Имам една пита, на която много държа, но нямам капак за нея. Четох в западните форуми, че си пръскат антените с "bedliner" спрей (нещо такова - http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/05/Rhino_Jeep_Bandana.jpg ) вместо да им слагат капаци. Някой знае ли как се казват тези спрейове на Български и от къде мога да се купят?
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
djotoriij Преторий
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Нед Сеп 19, 2010 5:35 am
AlexP написа:
Имам една пита, на която много държа, но нямам капак за нея. Четох в западните форуми, че си пръскат антените с "bedliner" спрей (нещо такова - http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/05/Rhino_Jeep_Bandana.jpg ) вместо да им слагат капаци. Някой знае ли как се казват тези спрейове на Български и от къде мога да се купят?
Намери си PVC дъно, същия размер от саксия - тас - леген, изрежи го и го прикрепи със свински опашки.Или гофрета.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Нед Сеп 19, 2010 8:25 am
Капак на кофа от латекс.
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Нед Сеп 19, 2010 8:50 am
Доста голям капак ще трябва да е. Антената е 42см. Най-добре е да се напръска с такъв спрей или да се намаже с някаква епоксидна смола, но ми трябва марка да знам какво да търся.
Доста голям капак ще трябва да е. Антената е 42см. Най-добре е да се напръска с такъв спрей или да се намаже с някаква епоксидна смола, но ми трябва марка да знам какво да търся.
От както сложих подложка от саксия , чупи буцата и взема парата !
Има по домашните потреби един големи саксии техните подложки няма начин да не пасне някоя на твоята антена !
За сега не. Видях на една кола бронята напръскана с такъв спрей. Спрей за прагове/брони би трябвало да свърши работа, но не от тези гумираните (BODY). Трябва да е твърд. Трябва да се отиде в някой магазин за автокозметика и да се пита. За сега карам без капак и внимавам да не удрям много питата.
За сега не. Видях на една кола бронята напръскана с такъв спрей. Спрей за прагове/брони би трябвало да свърши работа, но не от тези гумираните (BODY). Трябва да е твърд. Трябва да се отиде в някой магазин за автокозметика и да се пита. За сега карам без капак и внимавам да не удрям много питата.
Ще ви кажа един колега от Костенец какво ми показа. Облепваш антената от страни с гума от колело.Режеш една лента /1,5 см широка и дълга в зависимост от диаметъра на антената/ от вътрешната гума Аз го пробвах и съм доволен.Антената много страда от странични удари а това вервайте ми я пази.
[quote="AlexP"]Имам една пита, на която много държа, но нямам капак за нея. Четох в западните форуми, че си пръскат антените с "bedliner" спрей (нещо такова - http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2008/05/Rhino_Jeep_Bandana.jpg ) вместо да им слагат капаци. Някой знае ли как се казват тези спрейове на Български и от къде мога да се купят?[/quote]
Аз лично съм тествал много варианти . Това с покритието на БОДИ става , но се износва бързо. Решение е ако първо нанесеш с покритието и после го Фиксираш с лак. Номера е 950 и се предлага както на спрей така и на кутия. Има го във всички магазаини за автобои.Използвал съм и един немски ,който на външен вид е същия , но е по здрав и устойчив - не си спомням означението . Най гъзарското покритие което съм виждал на антена е смола примесена с кварцов пясък - от предпазители . Действително е много здраво, но не съм убеден каква е ползата. Иначе износоустойчивостта на антените зависи много от материала и от технологията на изработка. Оцветителите променят структурата на пластмасата и тя може да стане много мека. По същия начин може да се влоши и качеството на смолата .Спомням си едни основи за 28 дд които нямаха оцветители и те бяха най здравите основи и нямаха нужда от никакви покрития . Там пък имаше друг недостатък - че прозираха и се виждаха намотките.
ЛУД УМОРА НЕМА - САМО СЕ ПОТИ.
d.dr Легионер
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Пет Дек 24, 2010 7:44 pm
wave написа:
Ще ви кажа един колега от Костенец какво ми показа. Облепваш антената от страни с гума от колело.Режеш една лента /1,5 см широка и дълга в зависимост от диаметъра на антената/ от вътрешната гума Аз го пробвах и съм доволен.Антената много страда от странични удари а това вервайте ми я пази.
to4no taka . eto pri men kak se e polu4ilo
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Пет Дек 24, 2010 8:38 pm
наи добро решение е бишоп ( изолация за високоволтово напрежение) прилича на изолирбанд но е по дебело и се вулканизира само , след залепване става много здраво има го в повечето ел. специализирани магазини
vako70 Легионер
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Чет Яну 13, 2011 11:11 pm
Владо пусна протектори, пазат питата
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Защитен спрей за антена Пет Яну 14, 2011 8:24 am