Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Чет Авг 25, 2011 4:10 pm
Здравейте! Имам и аз някакви камъчета,но не мога да кача снимки!Някой ако може да помага.
tomi71 Новобранец
Заглавие: Ако някои знае да помага Пон Окт 10, 2011 10:18 am
Колеги, знае ли някой какви минерали се срещат в моя край-Петрич? На територията на общината са планините Беласица и Огражден . По-големите реки са Струма и Струмешница. Ако някой е идвал насам или има информация - моля да сподели.
Питам, защото снимките които съм постнал са на камък/минерал, /според мен актинолит/ който намерих в дерето на една малка рекичка, минаваща през село Камена. В околностите на селото според Ненова е открито: http://www.bgd.bg/CONFERENCES/Geonauki_ ... 7_conf.pdf Какво може да очаквам да открия? Разбира се, находките ще публикувам на страниците на многоуважаемия от мен Форум.
goturbas Легионер
Заглавие: Юлиус, в тежката Вто Окт 25, 2011 8:32 pm
фракция след промиване, остават едрички черни камъчета, немагнитни, сякаш мазни... галенит ли е, или друго? в кой град си?
akvamarin Новобранец
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Нед Ное 06, 2011 1:40 pm
don написа:
Значи кристали има основно в изоставени и работещи мини,много рядко в жили на повърхноста!Към колежката с интерес към изоставените мини:такива има край Мадан ,Златоград, Рудозем и Маджарово в Родопите,и на много други места в България!Мога да твърдя че изоставения рудник Девети септемри край Мадан,е рудника с най-красиви,редки и скъпи минерали в България!Но да влезнеш в изоставен рудник е равно на самоубийство,на че не съм го правил ,под земята няма никакви правила и на всяка крачка те дебне я затрупване я пропадане,и си оставаш там и никой никога може да не те намери Дори и да си пещерняк ,обстановката в изоставените рудници е коренно различна ,защото там става въпрос за десетки километри галерий,хоризонти и .н.Ако някой все пак реши да си сложи главата в торбата,да птърси помощ от някой местен който познава изработките и задължително с негово присъствие да посете мината!Под земята губиш представа за горе и долу ,исток запад и ляво и дясно,който го е правил знае за какво говоря,а също иникакви телефони не работят!Мое съвет не влизайте в изоставени мини,а ако все пак го направите ,задължително е с вас да има някой който познава рудника УМНАТА
Здравейте,
Отдавна търся информация за изоставени мини и намирането на планински кристали в тях , както и други минерали. Вие имате ли информация дали мината 9ти семптеври е неработеща и може ли да се влезе в нея без да ти направят проблеми.Също така как се познава къде е планинския кристал , трябва ли да се копае за да се достигне до него или се вижда в скалите.Също така ми е интересно дали трябва да се влезе много навътре в мината за да се намери нещо,защото сигурно доста народ влизат и са пообрали каквото е имало. Вие знаете ли някакви други такива мини и можете ли да дадете по-точно описание.Много ми е интересно да вляза и да си намеря нещо.Аз съм бил пещерняк и имам и екипировка и на някой , ако му е интересно и има повече информациа можем да се организираме да влезем заедно.
tomi71 Новобранец
Заглавие: do goturbas Вто Ное 08, 2011 1:59 pm
Да имам въпросния файл. Той е PDF само че не можах да ти го изпратя. Ако искаш пусни на лични е-майл и ще ти го пратя. Поздрави
goturbas Легионер
Заглавие: мейла ми е: Пет Ное 11, 2011 2:06 pm
goturbas@yahoo.com
а идеята на Аквамарин е готина ... за това зимно време.
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Пет Ное 11, 2011 5:38 pm
и аз обичам стари рудници,прати и на мен фаил? miroslavmladenov@abv.bg mersi predwaritelno!
goturbas Легионер
Заглавие: pisah ти на мейла Нед Ное 13, 2011 3:14 pm
няма pdf файл от Томи за сега...
tomi71 Новобранец
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Сря Ное 16, 2011 4:54 pm
Вече имате
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Съб Ное 26, 2011 12:18 pm
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Пон Ное 28, 2011 12:41 pm
Ухааа, откъде този късмет да си там...
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Вто Яну 10, 2012 5:44 pm
А може и така,както го прави колежката в САЩ. https://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=-oNdLaPCUbg http://www.teresarocks.com/keokukgeodes.htm
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Чет Сеп 20, 2012 7:17 pm
Тук може да разгледате голяма част от колекцията ми.Фотоапарата не успя да улови целия блясък,но що-годе се вижда.Скоро смятам да кача снимки и на някои каменни артефакти за да ги коментираме. http://yullis.snimka.bg/hobby/kristali.702479.28499934
dektariev Новобранец
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Нед Окт 21, 2012 10:42 am
хора а да знаете в коя част на българя може да се намерят такива кристали много са красиви
yullis Новобранец
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Нед Окт 21, 2012 2:29 pm
dektariev написа:
хора а да знаете в коя част на българя може да се намерят такива кристали много са красиви
Ако става въпрос за моите..намират се в Мадан и Рудозем из рудниците. Продават се.Ако някой има интерес да си купи да ми пише.Някои от снимките вече са продадени. Поздрави!
dektariev Новобранец
Заглавие: Re: Планински кристали и минерали Нед Окт 21, 2012 6:16 pm
а да знаете нови искър кътинско из мините какво може да се намери там чух че имало уранова мина