Заглавие: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Фев 22, 2010 12:28 pm
здравейте!нов сам с този форум и искам да попитам някой относно настройките на този апарат.Когато съм на All metal режим ,необходимо ли е да се настройва ръчно ?Нещо не ми е ясно .Дайте някакъв съвет...
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Фев 22, 2010 4:05 pm
blackspider777 написа:
здравейте!нов сам с този форум и искам да попитам някой относно настройките на този апарат.Когато съм на All metal режим ,необходимо ли е да се настройва ръчно ?Нещо не ми е ясно .Дайте някакъв съвет...
Изгледай си внимателно DVD-то няколко пъти,вземи апарата без да си му сложил щангата със сондата,вземи упътването и го прочети внимателно няколко пъти.Включи го и си изрежи от скалата тези квадрачета на които се мести маркера и ти свири апарата.След това с включен апарат упражнявай настройките по менютата с упътването.Ако след това имаш някакви конкретни въпроси, ще ти помогнем.
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Фев 22, 2010 4:10 pm
blackspider777 написа:
здр нов съм и искам да попитам дали сте доволни от гарет 250
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Фев 22, 2010 4:48 pm
boha написа:
здр нов съм и искам да попитам дали сте доволни от гарет 250
Колега тук пишем за Garret GTI 2500. Ти за Аче 250 ли питаш?Мисля ,че имаше във форума около 4-5 стр. описано превю - всичко за Аче250 от Империо - тестове,настройки и т.н. :
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Фев 22, 2010 7:16 pm
blackspider777 написа:
И гледай да правиш правилно настройката на земния баланс иначе ще има да питаш що църка без нищо. В началото като си купих апарата нямаше кой да каже нищо кое как се прави ако знаеш какво ровене беше докат му свикна.
blackspider777 Новобранец
Заглавие: благодаря на всички Вто Фев 23, 2010 9:18 am
като го включа на All Metall почва да пищи ,тона не като на двд отсечен а си пищи.Дайте някакви конкретни стойности нс земен баланс,на чувствителност и т.н .Нещо не го настройвам както трябва,а че е малко тежичък това не е проблем.
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Вто Фев 23, 2010 11:43 am
blackspider777 написа:
като го включа на All Metall почва да пищи ,тона не като на двд отсечен а си пищи.Дайте някакви конкретни стойности нс земен баланс,на чувствителност и т.н .Нещо не го настройвам както трябва,а че е малко тежичък това не е проблем.
Къде го включваш - в къщи или навън ?
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Сря Фев 24, 2010 8:17 am
включвам го и навън и в къщи,чува се постоянно пищене.Не знам дали е от треш или от фрек. на настройките.не знам на какви показатели да го настроя.На двд като търси се чува къс сигнал,на моя е непрекъснат.Направо не знам какво да правя.
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Сря Фев 24, 2010 10:14 am
blackspider777 написа:
включвам го и навън и в къщи,чува се постоянно пищене.Не знам дали е от треш или от фрек. на настройките.не знам на какви показатели да го настроя.На двд като търси се чува къс сигнал,на моя е непрекъснат.Направо не знам какво да правя.
Навън - да разбирам някъде извън двора - в полето или гората. Фрек. не влияе в случая. И с двете сонди ли прави така? Сложи му малкатата сонда.И като го го включиш превключи на някоя от стандартните му програми - първо намали SENS -а и после и трешолда. Задачата ни е да намалим това пищене.
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Сря Фев 24, 2010 11:59 am
Звука е стържещ пробвах го в гората пищи и във въздуха,не знам на какви показатели да го настроя.да не би да се влияе затова,че имам пръстен и ланец?.Има ли някаква връзка с тези неща.Дайте някякви стойности за настройване.По всичко личи ,че не е настроен както трябва.
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Сря Фев 24, 2010 1:47 pm
blackspider777 написа:
Звука е стържещ пробвах го в гората пищи и във въздуха,не знам на какви показатели да го настроя.да не би да се влияе затова,че имам пръстен и ланец?.Има ли някаква връзка с тези неща.Дайте някякви стойности за настройване.По всичко личи ,че не е настроен както трябва.
ДОбре де първо занули всички правени от теб настроики и върни фабричните му - нали знаеш как става - натискаш Power повече от 5 секунди и ти връща заводските настройки. Тогава не би трябвало да пищи. От къде е този апарат купен. И не ми отговори и с 2-те ли сонди ти дава така.На сондите пише ли си че са Гарет ГТА 2500 ?
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Чет Фев 25, 2010 8:16 am
Апарата си го купих от щатите,но малката сонда я оставих там взех само голямата и дълбочината преставка.Пробвах така както ми каза и сега е наред.Благодаря много!Проблема е ,че незнам кои стойности са подходящи за настройка.Например чувтвителност,треш и фрек.И кога трябва да се намаляват или увеличават.по принцип ще го ползвам повече в гората.
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Чет Фев 25, 2010 8:29 am
blackspider777 написа:
Апарата си го купих от щатите,но малката сонда я оставих там взех само голямата и дълбочината преставка.Пробвах така както ми каза и сега е наред.Благодаря много!Проблема е ,че незнам кои стойности са подходящи за настройка.Например чувтвителност,треш и фрек.И кога трябва да се намаляват или увеличават.по принцип ще го ползвам повече в гората.
Е-е радвам се ,че сме свършили работа.Сега тръгвам за работа по късно ще ти пиша и за настройките...Направил си грешка,че не си взел малката сонда.
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пет Фев 26, 2010 8:27 am
Искам да попитам и нещо относно дълбочинната представка.Четох тук доста неща,но в упътването пише че ако ти даде силен сигнал той съответства на задната пита.?Въпросът ми е обекта каде се намира при това положение пред мен или зад мен(малко смешно се изразих) Някакви настройки или само заводските?
kodokan Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пет Фев 26, 2010 10:57 am
blackspider777 написа:
Искам да попитам и нещо относно дълбочинната представка.Четох тук доста неща,но в упътването пише че ако ти даде силен сигнал той съответства на задната пита.?Въпросът ми е обекта каде се намира при това положение пред мен или зад мен(малко смешно се изразих) Някакви настройки или само заводските?
Не мога да ти помогна,не я изпозвам дълбочинната приставка. С нея нямаш никаква дискриминация обаче. Мисля ,че може сенса и трешолда да си ги коригираш.
bulgari Легионер
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пет Фев 26, 2010 2:46 pm
blackspider777 написа:
най лесно е да центрираш и ще разбереш къде ти е сигнала (pinpoint)
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Мар 01, 2010 8:10 am
като центрирам с дълбочинната представка,звука е стържещ,както ми пи щи като го доближа до желязо,нормално ли е такъв звук?После скалата постоянно ми отчита различни по размер и дълбочина предмети ,не мога да разбера на каква дълбочина е всъщност,понеже и с голямята сонда отчита до 12 максимум.Дайте съвет?Работя на All Metall но не мога да определя дълбочината.В упътването пише,че силата на сигнала се определя от задната сонда т.е. къде е обекта отпред или зад мен..
www Консул
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Пон Мар 01, 2010 10:49 am
колега ,поразрови се в упьтването ти за уреда и прегледай всичко внимателно.... с по голямата антена и с дьлбочинната приставка показателите за дьлбочината не измерват точно и не са ефективни-трябва да ти го пише нейде(по-рови се тук в сайта имаше упьтване на БГ в смисьл ако нещо не ти е ясно от англ.)-скалата отчита точно-само с малката антена не на празно е разграфена до 12 инча.а за голямата преставка-тьрси cи (локализирай обекта)-signala с пинпойнт-а } веднага след пьрвата антена -(която е пред теб)
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Вто Мар 02, 2010 4:43 pm
Дайте някакви стойности за настройване,сенс треш и т.н .Кои от тях за какво се използват
adda333 Легионер
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Вто Мар 02, 2010 5:58 pm
сенс не повече от 11 за препоръчване 10,5 треша ти е праговия звук това е фона които се чува постоянно като сигнал тои се настроива според грунда настроиката на грунда е само ръчна с кантара става лесно но пак си иска практика поне има доста голям диапазон намаляваш или овиличаваш с + и - като издигаш рамката нагоре и надолу става и като я държиш неподвижно но нее много добре треша трябва да е на границата на чужаемоста но не съвсем тихо че иначе испуска по дълбоки или по малки настрои го след грунд баланса после цъкваш пак на баланс и виждаш дали има разлика ако няма тръгваш бавно без да променяш височината и плавно иначе ще ти писка на всяка съпка бес да клатиш или размахваш нормално ако е на плитко до половин метар е веднага след първата плоча или под нея ако е по дълбоко е определено зад първата наи сигурно е да го крастосаш и отбележиш каде двата сигнала са наи силни и ас съм копал 1,20 метра заради една стара мотика беше купон а и заравяне после ма поне се искефих на дулбок сигнал нищо че черен
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Вто Мар 02, 2010 8:14 pm
Колеги извинете че въпроса ми е отклоняващ но който знае нека да ми отговори.ходих с типа бг апарат на едно уродено селище и вадех сигнали пример капачка от буркан с 50 см.лятото 2009 ходих с гаррета 2500 сонда dd 10-14 и ми се стори че повече от 10 см.нищо не изкопах.дали не съм нещо с настройките но там е толкоз просто всичко.Благодаря ви предварително.
adda333 Легионер
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Сря Мар 03, 2010 9:13 am
аз също търся на сравнително орудено и няма проблем дори имам колекция от камани дето са така богати на руди че свънят като гюлета намали си малко сенса и нерасчитаи само на автоматичния грунд малко по прецизно трябва да грундираш ас исползвам само голямата плоча и последно извадих 2 стотинки от 1901 на двадесет и няколко сантиметра от същото място и ас се изненадах чак иначе тука в форума може да прочетеш много неща и лоши и хубави за машинката но като цяло не се харесва на болшинсвото завист ли кво ли има си недостатаци ама то кои ли апарат няма зарови няколко сигнала и си поиграи с настроиките и ще останеш приатно изненадан
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Съб Мар 06, 2010 5:28 pm
Кажете нещо повече за бутоните ACCEPT REJECT кога се използват и за какво,че нещо не ми става ясно от двд-то?
adda333 Легионер
Заглавие: Re: проблем с настройките на garrett gti 2500 Съб Мар 06, 2010 6:31 pm
на ол метал и зеро не деистват на кастам ,реликси коинс може да премахваш или да добавяш сегменти горе на индикатора с цел да пропуска или да чува определени сигнали на тези три режима апарата е малко плитак ама ина4е си дискриминира добре абе търси си на ол метал и хич да нети е в ушото