Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Вто Май 03, 2011 11:41 pm
То за тва в тоя форум има поне 20 човека дето викат "КУПИХ СИ НОВ АПАРАТ И ОТИДАХ НА МЯСТО ДЕТО Е ТЪРКАНО И ИЗВАДИХ 5-6 МОНЕТИ". Не е от новия апарат тва колеги,а от мързела на предишните търсачи.Щтото ги е мързяло да вадят черни сигнали,а те всъщност са били цветни.Ама пусти мързел я !!! Копане и тва е !!
hfy Легионер
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Вто Май 03, 2011 11:49 pm
рики написа:
То за тва в тоя форум има поне 20 човека дето викат "КУПИХ СИ НОВ АПАРАТ И ОТИДАХ НА МЯСТО ДЕТО Е ТЪРКАНО И ИЗВАДИХ 5-6 МОНЕТИ". Не е от новия апарат тва колеги,а от мързела на предишните търсачи.Щтото ги е мързяло да вадят черни сигнали,а те всъщност са били цветни.Ама пусти мързел я !!! Копане и тва е !!
С някои нещата които казваш съм съгласен, но точно с този модел няма как да постигнеш такъв резултат, освен ако както се изрази един колега няма (приятен) фабричен дефект.
рики Новобранец
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Вто Май 03, 2011 11:55 pm
Както казах ще направя видео. Ако съм в грешка ще си призная,няма проблем. Но мисля,че не съм.Ще стане ясно като кача видеото след 1-2 седмици.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 9:46 am
рики написа:
Както казах ще направя видео. Ако съм в грешка ще си призная,няма проблем. Но мисля,че не съм.Ще стане ясно като кача видеото след 1-2 седмици.
Като правиш видео, искам да направиш въздушен тест, на 1лв засичане, после го зарови и в земята направи тест. Хубаво е и на реален сигнал престоял в земята да видиме тва Аце мутант как засича. Да не би да е отваряно и да е "бъзикано" нещо... Предполагам там където търкаш е чист терена няма никакви замръсявания, почвата е чернозем или неактивна някаква, и най-важното!!! няма електромагнитни смущения. Последните оказват много голямо влияние върху работата на АЦЕтата...
Kъсмет на всички!
рики Новобранец
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 11:08 am
Като съм с АСЕ -то даже и моб.телефон си изключвам.Но не вярвам няkой да е бъзикал апаратчето ,тъй като си го купих чисто нов и имам документ за покупката.Даже още е в гаранция.Но тези 20 ст. дето ги намерих бяха заровени в някаква бяла като сняг пръст- като глина,но не толкова плътна.Почти сигурен съм,че беше каолин.Иначе в по-голямата си част почвата в този район е точно такава каквато казваш- чернозем.Не знам изобщо от къде се появи тая бяла пръст.И най-чудното е,че отгоре беше чернозем,а каолина излезна на 10-12 см. Възможно ли е да съм се объркал и тази бялата пръст да не е каолин,а да е нещо друго което има добра електропроводимост или да има магнитни свойства и за това да ми ги хваща тея 20 ст. на 30 санта ? Възможно ли е това?
maksim12 Консул
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 1:20 pm
рики написа:
Като съм с АСЕ -то даже и моб.телефон си изключвам.Но не вярвам няkой да е бъзикал апаратчето ,тъй като си го купих чисто нов и имам документ за покупката.Даже още е в гаранция.Но тези 20 ст. дето ги намерих бяха заровени в някаква бяла като сняг пръст- като глина,но не толкова плътна.Почти сигурен съм,че беше каолин.Иначе в по-голямата си част почвата в този район е точно такава каквато казваш- чернозем.Не знам изобщо от къде се появи тая бяла пръст.И най-чудното е,че отгоре беше чернозем,а каолина излезна на 10-12 см. Възможно ли е да съм се объркал и тази бялата пръст да не е каолин,а да е нещо друго което има добра електропроводимост или да има магнитни свойства и за това да ми ги хваща тея 20 ст. на 30 санта ? Възможно ли е това?
ot кои град си
deultum Цезар
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 4:03 pm
рики написа:
Имам предвид колега че на голяма дълбочина дискриминацията е дървена.Иначе го хваща ама като черен сигнал.А всъщност е цветен,ама на дълбоко. Иначе си прав - луд умора няма.Ама ако ми намериш видео в "YouTube" или "Vbox7" дето подминават какъвто и да е сигнал ще ти сваля шапка.Май само в БГ ги подминаваме тия черни сигнали.Щото сме от голямото "Добро Утро" и не копаме такива. А бе,хората в другите държави се изгърбват от копане за сигнал,а ние все цветни търсим. Че ако може да са и ясни. Копане му е майката.
Риксан , както ти казват колегите имаш право , но само в това че като търсиш с дискриминация можеш да изпуснеш дълбоки цветни сигнали . До тук си прав , но да кажем че си на терен в реални условия , колко дупки ще изкопаеш и колко разстояние ще минеш с този начин на търсене и след кой поред дълбок черен сигнал ще ти се опънат нервите и ще ти писне и ще включиш дискриминацията ? А и все пак това е хоби и излизаш да разпускаш не да се натоварваш !
рики Новобранец
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 5:37 pm
А,тва за нервите е друга работа ! То там вече си е до човек.Който няма нерви въобще да не излиза на полето !! Ами нали тва е хобито бе колеги !! Да се копа от интерес да се види кво има отдолу. Не да се гони покриването на голяма площ или да не се копат черни дупки,а само цветни.То тва да гоним само цветните сигнали вече излиза извън хобито май че !! Нали все със западняците искаме да се сравняваме.И да им имаме и законодателството и заплатите.Да,ама вижте кво правят колегите на Запад.Като писне апарата и пачва да копа.Не пропускат сигнал.Няма черен,няма цветен.Е,тва е хобито.А пък на дискриминацията западняците само се кефят,щтото им дава по-голяма тръпка от копането.Иначе копат всичко.И като намерят желязна подкова и се радват че са си направили кефа.Като почнем и ние като тях да работим и да мислим,тогава и законодателството ни ще се промени и всичко останало. А при нас кво- излизаш на полето, хващаш 10 черни и 1 цветен сигнал примерно.Ама копаме само на цветно и после се ядосваме,че сме намерили само 20 ст. от 1962 г. То и за тва мисленето на обикновенните хора за нас няма да се промени скоро. Ще си ни наричат "иманяри" а не "търсачи" още дълго време.Ние трябва да го променим тва,няма кой друг !!
deultum Цезар
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 5:57 pm
Виж ся , смесваш нещата нещо . За мисленето на Българина и неадекватните му реакции на положението в страната съм напълно съгласен с теб и по много други теми съм го писал , едно обаче не ми е ясно къде ги видя тез клипове дето хората работят без дискриминация освен на плажа (там всичко се вади) ? и аз доста клипове съм изгледал в ютуб но всички си работят с дискриминация . даже на запад не гонят сантиметри а добра дискриминация и други лиготийки като безжични слушалки часовник на дисплея и други излишни глупости . не случайно логото на известната фирма Уайтс е "See what's in the ground , before you dig! " "Виж какво има в земята преди да копаеш " !
рики Новобранец
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 6:19 pm
Не бе пич,не си ме разбрал нещо! Пък може и аз да не съм се изразил както трябва. Те западняците си търсят с дискриминация редовно. Ама нали знаеш,че повечето апарати,даже и да са с включена дискриминация пак си показват желязото по някъкъв нячин. Може звука на черните сигнали да е изключен,ама пак си го паказва.Дали с цифри на екрана или по някъкъв друг начин няма значение. Но го показва. И като го види тва показание западняка,маха дискриминацията и почва да копа. Тва имах предвид.
deultum Цезар
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Сря Май 04, 2011 6:28 pm
знайш ли , не ми се спори търси както искаш ! Успех
nikikirilov Новобранец
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Нед Ное 04, 2012 7:24 am
изчетох темата,на моменти търсех смисъл но ненамерих.Знам че е мн. стара тема,но видеото така и не се е появило.Имам АСЕ 150 и не виждам нищо специално.Вчера бяхме с приятел на излет с апарати и си правихме експеримент.Слагаме жалони на едно каре.Минах с АСЕ-то -7 желязни и 3 цветни(олово) изкопах ги.Колегата претърка с Силент на Миладин-4 желязни и 4 цветни(2 олова,1 парченце месингова стопилка и един костак-фолис византия).Та въпроса е защо изпусна фолиса(10-12мм)на 15-20см в хубав мазен чернозем.Защото ако искам да продължа с АСЕ-то ще се наложи да му взема СЕФ 38-30 мисля беше
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Пон Ное 05, 2012 9:01 am
И така и така чаканото видео не се появи,но поне малко се поразведри обстановката.
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Съб Дек 22, 2012 11:49 am
рики написа:
Здравейте!! Обаче честно ви казвам - НЕ МОГАТ ДА БИЯТ ГАРЕТА НА ДЪЛБОЧИНА. Garrett 150 специално ..............КОПАНЕ МУ Е МАЙКАТА !! Айде ще чакам мнения.
Чики-Рики.... Когато се копае е много трудно да се каже на каква дълбочина е бил обекта особено дребна или средна монета. Обикновено начинаещите правят една голяма дупка и си мислят, че монетата е била най-отдолу. Иначе за Ацето- цвета му е жълт като едно голямо на
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Съб Дек 22, 2012 2:38 pm
GARRETT ACE не е изобщо за подценяване, като се има в предвид цената му. А когато е със СЕФ сонда определено нещата са още по-категорични. А като сметнеш, че струва комплекта 440лв.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Съб Дек 22, 2012 2:48 pm
www.mdetectors.com написа:
GARRETT ACE не е изобщо за подценяване, ..............]
Нямах в предвид Ацетата дето вие продавате, а по принцип всички.
fishera80 Преторий
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Нед Дек 23, 2012 2:44 am
Колеги, не ви ли е минавало през акъл, че може да има и друга теоретична версия по случая на "рики": - Монетата на бай Тошо е била от 40ст. (2х20), а възможностите на Джарета - (2х15)...???
Проверявай първо изкопаното, после бъркай в копаното...!!!
Умът не е добродетел, а качество!
nikikirilov Новобранец
Заглавие: Re: ACE 150- THE BEST Вто Дек 25, 2012 12:57 pm
По горе споровете за дълбочина не изтъкват възможностите на гарет аце 150 в търсене на ново закопана монета.Хубаво е да се замислиме защо намерен предмет на една дълбочина преместен на др. място със същата дълбочина не може вече да бъде засечен.За годините които е прекарал предмета в земята е направил поле около себеси и за това го засичаме.На мен ми се е случвало,след като засека нещо.Откопавам като с лопатата изрязвам чим.На дъното под чима намирам намирам малъко пърченце мсинг.Взимам го и проверявам за друго в копката.След което връщам(нарочно като експеримент)пърченцето и отгоре чима.Проверявам и едва изпуква.Това става така защото с МД съм обрал полето което се е образува за 1000 и повече години престои.Има и други интересни наблюдения които съм си направил.Отивам на търкане в един склон.Времето слънчево,земята суха,батериите нови.Бавно го минавам цялото.Два цветни сигнала.Месец по късно.Вали два дни.На третия търкам същия склон.Отново с нови батерии.Времето лошо ръми на моменти.Резултат 21 цветни сигнала.Така че какви са тези спорове.Много неща могат да ни влиаят на резултата.Истината е една че което си е твое никои не може да ти го намери.То си е твое.Весела коледа