Заглавие: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Пон Яну 06, 2014 11:07 am
В Странджа се крият злато и съкровища за сумата от над 500 милиона евро. Сметката направи стар археолог, който се е преквалифицирал в търсач. Според него имущество на стотици кервани, заграбено злато, ценни камъни и метали имало буквално под всеки хълм, пише "168 часа". В началото на XX век турски изследовател е направил подробна карта на вероятните места, където има злато и скъпоценности. Той е обиколил цялата планина, посетил е многобройни селца, овчарски колиби и е разговарял с много стари хора, които помнят преданията на своите баби и дядовци. На базата на тази информация турският археолог е направил много пълна карта с описание на местните хълмове и районите с ценности. Той е бил пратен тогава от последния турски султан Мехмед Шести да направи проучването. Размирните години около Първата световна война и тогавашното съюзничество между България и Турция са позволявали тази разходка. Независимо от това изследователят е поел и огромен риск, защото точно в този период Странджа е гъмжала от разбойници главорези. Така или иначе той се е завърнал в Истанбул и е предал картата на своя господар. Малко след това обаче султанът е бил детрониран от Кемал Ататюрк и Турция е провъзгласена за република. Съдбата на картата не е известна. Най-вероятно тя е приложена в турския държавен архив. В последните седмици в Странджа се забелязва нова активност на търсачи. Според слуховете те атакуват точно определени места с надеждата, че ще намерят злато. Търсят и съкровища, за които се смята, че още не са намерени. Големият слух е, че те са успели да намерят копие на турската карта и сега търсят по нейните описания.
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Пон Яну 06, 2014 5:36 pm
Mark Antoni написа:
Той е бил пратен тогава от последния турски султан Мехмед Шести да направи проучването. Размирните години около Първата световна война и тогавашното съюзничество между България и Турция са позволявали тази разходка. Независимо от това изследователят е поел и огромен риск, защото точно в този период Странджа е гъмжала от разбойници главорези. Така или иначе той се е завърнал в Истанбул и е предал картата на своя господар.
Значи пращат един турчин, той обикаля по селата и прави карта на златото Със същия успех днес и аз мога да викна един турчин от Истамбул да обиколи по селата и да ми направи карта : :soif100: :
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Пон Яну 06, 2014 7:49 pm
Може би има и някой персийски или елински музей-като римския под Витоша.И вероятно по-лесно се влиза в него,защото римляните още не са били измислили бетона...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Пон Яну 06, 2014 8:05 pm
Трибал-М написа:
Може би има и някой персийски или елински музей-като римския под Витоша.И вероятно по-лесно се влиза в него,защото римляните още не са били измислили бетона...
Римляните са измислили бетона. В Колизеума се е използвал.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Пон Яну 06, 2014 8:12 pm
Avrelian написа:
Трибал-М написа:
Римляните са измислили бетона. В Колизеума се е използвал.
Значи,казваме едно и също по различни начини.
charon Цезар
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Пон Яну 06, 2014 8:21 pm
''Сметката направи стар археолог, който се е преквалифицирал в търсач. '' От цялата статия това ми хареса най-много.
Viver est militare!
Franci iosif Новобранец
Заглавие: Иманяр Сря Фев 12, 2014 11:50 am
Здравейте на всички. Погледнах тук, едно изказване за Странджа Планина и мога само да допълня че ,истината е само една.Под тази планина се намира римска галерия за добив на злато . Мисля че, много от хората тук знаят какво е това. Описа го доказва !!!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 1:08 pm
Franci iosif написа:
Здравейте на всички. Погледнах тук, едно изказване за Странджа Планина и мога само да допълня че ,истината е само една.Под тази планина се намира римска галерия за добив на злато . Мисля че, много от хората тук знаят какво е това. Описа го доказва !!!!
В цяла планина да има само една галерия?...Този опис или не е от подробните,или нарочно не казва всичката истина.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 3:18 pm
Ехеее, Странджа ли ще е най-горещата дестинация за 2014?
borislav123 Консул
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 8:23 pm
Журналистите пак са преувели4или. Те и нас ни изкарват едва ли не 4е постоянно намираме неща за милиони
бобо Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 9:41 pm
borislav123 написа:
Журн алистите пак са преувели4или. Те и нас ни изкарват едва ли не 4е постоянно намираме неща за милиони
Ехеа, че т„и ни си ли вече мильонер
бобо Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 9:42 pm
Симпличио написа:
Ехеее, Странджа ли ще е най-горещата дестинация за 2014?
Ха,шса сетите вие
Симпличио Консул
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 10:05 pm
бобо написа:
Ха,шса сетите вие
Там би трябвало да има доста места за търсене на реликви, но мен ме интересува само самородното злато, но не съм чул някой колега да е намирал самородки там.
ferovo Новобранец
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Сря Фев 12, 2014 11:18 pm
[quote="Симпличио"]
бобо написа:
Ха,шса сетите вие
Там би трябвало да има доста места за търсене на реликви, но мен ме интересува само самородното злато, но не съм чул някой колега да е намирал самородки там.[/quote[ Ми да ти кажа повечето Бургазлии считат търсенето на монети вече за демоде, модерно е търсене на самородки с обикновени детектори по Странжанските реки.Чувам че, доста хора са вадили тази зима по 5 до 50 грама самородки от Велека и Зидаровска река , нагоре към Раков дол. ПП Хич не е лошо човек да си набере кило злато за сезон
Симпличио Консул
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Чет Фев 13, 2014 11:20 am
ferovo написа:
Чувам че, доста хора са вадили тази зима по 5 до 50 грама самородки от Велека и Зидаровска река , нагоре към Раков дол.
Абе тия слухове са малко като слуховете за НЛО - уж много хора са виждали такива неща, ама само аз и ти никога не сме ги виждали.
бобо Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Чет Фев 13, 2014 5:02 pm
Симпличио написа:
ferovo написа:
Чувам че, доста хора са вадили тази зима по 5 до 50 грама самородки от Велека и Зидаровска река , нагоре към Раков дол.
Абе тия слухове са малко като слуховете за НЛО - уж много хора са виждали такива неща, ама само аз и ти никога не сме ги виждали.
Нали не очакваш некой да земе да бие тъпана ,ако е намерил нещо,дето никой не го търси
бобо Джадай
Заглавие: Re: търсачи търсят в Странджа злато над 500 млн евро Чет Фев 13, 2014 5:10 pm
ferovo написа:
[ Ми да ти кажа повечето Бургазлии считат търсенето на монети вече за демоде, модерно е търсене на самородки с обикновени детектори по Странжанските реки.Чувам че, доста хора са вадили тази зима по 5 до 50 грама самородки от Велека и Зидаровска река , нагоре към Раков дол. ПП Хич не е лошо човек да си набере кило злато за сезон
[/quote]Пускай ,пускай фитили,то така и така ше ма изгони от вкъщи жената,,че не се свъртам,ми дано жълтото я умилостиви