Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Пон Май 21, 2012 1:22 pm
furuno написа:
Здравейте на всички!
И аз съм от съвсем скоро във форума! Бих бил благодарен ако някой ми даде насоки какви инструменти да си набавя - корито, сито, копанки... Вероятно е въпрос на техника и опит до голяма степен. По клиповете гледах едни легени с ръбове от едната страна, намират ли се такива на българския пазар? Също така бих искал да попитам дали има значение от какъв материал е копанката - например алуминиева, или пластмасова... Идеята ми е да напръскам някое китайско легенче с черен спрей, но нека онези , които имат повече опит да споделят.
Добре дошъл във форума,първо попрочети и погледни филмчетата и инфото което е качено,след това като дойдат комплектите на Гарет ще си вземеш един понеже ще ти бъде неопходим, както за проби по речните корита, било сухи или мокри, така и за крайното промиване.Ако не ти спарви корито или улий може да си копиш готово,направено от хромникелова стомана-неръждавейка.Ако си от София почти всяка събота и неделя има колеги които са на река Искър на Дружба, под Гурублянското ханче така че и нагледно ще видиш и как се промива, а и празен няма да се прибереш,все ще си имаш някоя друга златинка.
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Пон Май 21, 2012 2:04 pm
Благодаря за отговора! От Варна съм, ще следя информацията на сайта! Не че не ми се прави, но искам да прочета колкото може повече в началото и да се ориентирам. Наистина и клипчетата са доста поучителни, особено ми грабна оня, който си направи в гората корито с подръчни инструменти, а при тях и дървесината е подходяща. Винаги са ми грабвали вниманието такива хора - които незавсимо от професията или занаята, не носят нищо излишно със себе си, а само най - необходимото. Благодаря и за информацията относно нагледния урок, с удоволствие ще го посетя при удобен случай.