Заглавие: Възможно ли е това ??? Нед Апр 10, 2011 8:37 pm
Колеги днеска бях на излет и , ре6их да поогледам на едно място кадето хората от селото казват 4е преди 10-ина години някакви си турци до6ли с карта и намерили голямо имане там..Това 'там' представлява турски кладенец ..Зна4и пуснах си апарата и трагнах и като наближих кладенеца на 1-2 метра от него си ли4и кадето са копали турците минах отгоре и ми изпя ... на дисплея ми се показа 4е е на 8+ и ми го дава желязо твърдо !!! Оба4е аз ре6их да покопая малко изкопах една педя и продалжи да ми дава сигнал ,след това дадох отстрани и там ми даде сигнал оба4е се колебае6е между цветно и желязо ..раз6ирих малко дупката и продалжи да дава сигнал 4е има не6то ..След това ре6их да копая о6те по надалбоко и стигнах до 70 санта някаде и като вкарам апарата ми го дава между 6 и 8+ на Желязо отново . На дискреминация не ми дава сигнал , пробвах с Тоне ИД пее ми го като желязо пробвах с ПинПоинт давами 4е не е цвето но има сигнал следствие на това минах стеите на дупката там съ6то ми дава сигнал но не толкова силен колкото като го дам на дъното.. Зна4и праста бе6е 4ерна и лепкава наи вероятно високоминерализирана и бе6е мокра от подпо4вените води на кладенеца оба4е на самото дъно на дупката бе6е глина прастта и затова ИМАЛИ НЕ6ТО ТАМ ИЛИ НЯМА СПОРЕД ВАС ???! И съ6то така възможно ли е да ми дава сигнал за желязо от по4вата ??Апарата ми е КоинмастерПРО на съ6тия принцип е като Призм 3 и 4 .Мерси предварително
laki Консул
Заглавие: по темата Нед Апр 10, 2011 10:01 pm
Младеж,чувал ли си за дупков ефект.
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Нед Апр 10, 2011 10:04 pm
Разбирасе, оба4е за6то на повархността ми дава сигнал ?? И все пак кажи какво разбира6 ти под дупков ефект
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Нед Апр 10, 2011 10:10 pm
колега хадес пробвал ли си на каква максимална далбочина засича твоя апарат защото тези 70 см трябва да засечеш нещо бая голямо
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Нед Апр 10, 2011 10:13 pm
дали пък сигнала не е малкоооооооо по в страни .....
дистрибутур на
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Нед Апр 10, 2011 11:02 pm
Да пробвал съм го . Затова питам то е ясно 4е 6те е голям обект 6том и след тази дълбо4ина продалжава да дава сигнал ...Ам го дава само и единствено на желязо имали такива по4ви за които писах по горе ??
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Нед Апр 10, 2011 11:27 pm
Hades написа:
... ясно 4е 6те е голям обект 6том и след тази дълбо4ина продалжава да дава сигнал
Уцелил си казана с парите пич, според мен някъде на 2-3 метра ще да е златото ...
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пон Апр 11, 2011 9:07 am
Golden Mask написа:
Hades написа:
... ясно 4е 6те е голям обект 6том и след тази дълбо4ина продалжава да дава сигнал
Уцелил си казана с парите пич, според мен някъде на 2-3 метра ще да е златото ...
и аз тва исках да му намекна
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пон Апр 11, 2011 10:09 am
Hades написа:
ИМАЛИ НЕ6ТО ТАМ ИЛИ НЯМА СПОРЕД ВАС ???
Сигнала е на 7 метра заровен затова Призмата дава сигнал - ще взема да купя и аз една Призма и тогава ще видите пък аз какви сигнали ще засичам...
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пон Апр 11, 2011 5:00 pm
Hades написа:
Колеги днеска бях на излет и , ре6их да поогледам на едно място кадето хората от селото казват 4е преди 10-ина години някакви си турци до6ли с карта и намерили голямо имане там..Това 'там' представлява турски кладенец ..Зна4и пуснах си апарата и трагнах и като наближих кладенеца на 1-2 метра от него си ли4и кадето са копали турците минах отгоре и ми изпя ... на дисплея ми се показа 4е е на 8+ и ми го дава желязо твърдо !!! Оба4е аз ре6их да покопая малко изкопах една педя и продалжи да ми дава сигнал ,след това дадох отстрани и там ми даде сигнал оба4е се колебае6е между цветно и желязо ..раз6ирих малко дупката и продалжи да дава сигнал 4е има не6то ..След това ре6их да копая о6те по надалбоко и стигнах до 70 санта някаде и като вкарам апарата ми го дава между 6 и 8+ на Желязо отново . На дискреминация не ми дава сигнал , пробвах с Тоне ИД пее ми го като желязо пробвах с ПинПоинт давами 4е не е цвето но има сигнал следствие на това минах стеите на дупката там съ6то ми дава сигнал но не толкова силен колкото като го дам на дъното.. Зна4и праста бе6е 4ерна и лепкава наи вероятно високоминерализирана и бе6е мокра от подпо4вените води на кладенеца оба4е на самото дъно на дупката бе6е глина прастта и затова ИМАЛИ НЕ6ТО ТАМ ИЛИ НЯМА СПОРЕД ВАС ???! И съ6то така възможно ли е да ми дава сигнал за желязо от по4вата ??Апарата ми е КоинмастерПРО на съ6тия принцип е като Призм 3 и 4 .Мерси предварително
Тези апаратчета са си така ,правят си разни магарии от време на време ,ще му свикнеш и ще го смениш след време.
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Пон Апр 11, 2011 5:55 pm
хех колега 'пе4ка' неможе да не се обади6 да избие6 някои друг комплех с тоя гм Аиде като неговори6 по темата не пи6и глупости поне
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пон Апр 11, 2011 6:15 pm
Колега пробвай с някой друг уред да видиш какво ще ти даде.
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Пон Апр 11, 2011 8:33 pm
Е това е добра съвет Мерси колега !!!
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пон Апр 11, 2011 9:06 pm
Огледай да няма стълбове с висого напрежение и апарата да се смущава,или нещо подобно.
laki Консул
Заглавие: по темата Вто Апр 12, 2011 12:25 pm
Подкрепям те колега,печката на никому не е направил лошо че все го корите .Такаааа а сега за сигнала ти -колега ако почвата е силно минерализирана и си надул здраво апарата ,доста вероятно е да ти даде фалшив сигнал.П очваш да копаеш и колкото повече става дьлбока дупката сигнала става по силен и ясен и се получава тьй наречения дупков ефект-апарата ти дава фалшив сигнал на празна дупка.Не казвам ,че в твоя случай е точно така но е твьрде вероятно.Вземете друг апарат и пробвайте.
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Вто Апр 12, 2011 6:25 pm
'Laki' то не само сигнала си стои съ6тия еми и дълбо4ината не се променя 6те видя кво 6те направя Колкото до пе4ката незнам какво на кого е правил ама този коментар не говори добро за него .. аз поне не съм му казвал ни6то нито съм се заяждал няма логика тои да го прави както и да е аиде със здраве
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Сря Апр 13, 2011 7:07 pm
Tия апаратчета беха с автоматичен грунд баланс доколкото си спомням но въпреки всичко за да избегнеш дупковият ефект не е лошо да поразшириш дупката и да пуснеш апарата пак с начале -Ако не е дупков ефект значи ти куца нещо в настроиките или апарата -Другото сигурно разрешение си е копан....................
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Сря Апр 13, 2011 10:38 pm
Най-вероятно има метал отстрани на дупката и го засичаш странично.Coin Master PRO е добър апарат и няма дупков ефект. Дупковия ефект идва от слабо грундиране,а грунда си е фиксиран при теб. Така и така си копал,разшири я и ще го намериш.Ако го намериш,ще почерпиш по кебапче на събора,ако не съм прав и те накарам да копаеш излишно,аз ще почерпя. Успех .
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Сря Апр 13, 2011 11:26 pm
maximus_kn написа:
Най-вероятно има метал отстрани на дупката и го засичаш странично.Coin Master PRO е добър апарат и няма дупков ефект. Дупковия ефект идва от слабо грундиране,а грунда си е фиксиран при теб. Така и така си копал,разшири я и ще го намериш.Ако го намериш,ще почерпиш по кебапче на събора,ако не съм прав и те накарам да копаеш излишно,аз ще почерпя. Успех .
И аз съм на същото мнение , че целта е малко в страни . На мен се случи подобно нещо ,когато хванах една цигулка с ДД глава , преди това ползвах предимно кръгла и при нея центрирането на сигнала е много точно . Та циркулирам аз в една нива и хващам много добър сигнал , почвам да копая и до 30 см нищо , а апарата упорито си пее голям сигнал.Копая още 20 и пак нищо , пак апарата пее , оглеждам се наоколо и си викам те тука е , и извадих торбата. Разширих дупката и още малко копнах и сигнала изчезнааа , претърсих периметъра и пак нищо, само припука нещо на желязо в изровеното , тогава ми мина веднага мисълта ,че съм гризнал дървото и си прибрах торбата за котлето , намалих дискриминацията и намерих една гадна тел увила се на осмица мама й. В случая съм хващал сигнала с периферията на антената вместо с централната област , също формата на телта и по-слабата дискриминация на апарата , в земята обекта го дава като цветен . Накрая зарових дупката , бая зор видех ,защото си беше голяма и си дадох почивка една бира и после ме домързя , вече бях намерил един изтъркан антониан на Аурелиян , събрах си такъмите приключих уикенда с приятно разтоварване .
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Чет Апр 14, 2011 12:32 am
SAGITTARIUS написа:
Е че то... щом си намерил антониана що се занимаваш повече това си е близо стотина хиляди лева!?
Ооо и бира си носиш?!!!!Я кажи кога ще ходиш пак че и аз да дойда!
Аз затова и си тръгнах , обаче за нещастие ,когато се прибрах го нямаше в джоба , няма паре и всички джобове са пробити . Иначе излизам когато е приятно времето и съм свободен , много си далече иначе става , но избегвам да ходиме по-голяма група на излет ,защото се почва и работата отиде.
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Пет Апр 15, 2011 8:04 am
Интересното е 4е 6те е бая голям метала ако има не6то, за6тото преди да копая ми дава сигнал и ми го дава между 6 и +8 ,като изкопах 2 педи пак ми го дава 6 и 8+ ..... може и да няма ни6то .. другото което ми е интересно дава ми сигнал само на мах сенс .. а като намаля 1-2 отделения и няма никакав сигнал
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пет Апр 15, 2011 8:35 am
Това те кара да си мислиш,че е дълбок сигнал.Ако ти се занимава,може да поразчоплиш още малко. Ако мислиш,че е фалшив сигнал - забрави го.Тука при нас,където извадиха "жълто" все беше на по 50-60 см дълбочина.
laki Консул
Заглавие: по темата Пет Апр 15, 2011 8:40 am
Продьлжавам да твьрдя че сигнала е фалшив и ще стане една хубава дупка ,примерно за засаждане на дрьвче.
Hades Новобранец
Заглавие: ......... Пет Апр 15, 2011 8:54 am
емиии 6те видим кво 6те направя така като гледам 50 на 50 е всеки си има мнение
makedonski Легионер
Заглавие: Re: Възможно ли е това ??? Пет Апр 15, 2011 8:18 pm
Според мен вероятността да се получава дупков ефект важи повечето за апаратите с ръчен грунд баланс,защото аз съм бил свидетел на апарат с автоматичен грунд баланс и се оказва че при тях сигнала си е сигнал.Ама пък недостатъка е друг.