Заглавие: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 4:38 pm
Шуменски иманяр, разследван за притежание на близо 100 антични монети, ще остане в ареста на Шуменското следствие, след като днес състав на Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата му срещу определение на първоинстанционния съд. На 13 януари тази година Шуменския окръжен съд е отказал да измени в по-лека мярката за процесуална принуда на Стефан Стефанов, разследван за притежанието на значително количество антични монети, които специалисти определят като културни исторически ценности.
Стефанов е в ареста от август миналата година, след като дълго време преди това бил разследван за иманярска дейност, за трафик на културни исторически ценности и продажбата им. При ареста органите на реда иззели и металотърсачи, с които 51 годишният иманяр е действал.
Днес защитата му представи доказателства за заболяване, възникнало в резултат на престоя на обвиняемия в Шуменския арест. Освен това Стефанов бил викан само веднъж на разпит, а наказанието, което законът предвиждал за това престъпление било малко - от 1 до 6 години затвор. В отговор на това, прокуратурата припомни, че в момента на задържането си Стефан Стефанов е бил в изпитателния срок на друга присъда на РС Сливница и ако е на свобода може да се укрие.
Въззивната апелативна инстанция определи като неоснователна жалбата на защитата и подчерта, че правилно и законосъобразно Шуменския окръжен съд е потвърдил ареста на Стефанов. Освен наличието на обосновано предположение, че именно този обвиняем е автор на престъпното деяние, за което се разследва, съдът подчерта и реалната опасност той да се укрие от закона ако бъде с по-лека мярка за неотклонение или да извърши друго престъпление.
Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно. http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7833881
tepes Цезар
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 8:14 pm
Мдааа... Едно голямо БРАВО ЗА ОРГАНИТЕ! Най после стана ясно, че кокошкарите със 100-тина монети са големите престъпници и то в изключително големи размери! Те са тия които разрушиха културното ни наследство! Тия дето имат безценни статуи, пръстени на царе, златни ритони, венци и корони, на изложение по офисите и палатите си, съвсем открито, са просто благотворители, спасители на културни исторически ценности! Добре организираните им групи, пръснати из цяла България, работят неуморно, в полза на всички нас, като ни обогатяват, не само духовно, но и душевно! Слава богу, че министрите, магистратите и висшите полицаи, които често посещават тези офиси и домове, до сега не им е дошло на ъкъла, да "земат да провЕрат" от къде идват всички тези работи Нямам думи, но устата ми сама мълви: "...БРАВО, ...БРАВО, ...БРАВО...!!!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 8:31 pm
tepes написа:
Мдааа... Едно голямо БРАВО ЗА ОРГАНИТЕ! Най после стана ясно, че кокошкарите със 100-тина монети са големите престъпници и то в изключително големи размери! Те са тия които разрушиха културното ни наследство! Тия дето имат безценни статуи, пръстени на царе, златни ритони, венци и корони, на изложение по офисите и палатите си, съвсем открито, са просто благотворители, спасители на културни исторически ценности! Добре организираните им групи, пръснати из цяла България, работят неуморно, в полза на всички нас, като ни обогатяват, не само духовно, но и душевно! Слава богу, че министрите, магистратите и висшите полицаи, които често посещават тези офиси и домове, до сега не им е дошло на ъкъла, да "земат да провЕрат" от къде идват всички тези работи Нямам думи, но устата ми сама мълви: "...БРАВО, ...БРАВО, ...БРАВО...!!!
много грубо изказване колега не мислиш ли че ти може утре ДА СИ на неговото място .......??? това че нашата държава не предприе някакви мерки за откупуването на тези ценности намирани от нас е проблема . с поред мен не трябва да се радваш така .........
kiril g Новобранец
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 9:13 pm
петърчо внимателно прочети какво е писъл тапата
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 9:22 pm
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Пон Апр 25, 2011 4:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 9:41 pm
добре ве . tepes на писал това - Тия дето имат безценни статуи, пръстени на царе, златни ритони, венци и корони . Та кои ги вади тези неща , не сме ли ние ........? всеки знае че се дават за жълти стотинки ..... КОЙ ги дава ..... Вие не можете да схванете мен ..
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 9:57 pm
pet1r90 написа:
добре ве . tepes на писал това - Тия дето имат безценни статуи, пръстени на царе, златни ритони, венци и корони . Та кои ги вади тези неща , не сме ли ние ........? всеки знае че се дават за жълти стотинки ..... КОЙ ги дава ..... Вие не можете да схванете мен ..
петре бреее зарежи тия работи я кажи кво стана с елито бре еи благодарско че ме върна в едно друго време
дистрибутур на
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 10:02 pm
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Пон Апр 25, 2011 4:31 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 10:32 pm
zanvan написа:
pet1r90 написа:
петре бреее зарежи тия работи я кажи кво стана с елито бре еи благодарско че ме върна в едно друго време
хихихи браво ве и снимки си правиш ем не знам чесно казано какво прави не съм я чувал от много време тук не се ли е появявала .......? аз от доста време не бях влизал тук , поради простата причина че може да се чете само спорове , караници ...
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 10:51 pm
pet1r90 написа:
добре ве . tepes на писал това - Тия дето имат безценни статуи, пръстени на царе, златни ритони, венци и корони . Та кои ги вади тези неща , не сме ли ние ........? всеки знае че се дават за жълти стотинки ..... КОЙ ги дава ..... Вие не можете да схванете мен .. кога си вадил корони венци и тен подобни в добричките ниви такива ли не6та има
онези работят с екипи платени арьеолози под протекцията на полицията сами си ги вадят не6тата не са от тебе или от някои друг които цял ден обикаля за някои сма4кано коце
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 11:02 pm
maksim12 написа:
pet1r90 написа:
добре ве . tepes на писал това - Тия дето имат безценни статуи, пръстени на царе, златни ритони, венци и корони . Та кои ги вади тези неща , не сме ли ние ........? всеки знае че се дават за жълти стотинки ..... КОЙ ги дава ..... Вие не можете да схванете мен .. кога си вадил корони венци и тен подобни в добричките ниви такива ли не6та има
онези работят с екипи платени арьеолози под протекцията на полицията сами си ги вадят не6тата не са от тебе или от някои друг които цял ден обикаля за някои сма4кано коце
не съм казал че има корони и тем подобни неща в добружа но има достатъчно изкарано по нашите ниви и съм обеден че нищо не е останало в България >>>..... . точно това се опитвах да кажа , че оправата не ги боли за тези неща , на тях им е по добре да ни гонят като кучета .... . няма да пиша повече явно доста хора се дразнят !!!
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Вто Яну 25, 2011 11:27 pm
pet1r90 написа:
maksim12 написа:
pet1r90 написа:
не съм казал че има корони и тем подобни неща в добружа но има достатъчно изкарано по нашите ниви и съм обеден че нищо не е останало в България >>>..... . точно това се опитвах да кажа , че оправата не ги боли за тези неща , на тях им е по добре да ни гонят като кучета .... . няма да пиша повече явно доста хора се дразнят !!!
не се нервираи колега туркаи си на воля пази се от дуржавната мафия и въобщте да не ти дреме
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: Шуменски иманяр остава в ареста Пет Фев 04, 2011 8:41 am
не знам за вас но за мен това е още един колега в затвора