някои колега ходил ли е на факиска река да го питам нещо
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 10:44 am
аз съм ходил но беше преди 25 години , когато бях войник
magnetron! Преторий
Заглавие: река Съб Авг 07, 2010 3:48 pm
Реката ФАКИСКА ли се казва или ФАКИЙСКА ? И да ви питам ,колко поста трябва да имам за да мога да пиша на лични (PM).
comander Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 3:50 pm
magnetron! написа:
Реката ФАКИСКА ли се казва или ФАКИЙСКА ? И да ви питам ,колко поста трябва да имам за да мога да пиша на лични (PM).
факиска доста сам я обикалял.
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 3:54 pm
ФАКИЙСКА се казва със сигурност но божидар димитров може и факинска да и вика
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 5:25 pm
вупроса ми кум колегите които са ходили там на факииска река за речно злато могат ли да споделят наблуденията си аз ходих около зидарово доста пресухнала реката с кални брегове и неподьодящти места за работа правих няколко проби само магнетит излиза около зидарово нищо има ли в раиона подходящти реки за промиване...........
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 5:51 pm
аз лично не мога нищо да ти кажа щото по него време нямах никакъв интерес и познания за златопромиването оглеждай се за кварцови камъни , но си мисля че щом има магнетит би трябвало и злато да има много ходене с много проби по течението трябва да направиш гледам че на 10км нагоре по течението от зидарово реката се разлива а и има нещо като пясъчни кариери и предполагам че коритото ще е по-чисто , а и от пясъка можеш да се ориентираш и да вземеш проби ако и там удариш на камък ще трябва по-нагоре да провериш успех и да се похвалиш
comander Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 5:55 pm
maksim12 написа:
вупроса ми кум колегите които са ходили там на факииска река за речно злато могат ли да споделят наблуденията си аз ходих около зидарово доста пресухнала реката с кални брегове и неподьодящти места за работа правих няколко проби само магнетит излиза около зидарово нищо има ли в раиона подходящти реки за промиване...........
има има около Зидарово,то бая менди мини има там магнетитит, перит ,пълно е там аз сам виждал каде се дупеха едни.Ама не сам ходил до тях някаде около месец стояха там .
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 5:57 pm
ако не ти се ходи толкова нагоре по течението можеш да пробваш Даръдере това което се влива в факийска преди зидарово
Български металотърсачи
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 5:59 pm
медни мини щом има и злато ще пуска
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:08 pm
zempar написа:
медни мини щом има и злато ще пуска
говорех с местни ьора които са били миниори казаьа ми 4е само баластра жадели от там и малко зелязна руда тожа 4е имало мдни руди и златен рудник е било измислица преди зидарово ни6то не се влива а и надали в дарундере 6те има нещто това да турси6 расипно злато по скупо от металдетектинга излиза ж раиона които живея няма златоносни реки и трябва да путувам по 300 километра сигурно щте се отказвам не си струва
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:13 pm
comander написа:
maksim12 написа:
има има около Зидарово,то бая менди мини има там магнетитит, перит ,пълно е там аз сам виждал каде се дупеха едни.Ама не сам ходил до тях някаде около месец стояха там .
куде са промивали тези хора както е селото на исток кум параклиса ли или на запад от кудето идва реката излиза магнетит пирит не намерих но има в от дясната страна както влизасх в зидарово 1 скали там висях пирит
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:19 pm
не е чак толкова скъпо хобито но със сигурност е времеангажиращо на непознато место за 5-6 дена само не можеш да се ориентираш с пробите къде какво би дало
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:30 pm
ето това е даръндере за което ти говоря дръпнал съм една червена черта край него
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:33 pm
zempar написа:
не е чак толкова скъпо хобито но със сигурност е времеангажиращо на непознато место за 5-6 дена само не можеш да се ориентираш с пробите къде какво би дало
аз ходя за 1 ден засхтото сум сам никои в моито обкружение не се занимава с това а сам как се стои из реките по няколко дена както казваш ти наи мн тарзан да стана ако стоя сам няколко дена
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:36 pm
zempar написа:
ето това е даръндере за което ти говоря дръпнал съм една червена черта край него
както винаги си златен миниорите с които говорих от зидарово ми споменаха за дарундере мн 4иста била водата имало и крепост там
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:36 pm
да не е за сам човек всичко може да стане , крак да счупиш , змия да те ухапе и разни такива дето не ги пожелавам на никой друго е да има някой до тебе на когото можеш да разчиташ в нужда
Български металотърсачи
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:40 pm
ясно реката слиза от странжата и няма да е е такава кална както при зидарово 6те ида сигурно пак
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:43 pm
старите миньори са много ценни хора , навремето като се занимавах с това с авера едни миньори ни ориентираха иначе пак щяхме на се ориентираме но поне седмица щяхме да изгубим
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:48 pm
zempar написа:
да не е за сам човек всичко може да стане , крак да счупиш , змия да те ухапе и разни такива дето не ги пожелавам на никой друго е да има някой до тебе на когото можеш да разчиташ в нужда
мн си прав така е имах слу4ка с цигани но ги разкарах аз сам мога да ходя но е скука голяма другият пут трябва да взема някои
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:49 pm
лично аз бих се забил тук 42.284162° 27.412678°
Български металотърсачи
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:51 pm
zempar написа:
старите миньори са много ценни хора , навремето като се занимавах с това с авера едни миньори ни ориентираха иначе пак щяхме на се ориентираме но поне седмица щяхме да изгубим
в зидарово пове4ето хора са били миниори говорих с тях доста казаха 4е злато никога не са вадили
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 6:55 pm
ти оборудване имаш ли , с какво работиш викаш миньорите не са намирали , а търсили ли са по метода на промиването
maksim12 Консул
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 7:02 pm
zempar написа:
ти оборудване имаш ли , с какво работиш викаш миньорите не са намирали , а търсили ли са по метода на промиването
кординатите които ми прати показват 1 мн хубава река има снимка еи такова нещто ми трябва това дарундере ли е колега ина4е работя с леген кофа и рабица за сито миниорите ми казваха какво имало в рудниците когато са работили баластра жадили и желязна руда мината е от западната страна на селото нависокото
zempar Цезар
Заглавие: Re: факиска река Съб Авг 07, 2010 7:17 pm
да това е даръндере не ми се вярва някой от миньорите да е пробвал да търси по метода на промиването така че не е изключено да има злато макар и в малки количества проверка му е майката