Здравейте колеги ! Някой знае ли нещо за сонда NEL TORNADO за металдетектори ГАРЕТ ? Днес случайно се натъкнах на руски тест клип с тази сонда по YouTube .
Поздрави !!!
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Чет Ное 25, 2010 9:42 pm
maho_1 написа:
Здравейте колеги ! Някой знае ли нещо за сонда NEL TORNADO за металдетектори ГАРЕТ ? Днес случайно се натъкнах на руски тест клип с тази сонда по YouTube .
Поздрави !!!
Колега дай линка и ние да видим за какво става въпрос ...
maho_1 Легионер
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Чет Ное 25, 2010 10:09 pm
Ето за това става въпрос :
wallb2 Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 8:30 pm
Даа тези сонди слагат в джоба си СЕФ сондите..., но това са сонди, както и СЕФа за чисти терени!!!, има ли замръсяване не стават за нищо... примерно отгоре имате пирончета, а отдолу е цветния сигнал подминавате го като пътен знак
maho_1 Легионер
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 8:45 pm
wallb2 написа:
Даа тези сонди слагат в джоба си СЕФ сондите..., но това са сонди, както и СЕФа за чисти терени!!!, има ли замръсяване не стават за нищо... примерно отгоре имате пирончета, а отдолу е цветния сигнал подминавате го като пътен знак
А ти работил ли си с тази сонда колега ? Защото аз за първи път виждам такава сонда, а изобщо дали я има в България ?
pgd Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 9:13 pm
колеги от скоро си взех и аз сеф-ка за тесорото и ми направи впечатление изказването на колегата от по предния пост, че сеф не чували нищо когато има замърсяване с железа не съм правил такива тестове но със сефката ходих на византия която е пренаситено с железни сигнали и си вадих безпролемно цветни сигнали и то в повече отколкото с оригиналната концентрична антена. така че не съм много сигурен че спичат на замърсено...... но може и да греша
maho_1 Легионер
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 9:46 pm
pgd написа:
колеги от скоро си взех и аз сеф-ка за тесорото и ми направи впечатление изказването на колегата от по предния пост, че сеф не чували нищо когато има замърсяване с железа не съм правил такива тестове но със сефката ходих на византия която е пренаситено с железни сигнали и си вадих безпролемно цветни сигнали и то в повече отколкото с оригиналната концентрична антена. така че не съм много сигурен че спичат на замърсено...... но може и да греша
За жалост колега аз не мога да изразя мнение по този въпрос, понеже до сега никога не съм работил със сонди по-различни от концентричните ( стандартните ) Занапред мисля да се сдобия с 10 х 14 ДД и 45 см ЕКСЕЛЕРАТОР 2, защото тук във форума чета само положителни отзиви за тези сонди !
Поздрави !!!
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 10:23 pm
wallb2 написа:
но това са сонди, както и СЕФа за чисти терени!!!, има ли замръсяване не стават за нищо... примерно отгоре имате пирончета, а отдолу е цветния сигнал подминавате го като пътен знак
Не ти е виновен СЕФа бе човек с каквато сонда да си в този случай които си посочил никога няма да хванеш цветния сигнал...защото детектора винаги локализира по близкия предмет до антената.
maho_1 Легионер
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 11:18 pm
pavlinbass написа:
wallb2 написа:
но това са сонди, както и СЕФа за чисти терени!!!, има ли замръсяване не стават за нищо... примерно отгоре имате пирончета, а отдолу е цветния сигнал подминавате го като пътен знак
Не ти е виновен СЕФа бе човек с каквато сонда да си в този случай които си посочил никога няма да хванеш цветния сигнал...защото детектора винаги локализира по близкия предмет до антената.
А ако например цвета е предмет по-голям от желязото, но е по-надълбоко кое ще свири ?
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Ное 27, 2010 11:51 pm
pavlinbass написа:
wallb2 написа:
Ето как стоят нещата с пироните и цветния сигнал
maho_1 написа:
А ако например цвета е предмет по-голям от желязото, но е по-надълбоко кое ще свири ?
Зависи колко е по голям от желязото...Ако под земята има тенджера няма да има проблем чее замърсено
www Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Нед Ное 28, 2010 4:32 am
колко време го рисува тва
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Нед Ное 28, 2010 11:03 am
www написа:
колко време го рисува тва
4-5 минути
maksim12 Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Пет Фев 18, 2011 11:14 pm
и така NEL TORNADO по дълбока ли е от СЕФ антената маи никои не е работил с нея
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Фев 19, 2011 12:02 am
Що не се заемат дистрибуторите на металдетектори в България да внесат от Русия сонда Nel Tornado ,ако найстина си заслужава като качество ,леко тегло и дълбочина по-добра от стандартните антени , може би ще има доста заинтересовани да си купят такава сонда
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Фев 19, 2011 1:40 am
Заглавие: : СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Фев 19, 2011 2:07 pm
видях тези сонди казаха че са по леки от стандартните на Гарет,исках да си взема по малката двоино дд но за съжеление няма.Имам 10на 14 и ми се струва че на тежичка почва и малко замърсено с телове доста сигнали изпускам,та продавача каза, работят на по-дълбоко.
maksim12 Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Съб Фев 19, 2011 2:34 pm
georgi_at написа:
видях тези сонди казаха че са по леки от стандартните на Гарет,исках да си взема по малката двоино дд но за съжеление няма.Имам 10на 14 и ми се струва че на тежичка почва и малко замърсено с телове доста сигнали изпускам,та продавача каза, работят на по-дълбоко.
по точно кои сонди си взел че неразбрах нел торнадо ли
georgi_at Легионер
Заглавие: maksim12 Съб Фев 19, 2011 2:45 pm
имам стандартните на Гарет ,исках да взема там каква беше 6 на 9 на торнадо
maksim12 Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Нед Фев 20, 2011 9:59 pm
georgi_at написа:
имам стандартните на Гарет ,исках да взема там каква беше 6 на 9 на торнадо
на НЕЛ ТОРНАДО знаеш ли куде продават в БЪЛГАРИЯ
georgi_at Легионер
Заглавие: georgi_at написа: имам стандартните на Гарет ,исках да взема там каква беше 6 на 9 на торнадо на НЕЛ ТОРНАДО знаеш ли куде продават в БЪЛГАРИЯ Вто Фев 22, 2011 7:48 pm
за съжаление не
chokito Новобранец
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Пет Фев 25, 2011 10:42 am
колега май само аз в бг имам нел трнадо и мога да ти кажа че наистина работи отлично но за да се сдобиеш с такава антена е много трудно заштото няма внос
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Пет Фев 25, 2011 1:03 pm
chokito написа:
колега май само аз в бг имам нел трнадо и мога да ти кажа че наистина работи отлично но за да се сдобиеш с такава антена е много трудно заштото няма внос
Колега ти как си я купи и за колко
maksim12 Консул
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Пет Фев 25, 2011 1:29 pm
chokito написа:
колега би ли казал 1 лев на колко го засича ..............антената става ли за тежки почви благодаря евентулано за отговорът
chokito Новобранец
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Пет Фев 25, 2011 5:28 pm
от украйна ми я донесе един приятел около 300 лв ми излезе
chokito Новобранец
Заглавие: Re: СОНДА ЗА ГАРЕТ Пет Фев 25, 2011 5:33 pm
1 лев го хваща на 40-45 см по големи предмети ги хваща на около 70-80 см като цяло се държи много добре