цифри не мога да зацепя... че са с по 5 деления, обаче не стават не излизат нещо
lomidol написа:
Здравей колега аз също се интересувам от гехънтъра обаче не познавам никой с такъв апарат да ми даде отзиви и евентуално да го видя как работи.Ако имаш информация как работи машината ще съм ти благодарен.
Здравей! Влез си в настройките, че си забранил личните съобщения.... За Геохънтъра не мога да споделя нищо, не съм запознат.... Позната ми е на НОКТА машината " Голден кинг ДПР"
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Чет Юни 02, 2011 5:15 pm
Цитат :
различни са графиките... при ноктата гледаш 3Д координатна система завърташ от всякъде, кухините ги показва както са, дълбочина изписва не много точна -влияеща се от начина на сканиране обаче, но за тия цифри не мога да зацепя... че са с по 5 деления, обаче не стават не излизат нещо
Тия дни ще тествам една Нокта на полигона и ще видя за какво става дума и ще те информирам...
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Чет Юни 02, 2011 7:56 pm
това го знам и на практика... не се размятква като при монетарите, а плавно се движи с 1м/ 3сек скорост на движение на питата... по бавно дава/изписва по малка дълбочина и обратното по бързо и не само това ами и греши от скоростта на движение на питата като тестваш гледай да направиш перфектен грунд баланс
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пет Юни 03, 2011 10:22 am
wallb2 написа:
това го знам и на практика... не се размятква като при монетарите, а плавно се движи с 1м/ 3сек скорост на движение на питата... по бавно дава/изписва по малка дълбочина и обратното по бързо и не само това ами и греши от скоростта на движение на питата като тестваш гледай да направиш перфектен грунд баланс
Това да обърни внимание на вертикалната скала мисля че тя определя дълбочината - височината на жълто-червения цвят...
SPARTANECA BG Новобранец
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пет Юни 03, 2011 11:05 am
Колеги, от скоро се занимавам с риболов и исках да си купя по добра машинка.Ходих 2 пъти до Пловдив за тестове и най- големият ни успех беше в едно мазе на мол, монета засечена на 40-50 см. и то по въздух.Все пак тази машинка е 5 400 евро и би трябвало да може нещо повече от обикновенно монетарче!!!!Предложих му на баровеца/продавача/да я изкараме на полигон и даже си намерих тунел на 50-60 км. от Пловдив.Тунела е на 2,5м.-3 м.Казах му ако ми засечеш тунела я взимам на момента,парите са ми в джоба.Той не пожела да я тестваме.Ако има някой време и желание,може да се срещнем и да я тестваме.Вси4ко си е законно и няма да ходим на някакви обекти.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пет Юни 03, 2011 11:46 am
Може би продавача не е в час с апарата затова не е предпочел на полигон...Но те уверявам че този тип техника е много по добра от каквато де е друга машина...
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пет Юни 03, 2011 12:19 pm
pechkata имаш ли някакви надблюдения за геохънтъра или някой да ми покаже как работи
SPARTANECA BG Новобранец
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пет Юни 03, 2011 1:06 pm
pechkata написа:
Може би продавача не е в час с апарата затова не е предпочел на полигон...Но те уверявам че този тип техника е много по добра от каквато де е друга машина...
Колега pechkata ти лично работил ли си с такава машина?И ако имаш можешли да ми направиш демонстрация.Естествено че ,ще почерпим ако останем доволни
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пет Юни 03, 2011 9:08 pm
SPARTANECA BG написа:
.... за тестове и най- големият ни успех беше в едно мазе на мол, монета засечена на 40-50 см. и то по въздух.. .....Тунела е на 2,5м.-3 м.Казах му ако ми засечеш тунела я взимам на момента,парите са ми в джоба.Той не пожела да я тестваме.....
Tая машина си иска много точен грунд баланс... във МОЛ това не може да стане по никакъв начин! Пак че и на толкова я е хванала... Някой, ако е запознат, ще знае, че след грунд баланса показва на каква степен чувтсвителност се бачка примерно 8 от 8 или 2 от 10 при която изобщо не може да се прави нещо освен мускули на ръката не я ли балансираш
pechkata написа:
Това да обърни внимание на вертикалната скала мисля че тя определя дълбочината - височината на жълто-червения цвят...
Не, това не е дълбочината а кота 0 на самия обект (но не и на нивото на земята)- жълтият цвят е минерализацията/йонизацията на обекта, а червения самият метал
ayhan.danov Новобранец
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Пон Дек 03, 2012 12:50 pm
kolega prodadenaliti e Nokta Golden King i kolko pari tirsite
bmw_m3 Новобранец
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Сря Яну 09, 2013 8:57 am
Колега колко пари и искаш на машината и продадена ли е?
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Сря Яну 09, 2013 7:53 pm
https://www.youtube.com/watch?v=TuWtbJULm08 king
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: Nokta Golden King DPR малко инфо? Чет Яну 10, 2013 8:45 am
Вчера на майтап тествах Голден кинга въздушно с малък пожарогасител от 5 метра. Паднах от смях като на екрана ми изписа , овален обект, метална сплав с кухина. Хубава си е машинката, само да я научи човек как да работи правилно.