Последната промяна е направена от cska на Вто Мар 08, 2011 10:50 am; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 8:46 pm
cska написа:
може ли снимка на платката на маските - микрона излезна точен и пусна , сега е ваш ред колеги.
Владо ще ни бие...
Petronii Цезар
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 8:50 pm
cska написа:
може ли снимка на платката на маските - микрона излезна точен и пусна , сега е ваш ред колеги.
В геотех я има , не е много по различна от микрона , има малко повече чаркове.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 9:23 pm
Petronii написа:
cska написа:
В геотех я има , не е много по различна от микрона , има малко повече чаркове.
Качи линка да я видим...
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 10:27 pm
cska написа:
микрона излезна точен ....
Как точно разбра че е точен ? Е ти снимки При получаване от платкаджийницата .....
Тази е на Golden Mask 2
Само това имам под ръка . Схемата някой да иска ? При желание я пращам на e-mail
cska Новобранец
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 10:37 pm
.
Последната промяна е направена от cska на Вто Мар 08, 2011 10:51 am; мнението е било променяно общо 1 път
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 10:55 pm
cska написа:
дай и от другата страна .
Нещо друго ще искаш ли ?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 11:08 pm
Petronii написа:
cska написа:
има малко повече чаркове.
Има понеже аз не ползвам процесор, замествам го с три ЦК -ключета
cska Новобранец
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 11:17 pm
.
Последната промяна е направена от cska на Вто Мар 08, 2011 10:51 am; мнението е било променяно общо 1 път
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Пет Окт 15, 2010 11:37 pm
cska написа:
ти подиграваш ли се , двете снимки нямат нищо общо ......
Как да нямат бре, ти малоумен ли си или на такъв се правиш ? На едната снимка (страна елементи) е снимана само една платка . На втората снимка са четири платки захванати на общ панел (така е по-лесно за производство ) . Кое няма нищо общо ?
cska написа:
абе миладин кога правеще платки с смд елементи ти ученик ли му беше???
Когато Миладин видя през 2001 г моята SMD платка ченето му увисна до земята ! После се беше скъсал да звъни на общи познати да пита къде съм си правил платките От както се познавам с него той се учи от мене, ама като гледам от толкова учене вдига само диоптера а не производството ......
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Съб Окт 16, 2010 12:10 am
Ето приятелю нагледно обяснение с картинки !
Ако искаш под всяка снимка мога да напиша по няколко обяснителни изречения и ако пак не ти стане ясно ще направя видео и ще говоря бааааавно и ясно, докато вденеш ?
magnetron! Преторий
Заглавие: golden mask Съб Окт 16, 2010 11:12 am
Mомчета не се карайте! Владо от това ,което виждам (платките) горе долу добре ,все още си личи почерка на гаражното производство ,харесва ми това ,че си сложил куплунга за бобината на платката .Един много,много голям недостатък - нямаш SOLDERMASK на платките ,при влажен въздух ще се наруши работата на машинката,едно друго много важно нещо,трябва да поставиш екран от ламарина (желязна),против електромагнитни смущения.Нищо лично.
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: снимка Съб Окт 16, 2010 12:02 pm
Май Владо излезе по точен, я колко много платки е показал, не само една Кой сега е номер едно
Petronii Цезар
Заглавие: Re: снимка Съб Окт 16, 2010 1:22 pm
Добре изглежда , само че си мисля толкова конектори дали е добре с тези преходни връзки и пистите не са боядисани ,стъклопластова платка щеше да е по добре,както е снимката на микрона. Сега остава и печката да пусне схема,а не да ни баламосва с оня чертеж ,на някаква съмнителна изработка .
keser Новобранец
Заглавие: Re: снимка Нед Окт 17, 2010 12:27 am
Ако печката пусне схемата, Владо да пуска Набор "Направи си сам металдетектор Golden Mask". Ще купя 1 :-) за двуцифрена сума, не повече
Гост Гост
Заглавие: Re: снимка Нед Окт 17, 2010 12:35 am
keser написа:
... за двуцифрена сума, не повече
трябваше да уточниш и валутата
99 Кувейтски динара = 492,259202 Български лева
Владо ти си
pechkata Джадай
Заглавие: Re: снимка Нед Окт 17, 2010 9:02 pm
Ето пак кусури не може да се угоди на българщината...
Petronii Цезар
Заглавие: Re: снимка Пон Окт 18, 2010 10:56 am
pechkata написа:
Ето пак кусури не може да се угоди на българщината...
Печка , какво лошо има да се изисква максимално добро качество за дадено изделие , трябва всички продукти made in Bulgaria да са с безупречно качество ако искаме българската икономика да върви , ментетата на всички са писнали .
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Пон Окт 18, 2010 10:55 pm
magnetron! написа:
Владо от това ,което виждам (платките) горе долу добре ,все още си личи почерка на гаражното производство .
Айде малко да разнясниш по какво си личи гаражното призводство, че на мен нещо не ми личи ?
magnetron! написа:
Един много,много голям недостатък - нямаш SOLDERMASK на платките ,при влажен въздух ще се наруши работата на машинката.
Ти въобще имаш ли понятие какво е СОЛДЕР МАСКА, или дрънкаш само за рейтинг ? Това жълтото пич е СОЛДЕР МАСКА !
magnetron! написа:
едно друго много важно нещо,трябва да поставиш екран от ламарина (желязна),против електромагнитни смущения.Нищо лично.
Хахаха малеее ама си разбирач, май някой ''майстор" от вашето село ти дава акъл Къде да я поставя тази ламарина бе Льольо, кажи на тоя дето те съветва че има и други начини за екраниране против смущения .
imperio Цезар
Заглавие: Re: снимка Пон Окт 18, 2010 11:03 pm
С електрожена бе бандит, с електрожена. По гаражите още така бачкат - я виж оня ден какво ми докараха за "настройка" - спойки едно към гьотере, всички жила на кабела на сондата е в една буца калай. Па апарата не щял да работи
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: снимка Пон Окт 18, 2010 11:08 pm
Petronii написа:
само че си мисля толкова конектори дали е добре с тези преходни връзки
Точно с конектори, лесна за ремонт и най-залухания дистрибутор може да подмени платка или панел ако се наложи ! Bandito 2 са със същите конектори, някои от тях навъртяха 10 години и си работят без проблеми .
Petronii написа:
и пистите не са боядисани
Предполагам имаш предвид не са лакирани ? Еми не са, нали все пак трябва след известно време детектора да се повреди и човека да си купи нов, стига това че давам 5 години гаранция на електрониката, разбира се ако не е намокрена
Petronii написа:
стъклопластова платка щеше да е по добре,както е снимката на микрона.
Ей ама и ти си голям разбирач, от една снимка с лошо качество разбра каква е платката Материала е стъклотекстолит, този материал се използва от всички фирми по света които правят металдетектори .
adminn Admin
Заглавие: Re: снимка Пон Окт 18, 2010 11:28 pm
това е монтански апарат май ... кой ли е нямал еднакви врътки и е сложил наред
май това е малката дебела маймунка
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
imperio Цезар
Заглавие: Re: снимка Пон Окт 18, 2010 11:43 pm
Взели са го седма употреба и в някой гараж му е правен ремонт по между две ракии
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
pin4era Новобранец
Заглавие: Re: снимка Вто Окт 19, 2010 11:10 am
Като гледам добре е запазен уреда за годинките си. Направо ще взема да си го откупя обратно за музея. Като знам при мен в какво състояние идват понякога за ремонт... Особено е красиво когато е запоявано с поялник 250 вата и припой за улуци. - Админе а ти що не вземе да се обадиш на Тезоро и да им направиш забележка за копчетата. За всяко нещо си има причина. Винаги с по голямо копче може да си направиш по-точна настройка . Нормално е копчетата на прага и земния баланс да са по големи. Я погледни Тежона . Защо според тебе копчето на замния баланс е по голямо????. Само че с технически импотентни хора като тебе трудно се спори.
Понеже в темата стана думи за покритията , то нека да внеса малко уточнение , защото виждам че тука има доста "разбирачи" а и съм понаправил доста хиляди платки. Цвета на защитната маска , както и така наречения -компонент сайд е по желание на клиента . Щом си плащаш - няма проблем . Непременно ли трябва да е зелена???? . Естественно че НЕ. Владо е избрал прозрачно, аз например в момента ползвам синьо. А следващата ми партида платки ще е червено. Същото е и с компонент сайд маската . Защо трябва да е бяла ????. Може и жълта и червена и т.н.н . Даже при двустранните платки може защитната маска да е различна от двете страни - просто трябва да си платиш и това е .
ЛУД УМОРА НЕМА - САМО СЕ ПОТИ.
Последната промяна е направена от pin4era на Вто Окт 19, 2010 11:15 am; мнението е било променяно общо 1 път
magnetron! Преторий
Заглавие: Re: снимка Вто Окт 19, 2010 11:15 am
Golden Mask написа:
magnetron! написа:
Владо от това ,което виждам (платките) горе долу добре ,все още си личи почерка на гаражното производство .
Айде малко да разнясниш по какво си личи гаражното призводство, че на мен нещо не ми личи ?
magnetron! написа:
Един много,много голям недостатък - нямаш SOLDERMASK на платките ,при влажен въздух ще се наруши работата на машинката.
Ти въобще имаш ли понятие какво е СОЛДЕР МАСКА, или дрънкаш само за рейтинг ? Това жълтото пич е СОЛДЕР МАСКА !
magnetron! написа:
едно друго много важно нещо,трябва да поставиш екран от ламарина (желязна),против електромагнитни смущения.Нищо лично.
Хахаха малеее ама си разбирач, май някой ''майстор" от вашето село ти дава акъл Къде да я поставя тази ламарина бе Льольо, кажи на тоя дето те съветва че има и други начини за екраниране против смущения .
Льольо,ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ СОЛДЕР МАСКА ,върху цялата платка,а не само върху пътечките!! Който ти ги е правил разбира колкото тебе и той.А за екрана щом мислиш, че няма нужда съвсем ми ставаш ясен...