Заглавие: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Чет Окт 07, 2010 4:09 pm
Здравейте! Знам, че има много теми и постове относно металдетекторите golden mask, но никъде не се говори за настройките на апарата, освен в ръководството за експлоатация. Затова пускам тази тема да споделите, опит и мнение за настройките на металдетектора с начинаещите в това число и аз. Ще съм благодарен от мое име и от името на начинаешите за помощта.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Чет Окт 07, 2010 9:24 pm
dpinko написа:
Здравейте! Знам, че има много теми и постове относно металдетекторите golden mask, но никъде не се говори за настройките на апарата, освен в ръководството за експлоатация. Затова пускам тази тема да споделите, опит и мнение за настройките на металдетектора с начинаещите в това число и аз. Ще съм благодарен от мое име и от името на начинаешите за помощта.
https://www.youtube.com/watch?v=8xQd3qP7UqI&feature=player_embedded тук се виждат настойките - фабричните - в червената зона...
dpinko Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Пет Окт 08, 2010 11:43 pm
Мерси за линка, но малко теория няма да е излишна.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Съб Окт 09, 2010 12:54 am
dpinko написа:
Мерси за линка, но малко теория няма да е излишна.
Зависи от почвата. Дали е тежка или лека.Замърсена или не. И то с какво замърсяване-цветно,черно или смесено? И други подробности има...
dpinko Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Нед Окт 10, 2010 4:03 pm
Да това е ясно, че зависи от почвата и в зависимост от нея се настройва threshold в положение да жужи и ground се върти докато звука престане да се променя или се променя минимално. Същото се отнася и за дискриминаторите audio и VCO в зависимост кой се ползва се включват и изключват ключетата им и се настройва disc level. Кога обаче се настройва sensitivity и как се разбира каква е дълбочината на която търси? Мерси предварително.
kirgiza_69 Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Нед Окт 10, 2010 5:00 pm
от видеотеста се вижда че колегата ще пропусне 100% денара в почвата.
dpinko Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Нед Окт 10, 2010 11:40 pm
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Пет Окт 15, 2010 6:52 pm
dpinko написа:
Да това е ясно, че зависи от почвата и в зависимост от нея се настройва threshold в положение да жужи и ground се върти докато звука престане да се променя или се променя минимално. Същото се отнася и за дискриминаторите audio и VCO в зависимост кой се ползва се включват и изключват ключетата им и се настройва disc level. Кога обаче се настройва sensitivity и как се разбира каква е дълбочината на която търси? Мерси предварително.
Детектора се балансира с потенциометър GROUND BALANCE когато ключето на AUDIO DISC е в положение OFF(всички метали/общ режим).След като се получи баланса си избираш на коя дискриминация ще работиш спрямо терена.FULL (пълна дискриминация)или по слаба NORM.Потенциометър DISC.LEVEL е желателно да е намален до край....Положението на SENSITIVITY и THRESHOLD зависят от почвата,навсякъде е различно...сам трябва да прецениш колко да ги усилиш(така че при свободни махове детектора да не свири).Трябва да внимаваш с орудените почви(минерализирани почви-почвата притежава естествени магнитни свойства)и детекторите с корава дискриминация дават монетките като пирони(желязо)затова DISC.LEVEL да ти е на минимум!В случаи че не може да балансираш детектора спрямо земята щракваш ключето GB на AUTO и AUDIO DISC да е в положение OFF.Трябва да знаеш че добрата дълбочина не се постига само с правилни настройки на уреда,в режим на търсене сондата на металдетектора трябва почти да я търкаш в земята,в противен случаи трудно ще хванеш нещо в дълбочина.
vako70 Легионер
Заглавие: Re: Golden Mask 3 + с какви настройки работите Пон Ное 15, 2010 8:13 pm
Настройките са стандартни Владо ги е обеснил идеално но след това идва и момента на търсача, просто трябва да чувстваш машинката и така