Заглавие: малко инфо за gpx4000 Вто Мар 17, 2009 7:33 pm
има ли дискриминация и дали е добър
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Вто Мар 08, 2011 8:40 pm
дискриминацията е по добра от на жп 3500 но е по плитък 3500 си остава наи добриа апарат от жп
Във всяка легенда има 99% измислица, 1% истина на коята лъжата се крепи
Aurelius Цезар
Заглавие: GPX4000 Сря Мар 09, 2011 8:37 am
GPX4000 на Минелаб е един изклиючителен апарат! Ако можеш да го намериш в диапазона от 2300 до 2600 USD не се колебай! Когато се сдобиеш с такъв пиши за настройки. Винаги готов за съвет при нужда! С уважение: Aurelius
Aurelius Цезар
Заглавие: GP4000 Сря Мар 09, 2011 8:45 am
Пропуснах да отбележа, че веднага, след като се сдобих с GPX4000 продадох моя GP3500, а GPX4000 0тпътува преди 2 месеца по eBay след катo вече имах и тествах GPX4500. Последния бие безапелационно всички модели преди него по дълбочина и стабилност при работа! Само едно условие има: трябва да е правилно настроен и в добри ръце! Е, на всекиму желая добър късмет и много забавления в природата!
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Сря Мар 09, 2011 12:19 pm
Aurelius написа:
Пропуснах да отбележа, че веднага, след като се сдобих с GPX4000 продадох моя GP3500, а GPX4000 0тпътува преди 2 месеца по eBay след катo вече имах и тествах GPX4500. Последния бие безапелационно всички модели преди него по дълбочина и стабилност при работа! Само едно условие има: трябва да е правилно настроен и в добри ръце! Е, на всекиму желая добър късмет и много забавления в природата!
Колега съгласен съм със теб че по-новия модел на дадена марка е по-усъвършенстван от предходните си модели ,но като сметнем факта че при GP и SD моделите батерийте им са по-леки по-удобни а при GPX моделите батерийте им са много тежки ,не виждам да има някакво подобрение в теглото на новите модели на Минелаб GPX както и олекотяването на батерийте все пак и удобството е също необходимо а не да ти са в тежест по време на търсене .......
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Сря Мар 09, 2011 2:49 pm
Aurelius доволен ли си от твоя
Във всяка легенда има 99% измислица, 1% истина на коята лъжата се крепи
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Чет Мар 10, 2011 12:03 am
Точно обратното е положението с батериите: батериите на SD/GP сериите на Minelab са GEL Cell тип и са много тежки, докато батериите на GPX серията на Minelab са от новото поколение Li-Ion и cа несравнимо по-леки. Освен това с модела GPX4500 Minelab вгради и усилветел на звука в батерията, което веднага позволява директно да се включi външен говорител.
Много съм доволен колега от GPX4500 и не случайно го имам и в момента. За около 1 година период през мене минаха всички модели на Minelab, започвайки с SD2100. Не съм тествал само GPX4800/5000. До сега по мое скромно мнение не съм имал по-добър импулсен апарат на Минелаб от GPX4500! Ползвам апарата основно с малка Li-Ion батерия,регулатор на напрежението и усилвател на сигнала в една Coiltek systemа и с външен говорител най-често. Също така имам и Coiltek пинпоинтер, като с едно ключе превключвам от основната в момента антена към пинпоинтера, когато трябва точно да локализирам обекта, или да проверя дъното на дупката, или да проверя в цепнатини или под камък.
gog Консул
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Вто Сеп 06, 2011 6:11 pm
Aurelius написа:
Точно обратното е положението с батериите: батериите на SD/GP сериите на Minelab са GEL Cell тип и са много тежки, докато батериите на GPX серията на Minelab са от новото поколение Li-Ion и cа несравнимо по-леки. Освен това с модела GPX4500 Minelab вгради и усилветел на звука в батерията, което веднага позволява директно да се включi външен говорител.
Много съм доволен колега от GPX4500 и не случайно го имам и в момента. За около 1 година период през мене минаха всички модели на Minelab, започвайки с SD2100. Не съм тествал само GPX4800/5000. До сега по мое скромно мнение не съм имал по-добър импулсен апарат на Минелаб от GPX4500! Ползвам апарата основно с малка Li-Ion батерия,регулатор на напрежението и усилвател на сигнала в една Coiltek systemа и с външен говорител най-често. Също така имам и Coiltek пинпоинтер, като с едно ключе превключвам от основната в момента антена към пинпоинтера, когато трябва точно да локализирам обекта, или да проверя дъното на дупката, или да проверя в цепнатини или под камък.
Очакваме в наи скоро време да го смениш с GPX5000 и да чуем искренни мнения
sitalk Джадай
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Вто Сеп 06, 2011 8:28 pm
nkla_95 написа:
дискриминацията е по добра от на жп 3500 но е по плитък 3500 си остава наи добриа апарат от жп
Нкла–95,с колко 3500 е по-дълбок? С много ли? Не вярвам да е много.При това положение е по-добре да имаш по-добра дискриминация. От месец-два бачкам с 4000 и му видях дълбочината.Големи ями се копаят с него. Каква файда,ако с 3500 се копаят маааааааалко по-големи ями,ако пък вадиш повече железа.Никаква. КПД-то заминава на кино.С малки изключения. По-опитни от мен ми казаха,че 3500,4000,4500 са еднакви по дълбочина,делене.Разлика само в екстри,батерия,което до някъде пак си е важно. Тия апарати са тежки,трудни за работа,трябва да имаш здрави инструменти,не е лошо и помощници,голяма помощ и пинпойнтер,както и монетар.Монетара,за да го включиш,трябва да намалиш прага на Джи-пито,да ги отдалечиш един от друг. Та,важното е да намериш някой от тия модели на изгода...без значение модела. Това е мое мнение,не претендирам,че съм прав за всичко.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Вто Сеп 06, 2011 9:10 pm
Още нещо да отбележа. Г.Маск,която няма пауър чип или бокс(тя няма и копче за изчистване на смущенията) се отдалечава на повече метри от колкото Маска с такова копче отдолу.Моята има и бачка на по-близко разтояние до Джи пито. Миладинка,Тесоро Лобо бачкат надалеч( с такива си помагах няколко пъти) За други монетари не знам. Вероятно Експлорърите ще са подхощящи.
gog Консул
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Сря Сеп 07, 2011 7:43 pm
sitalk написа:
nkla_95 написа:
Нкла–95,с колко 3500 е по-дълбок? С много ли? Не вярвам да е много.При това положение е по-добре да имаш по-добра дискриминация. От месец-два бачкам с 4000 и му видях дълбочината.Големи ями се копаят с него. Каква файда,ако с 3500 се копаят маааааааалко по-големи ями,ако пък вадиш повече железа.Никаква. КПД-то заминава на кино.С малки изключения. По-опитни от мен ми казаха,че 3500,4000,4500 са еднакви по дълбочина,делене.Разлика само в екстри,батерия,което до някъде пак си е важно. Тия апарати са тежки,трудни за работа,трябва да имаш здрави инструменти,не е лошо и помощници,голяма помощ и пинпойнтер,както и монетар.Монетара,за да го включиш,трябва да намалиш прага на Джи-пито,да ги отдалечиш един от друг. Та,важното е да намериш някой от тия модели на изгода...без значение модела. Това е мое мнение,не претендирам,че съм прав за всичко.
С каква антена си. То маи от голяма антена няма полза. Със стандартната антена несе ли центрира сигнала
sitalk Джадай
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Сря Сеп 07, 2011 10:14 pm
Тъкмо от голямата е ползата.
vanko22 Новобранец
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Чет Сеп 08, 2011 4:43 am
Незнам дали между 3500 и 4000 има разлика,но определно между 4000 и 4500 има разлика и то в самата платка.4500 наистина е добър по изказванията на някои мои колеги тук,но наи доброто в момента си остава 4800 и 5000,които са почти еднакви само 4800 е с помалко софтуерни екстри,затова е малко по евтин.Аз работя с 5000 но не много дълго време и мога да кажа че това е невероятна машина.А по отношение на дискртиминацията нямам наблюдения защото почти не я исползвам.Все пак това ми е хоби и не ме мързи да си копам.Така и така не излизам често,поне копане да има.Бърка доста надълбоко,и е доста добра за минерализирани почви.Определено е по добра от 4500.А батериите не са чак толкова тежки.Успех в търсенето.
gog Консул
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Чет Сеп 08, 2011 12:50 pm
sitalk написа:
Тъкмо от голямата е ползата.
Заради това дупките са огромни.Вероятно него настроиваш правилно с малката антена.Виждалсъм 4000 преди и ми се стори че има невероятна дълбочина.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Вто Сеп 20, 2011 9:02 am
Здравей Vanko22, къде ползваш твоя GPX5000? не намираш ли, че е един GPX4500 с няколко още предварително зададени настройки? Аз мисля, че ако изключа Ground Balance нa моя GPX4500 с МОНО NUGGET FINDER 16" антена на плажа, апарата ще работи като GPX5000 в COINS/RELICS режим и дори по-дълбоко!? Е, последното зависи от оператора все пак.... Cheers!
vanko22 Новобранец
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Нед Сеп 25, 2011 4:41 am
Здрасти Аурелиус,аз не живея в Бг и съм си взел моя уред за хоби.Предварително казвам,че не съм работил с металдетектор като твоя,така че нямам база за сравнение,но преди да го взема се интересувах и разбрах,че не са еднакви и софтуерно и хардуерно.GPX 5000 е еднакъв хардуерно с 4800 имат само софтуерни разлики,а от там и цената е леко различна.Малко пъти съм излизал с него,защото нещо с времето съм много зле,но машината се държи перфектно.Пак казвам,не мога да правя сравнение с други машини.Искаше ми се да дойда до Бг да я пробвам там,но ме е страх от бат Бойко да не ми я вземе ))).По тукашните форуми чета,че колегите са много доволни от GPX 5000 и си заслужавал парите.Казват,че чувствителноста и била по-добра.Явно най-добре е с паралелни тестове да се види.Само имай предвид,че тук и по света 5000 се използва основно като златотърсач и като такъв му се носи славата за най-добър.Това са моите 2 цента по темата.
vanko22 Новобранец
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Нед Сеп 25, 2011 4:52 am
Аурелиус,извинявай брат,не видях че и ти си на континента.))
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: малко инфо за gpx4000 Нед Сеп 25, 2011 5:17 pm
....И то от доста време на Континента и далече на Запад Е, аз също го ползвам за хоби по плажовете, като следя таблицата за приливите и отливите, за да съм на време на подходящото място, когато има голям отлив....Така също го ползвах и по предназначение в Cascade Mountains отсреща, но все пак около Seattle не е като в Аризона! Май за златотърсенето ще заложа на драга, а GPX-а ще остане за общо ползване
dianjeli78 Новобранец
Заглавие: гпх Съб Фев 11, 2012 12:49 pm
спокоино колега има си дискриминация и си е добар колкото другите не слушаи кои какво пише и казва