Купих си апарат номер 38 .Действително имаше малки забележки и леко бе разбалансирана антената но с малко игра стана прилично апаратче,още повече че човека ми направи и отстьпка при покупката.Значи апарата има мнооого добра дискр. а за дьлбочина 10ст на около 20см вьв земята-изпробвано. Според мен ако случите апаратчетата си струват.
И аз взех един за един колега, ама по овреме като имаше повече и по-запазени . Малко профилактика с подмяна на някой елементи, балансиране на главата ,смяна на батериите защото са заминали и нестават и се получи не лош резултат , 10 ст на 28 см във въздух , добра дискриминация , не сме ходили навън за проби, но мисля че ще е много добре,само ми е любопитно чие изделие са.
dobo67 Про-Консул
Заглавие: dobo67 Вто Яну 11, 2011 6:28 pm
Колегата дето ги предлага осигурявали ваксина ТЕТАНУС .Като гледам техниките представете си какви хора са работили с тях
Предполагам че тия металотърсачи са били инструменти за престъпни деяния в областа на археологически обекти и в зоната на "Рациария" и най вероятно са били и вещественни доказателства по дела. Препоръчвам на всички да не продължават да бъдат съучастници и да не се занимават с криминални деяния.
които копае там в затвора .............................
Предполагам че тия металотърсачи са били инструменти за престъпни деяния в областа на археологически обекти и в зоната на "Рациария" и най вероятно са били и вещественни доказателства по дела. Препоръчвам на всички да не продължават да бъдат съучастници и да не се занимават с криминални деяния.
Ах ти какъв си ми ти тарикат , знам ви аз археолозите ,уж загрижени за историята въртят алъш-вериш. Конфискуват детекторите ,след това продават и така до безкрай . Тая далавера е по-голяма от подмяната на експонатите в музеите с фалшификати и продажбата им,защото те си имат край. Но е гениално да наложиш забранителен закон и след това да конфискуваш и продаваш ,така се генерират милиони лесни печалби за джобжетата на правилните хора. Сега се почва с ръкоделки , но скоро като се тръгне с минелаби ,фишери ,уайтове глей какви пари ще се завъртят. Но си правиш криво сметката , няма много още да се крепиш на това бюро , много си слабичък , като те изритат по задника ще ти трябват много мокри кърпички.
Ама той си е от баш иманярите , след комунизма следва период на разцвет в търсенето на артефакти , имало е групи ,които са снабдявани с ценна информация за исторически обекти и предоставени им уреди ,всичко което е намирано е отчитано и заплащано от човека. Когато извора пресъхва ,същите те сега искат да се изкарат пазители на културно наследство , и това ако не е нагло . Но у нас е естествено да те настъпят и ти да му се извиниш , че не гледаш къде си мушкаш крака.
Не момчета те археолозите не са тикива ,те не раразкопават гробове и после да казват ,че са разкрлили погребение рицари тамплиери. ,те не ползват фандроми и багери те са ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, те са прецизни и изледват културните пластове пласт по пласт имат даже и сита пресяват пръста внимателно .Те не гледат да свършат работата набързо и да проучат пет могили за един сезон ,естесвено финансиране за пручването не искат те никога не са искали винаги им стигат .
P.S. Няма да коментираме снимката в National Geographic, едина могила разцепена на две, в единия край багер в другия професионален и "световно" признат БЪЛГАРСКИ археолог!!!!!!
yky_m Новобранец
Заглавие: Re: Продавам металотърсачи по 100 лева. - !!! ПРОДАДЕНИ !!! Чет Фев 03, 2011 10:38 am
Тази е за 40 лева. Или по договаряне ако се вземе заедно с някой от уредите.