Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 2:00 pm
Еее супер, браво на тебе, сигурно е било молитва да пази къщата. Доста си е старичка браво и успехи
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 2:22 pm
fitneso написа:
Еее супер, браво на тебе, сигурно е било молитва да пази къщата. Доста си е старичка браво и успехи
Колегата Deultum е късметллия за плочата но за злато и то в количество се съмнявам някоя монета може ...И май граничи с народния фолклор за бай Вълчан. На времето като начинаещ ме водиха едни турци из Родопите на една каменна съборена къща и познатата история че еди кой си чул друг казал че ИМА злато,та прехвърлихме 5-6 кубика камъни ,разчистихме и.....нищо!Само стари железа!Обиколих полянката около къщата и намерих само едно звънче за кози и един огромен говорител дето сега ме бъзика колегата Петроний за него! Но пък знае ли човек....Добре поне че хапнахме печено агне! А един познат си разкопа банята след ;;замервания с Омнитрон; беше купил къща в която преди време са живеели цигани калайджии..
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 8:09 pm
Така е колега, съмнително е да намериш гърне със злато в стара къща, става вапрос за някоя монета или пръстен, някакви такива дреболии.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 9:46 pm
Баш си не е съмнително ми потърси по яко около комина и прага, вътрешните и външни ъгли на къщата, ако двора не е загубил очертанията си също провери ъглите, около прага на голямата и малка външни порти, ако има останал стар кладенец (бунар) около него също - Оставеното по Турско е повече около къщите или вътре в тях логиката е почти същата както и при Римските гърнета -Надявали са се да се върнат и да си вземат заровеното то за това е и оставено там -От повечето намерени монетни находки е известно че само Траките са имали обичая да заравят далече от къщите.
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Ное 27, 2010 11:50 am
Може и така да е както ти казваш, но в моя край за последните 50г. има намерени около 10-на гърнета, и всички те са намирани по ливади, около стари пътища, скали и др, но несъм чул в къща някой да е намерил. Но казвам за моя район какво знам (Смолянско).
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Ное 27, 2010 2:43 pm
fitneso написа:
Може и така да е както ти казваш, но в моя край за последните 50г. има намерени около 10-на гърнета, и всички те са намирани по ливади, около стари пътища, скали и др, но несъм чул в къща някой да е намерил. Но казвам за моя район какво знам (Смолянско).
То тия дето ги намират в къщите си правят паса и нераздуват много много , за 10 знаеш ама реално колко са пък другите се знае щото са оставили да се вижда че е изкарано гърне , за какви гърнета става въпрос за турско злато или ...., аз знам за две римски но не златни а др монети били ,иначе тука на 2-3км съседното село цял казан са извадили преди няколко години от градина
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пон Ное 29, 2010 4:05 pm
Говоря за турско злато,а иначе си прав, че има и други но не казват или поне не са оставили такива следи, че да се виждат. Късмет с намирането на гърне
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Дек 23, 2010 11:13 pm
НОВА ГОДИНА ново гарне
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Дек 23, 2010 11:17 pm
Ново гърне- а дано е късмет, а и дано нов закон да ни споходи, който да е в наша полза
Не питай старило, питай патило!
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Дек 23, 2010 11:20 pm
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Дек 24, 2010 4:46 pm
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Пон Апр 25, 2011 6:33 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Дек 24, 2010 5:47 pm
Колега казвам ти фактите, хората сумати къщи направиха от тея работи
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Дек 24, 2010 5:55 pm
fitneso написа:
Колега казвам ти фактите, хората сумати къщи направиха от тея работи
ИМА легенди и ,че бая са се споминали мен ако питаш от кеф ша да е било
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 12:18 am
кеф без ЛЕФ,как ша стани ,интересно
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 11:09 am
zanvan така има бая легенди ама по тука ас несам чул някои да е намерил и да е умрял. Весела Коледа
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 11:52 am
fitneso написа:
zanvan така има бая легенди ама по тука ас несам чул някои да е намерил и да е умрял. Весела Коледа
може някои от кеф да се е почерпил повечко и затова да е мрял
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 3:53 pm
Хаха може и тва да е причината goldhunter
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 7:36 pm
ЕЕЕЕЕЕЕ ПА ГЛЕДАИТЕ от 8 мин е по тематиката особено бабата дето се чуди как се вика метал машинката
goldhunter Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 7:55 pm
ми то и аз чувам гласове ама незначи че са самодиви или караконджули
аз не вярвам в тея работи
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 8:02 pm
goldhunter написа:
ми то и аз чувам гласове ама незначи че са самодиви или караконджули
аз не вярвам в тея работи
то и аз невярвам но незначи ,че ги няма
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Съб Дек 25, 2010 11:12 pm
Интересно тва клипче бе
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Нед Дек 26, 2010 10:05 am
абе не вярвате ама коса побеляла за секунди друго говори
Чумата Преторий
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Нед Дек 26, 2010 10:44 am
Тя косата побелява при силен стрес при катастрофа и др .измислят си хорицата или са изперкали вече от скуката.
vale-2 Новобранец
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Яну 07, 2011 10:21 pm
indi написа:
абе не вярвате ама коса побеляла за секунди друго говори
твоята ли бе брато
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Яну 13, 2011 9:15 pm