Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Мар 17, 2011 8:32 pm
Печка, земи та млъкни. Много си зле човеко.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Мар 17, 2011 8:39 pm
imperio написа:
Да ве вие сте много добре - като ви чета постовете се Печката ви е в устата другите като хвалят Маската не ги коментирате...Е какво да направя че Голден маск е №1 да кажа че не е ли...?
imperio Цезар
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Мар 17, 2011 8:44 pm
С бандита не сме първи достове, но за ГМ 1+HF за твое сведение съм писал цял ферман. Млъкни че само дразниш хората.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Последната промяна е направена от imperio на Чет Мар 17, 2011 9:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
BEKS Консул
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Мар 17, 2011 8:49 pm
pechkata написа:
imperio написа:
Да ве вие сте много добре - като ви чета постовете се Печката ви е в устата другите като хвалят Маската не ги коментирате...Е какво да направя че Голден маск е №1 да кажа че не е ли...?
Печка, Майна толкова си прост че направо счупи Простомера тази вечер.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Сря Дек 12, 2012 10:23 pm
28 см.- двойно Д, и да е по лека от стандартната 10,5".
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 4:48 pm
Интересно ми стана за сондата "очиларка" двойно ОО. Старите гъдулки са с такива и някои от тях показват завидни резултати. Владо, правил ли си тестове с такава и как се държи спрямо стандартните ДД? С какъв размер смяташ да я направиш? И още нещо - става въпрос за жака на слушалките- според мен местото му е под лакътя на тапата на тръбата. Не знам защо всички производители го слагат на предния панел- където според мен неудобно, защото при смяна на ръцете кабела много се умотава.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 6:17 pm
bobi31 написа:
Интересно ми стана за сондата "очиларка" двойно ОО. Старите гъдулки са с такива и някои от тях показват завидни резултати. Владо, правил ли си тестове с такава и как се държи спрямо стандартните ДД? С какъв размер смяташ да я направиш? И още нещо - става въпрос за жака на слушалките- според мен местото му е под лакътя на тапата на тръбата. Не знам защо всички производители го слагат на предния панел- където според мен неудобно, защото при смяна на ръцете кабела много се умотава.
ОО сонди не работят добре на Golden Mask, тях ги тествах първи , даже имам някъде снимки на маска с ОО сонда . В началото на 2013 пускам два нови монетара с нова кутия за електрониката, като говорителя ще бъде при батериите, жака за слушалки също . Още когато разработвах новата кутия за батерии беше предвидено да е възможен и монтаж на високоговорител Ф50мм .
Груб макет на новата кутия
charon Цезар
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 6:29 pm
Добрее се получило, браво.
Viver est militare!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 6:45 pm
Изглежда много добре. Мислил ли си за 2 честоти в един детектор? Питам защото моя го карам максимално възможно издут и забелязах, че дълбочината варира според влагата в почвата. При по-влажно има повече дълбочина, а при по-сухо по-малка. Този ефект може да се изчити, ако се минава на по-висока честота през сухия сезон. Ако ти трябват хора за тестове на новия модел- аз съм мераклия да го пробвам.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 6:59 pm
Golden Mask написа:
bobi31 написа:
ОО сонди не работят добре на Golden Mask, тях ги тествах първи , даже имам някъде снимки на маска с ОО сонда . В началото на 2013 пускам два нови монетара с нова кутия за електрониката, като говорителя ще бъде при батериите, жака за слушалки също . Още когато разработвах новата кутия за батерии беше предвидено да е възможен и монтаж на високоговорител Ф50мм .
Груб макет на новата кутия
Владо снимай новия модел и от другата страна.Имали модел с дисплей.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 10:51 pm
bobi31 написа:
Изглежда много добре. Мислил ли си за 2 честоти в един детектор? Питам защото моя го карам максимално възможно издут и забелязах, че дълбочината варира според влагата в почвата. При по-влажно има повече дълбочина, а при по-сухо по-малка. Този ефект може да се изчити, ако се минава на по-висока честота през сухия сезон. Ако ти трябват хора за тестове на новия модел- аз съм мераклия да го пробвам.
Почти всеки детектор може да се направи да работи на две честоти (но не едновременно ) ! Едно ЦК ключе и един кондензатор се добавят само . За двучестотен (едновременна работа на две честоти) също проблема е никакъв но има патент за тая работа и ако искам да го ползвам ще трябва да плащам много денги, а според мен ефекта не е кой знае какъв.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Чет Дек 13, 2012 10:54 pm
Avrelian написа:
Владо снимай новия модел и от другата страна.Имали модел с дисплей.
Това е само груб макет, матрицата ще е готова към края на месеца, от другата страна няма нищо...., за сега Ще има и с врътки и с LCD , много е удобно в кутията да няма говорител
gog Консул
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Пет Дек 14, 2012 2:15 am
Като наи голям БГ прозводител пусни нова сонда с цк-ключ и ключ за усилвате. След време като се хванат риби- задължително и турбо да има
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Пет Дек 14, 2012 9:47 am
Какво ли се крие от другата страна на кутията - лицевия панел...?
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Пет Дек 14, 2012 9:28 pm
Golden Mask написа:
Почти всеки детектор може да се направи да работи на две честоти (но не едновременно ) ! Едно ЦК ключе и един кондензатор се добавят само
Щом е толкова лесно задължително трябва да го има. Според мен 7 kHz и 22 kHz ще е перфектно. 7 kHz за минерализирано, мокро и не чак толкова дребни неща 22 kHz за леки почви, сухо и дребни обекти
Владо, трудно ли е да се интегрира един blue toot модул за връзка с безжични слушалки и дали ще оскъпи много детектора? Ако имах възможност да се "откача" от кабела бих бил много щастлив
анди999 Новобранец
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Съб Дек 15, 2012 6:45 pm
Здравей Владо.Ако новият ти модел апарат с дисплея и двете честоти има и дълбокомер ще бъде супер!Също трябва дасе помисли за осветление на дисплея защото хобито отива към нощна смяна!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Нед Дек 16, 2012 9:42 pm
Колега, за какво ти е тоз дълбокомер?
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Нед Дек 16, 2012 11:17 pm
Какво го налегнахте човека все едно е дядо коледа всичко с времето си. Аз искам да попитам за по - малка сонда, има ли значение каква е и от къде мога да е закупя?
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Пон Дек 17, 2012 8:26 pm
Тая новата сапунерка много грапава. Така ли ще е и оригинала?
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Пон Дек 17, 2012 8:28 pm
Ма ни са драска
бобо Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Пон Дек 17, 2012 11:32 pm
bobi31 написа:
Само като потребител,без да съм наясно с елтехниката,мисля че честотата няма връзка.Всичките ми машини хващат по дълбоко на влажно,особено последната,хем е на 18 кхц.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Вто Дек 18, 2012 12:07 am
Ей 4орт къде се загуби ?! Предположих че ще изпълзиш от дупката си за да вземеш участие в някоя от темите за GM
4орта написа:
Тая новата сапунерка много грапава. Така ли ще е и оригинала?
Те и сондите ми са грапави, ама фащат и са стабилни
Не, няма да е такава новата сапунерка, такъв полистирол имам под ръка и исках да видя как ще изглежда като пропорции, написал съм че това е груб макет , едно е на 3D друго е да го видиш на живо. Като стане ще я сравня с други кутии, да видиш как е шагрен-а
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Каква търсеща сонда бихте искали да има още ? Съб Дек 22, 2012 10:29 pm
Владо, много отдавна те бях питал за направа на пинпойнтер и ти каза ,че още е рано. Имаш ли идея вече за нещо от този род. Аз бих си купил такъв стига да не е по скъп от тез на гарет и майнлаб.