Заглавие: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 8:31 pm
възможни места за криене,даваите предположения
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 8:42 pm
Преди година-две четох една книжка на Гарет за търсенето на съкровища в изоставени селища. Там се споменава, че около врати и прозорци си заслужава да се търси. Има една подробност техните къщи са по-други - в смисъл дървени. Факт е обаче, че средновековните съкровища - т.нар. бакърчета се намират в дворове и къщи и много радко на безлюдни места.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 8:45 pm
indi написа:
възможни места за криене,даваите предположения
Обикновенно ги слагат под дюшека или възглавницата , търси и под килимите.
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:01 pm
Здравей колега,аз знам че в старите къщи,са криели разни дребни неща, като монети например, или под дъските или над вратата,там кадето има греда. За конаците специално,сам сигурен че са заравяли под ''боината/те'' кула/и. Ако се чудиш,от каде знам, ше ти кажа, че в мойто село са намерили точно там в конака. Дано сам бил полезен. Поздрави.
Magikman Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:02 pm
Внимавай с това злато в къщи,защото една моя позната си разруши къщата,че трябвало нещо да има,и нищо не намери)
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
emilio Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:10 pm
Под прага на входа.Успех
zempar Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:11 pm
а един мой познат наскоро го обраха задигнаха му 40гр злато от старата къща на село ако прочете темата много ще се зарадва
Български металотърсачи
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:41 pm
арменските имат ли нещо по специално
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:45 pm
indi написа:
арменските имат ли нещо по специално
Имат , специалното им е че няма пари в тях ..... ,
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:46 pm
за арменските къщи незнам но един образ си разби плевнята и намерил бре ,, две шепи бакърени монети,,
дистрибутур на
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 9:51 pm
стаите за спане под самите первази на прозорците(ако са с капаци,значи достъп до парите 24 часа без да се притесняват че ще ги види някои)
NERON Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 10:02 pm
търси НАВСЯКЪДЕ по къщата
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
DTELHO Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 10:11 pm
извинявам се за базика , аз пък съм чувал че в комина има нещо като тайник от челната страна , нали преди са били с такива (нещо като камина ,бажо или незнам как се казва тука старите така му викат бажо ) ! В някои къщи (дори и по малки да са ) има предвидени помещения за криене (когато е имало разбойници-хайдути и хората ги е било страх и са се крили там) там също може да има , затова дори и да се срути къщата и това помещение може да остане скрито а ако е малко количество на 2м примерно няма как апарата да го хване и общо взето проверяване и късмет , но да се събаря къщата само зарад някъв мухабет според мен не си струва , има и друг вид помещения които са се използвали за баня (зидана дупка в стаята покривана с дъски когато не се ползва ) такова имам насело в къщата понеже е стара с пристройка и още си е обитават баба и дядо , преди складираха картофи а сега е под дюшемето и трябва да къртя за да проверя ,но дупката си е там и е идеален тайник примерно за шепа монети .....
Успех
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 10:17 pm
за къпането се казваше долап а комина мисля че беше баджа
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 10:42 pm
Според мен,не е много препоръчително това търсене по старите къщи,защото има и опасности. Ако е прекалено стара, може и да се срути, или пък някоя бабка да искочи и да те подпука с точилката.
Последната промяна е направена от fitneso на Пет Ное 26, 2010 10:18 am; мнението е било променяно общо 1 път
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 10:53 pm
тази е като крепост,с каменни плочи вместо керемиди
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 10:57 pm
Според мен искаш да кажeш,че е с ТИКЛИ (каменните плочи). Те повечето стари къщурки са така.
indi Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Чет Ное 25, 2010 11:50 pm
да
топи Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 8:34 am
emilio написа:
Под прага на входа.Успех
знам за едно такова.80 кг.от човек на които дядо му го е сложил точно там и си седи още.проблема е че е в турско и живеят хора там
hfy Легионер
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 11:39 am
топи написа:
emilio написа:
Под прага на входа.Успех
знам за едно такова.80 кг.от човек на които дядо му го е сложил точно там и си седи още.проблема е че е в турско и живеят хора там
Ако си сигурен, че е там все може да се измисли начин, обитателите на къщата могат да ходят някъде на екскурзия.
топи Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 12:43 pm
те не са проблем.селото е в гранична зона и има пост на турските граничари.те са проблема
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 1:24 pm
Това вече си е проблем
deultum Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 1:38 pm
Инди , колега погледни пред вратата на къщата прага какъв е . ако е 150 кг камък използван за стълба повдигнете го и проверете отдолу . виж какво намерихме под такъв камък в същия тип къща
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 1:46 pm
Колега deultum, това чудо е интересно. А знаеш ли какво пише на камъка?
deultum Цезар
Заглавие: Re: ЗЛАТО в стара къща Пет Ное 26, 2010 1:55 pm
fitneso написа:
Колега deultum, това чудо е интересно. А знаеш ли какво пише на камъка?
Долу горе да , някаква молитва на арабски , Донесена е от Мекка плочата . Правена е май 314 година , старичка си е