Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско
+3
stan960
FILIP2
Kiril62
7 posters
Автор
Съобщение
Kiril62 Admin
Заглавие: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 10:43 am
Трима мъже от русенско са задържани при кражба на кабели на “Виваком” край свищовското с. Горна Студена. На 8 декември в местността Бентовете, западно от селото, полицаи от РПУ Свищов са задържали в момента на кражбата Петър Илиев (54 г.) и Кольо Желев (56 г.) от Русе и 52-годишния Димитър Ицков от русенското с. Сеново. И тримата са криминално проявени за кражби и иманярство. Две седмици патрули на районното управление в Свищов са правили засади и са следили крадците. Те били оборудвани със скъп металотърсач, с който са проследявали каналите на кабела от магистралното телефонно трасе, което върви на 1,5 м под земята. Професионалистите изкопали скъпия кабел с медни жици от близо 1,5 км през полята до Горна Студена. Апашите започвали да копаят и измъкват плячката си при свечеряване към 17 ч. Работели до не по-късно от 22 ч., след което се прибрали по родните си места. Полицията прави претърсвания, за да установи в кои пунктове за вторични суровини са предадени цветните метали от кабела. Щетите са в процес на изясняване. По непотвърдена информация откраднатият кабел е за няколко хиляди лева. Евентуалната печалба за апашите при предаването на цветния метал във вторични суровини е за не повече от 1000 лв.
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 11:05 am
колеги ако има работа за всички никои нема да копа 150санта за кабел глад мори народа ако така се продалжава с тая измислена криза всички ша вадим кабели поне така мисля аз
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 8:02 pm
Първо -ЩО пък точно иманяри -щото имат някакъв вид металотърсач в тях ли-Второ имам приятел работещ в БТК и кабелите по трасетата са няколко вида от 150гр. -до 850гр. на метър и вероятно не вървят само по един по трасето- Така че печалбата им на тия пичове за 1500м. требе да е некъде от порядъка на минимално 3-4000 до 10000лв.-Обикновенно са оборудвани с рамки и карат джипове И задължително имат инфо и т.н. логистична поддръжка от охр.фирма отговаряща за обекта до селския стражар и началника му в Полицията.ТА -Кире кажи им на тез тиквеници де я завеждат таз хроника че пак се изказват неподготвени и да не ни мешат нас в тая игра. PS - А да и щях да забравя -на тоз с овалният мозък де го е съчинил това -ще дам тройно парите за такава монетарка де лови кабел на 1.5м. в земята............... - Много тъпа и продажна журналя са навъди еии -бахти и олигофрените.
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Май 02, 2010 8:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 8:11 pm
Абе може да ви се стори смешно, но по моя край знам колеги дето ходят край стари леярни и от земята вадят чугунени отливки и желязо...Работата никак не е добре.Народа е Гладен и Безработен !Хората започнаха да освирепяват ,а пък тлъстите хрантутници ,които ни управляват и техните лакеи - изпълнителната власт си кротуват ,чакат си на датата заплатите и хич не им е как се чувства обикновенният човек...Хората си разпродадоха без пари кой-каквото може да продаде.Нещата са много зле в провинцията...Там където не е пукнала пушка не са се оправили работите.Не съм за насилието ама много години ни се насъбраха-то не бе преход ,кризи и какво ли още не.И всяко правителство само те лъже ,дои и стриже кой ,колкото може...а горкият народ-овчедушно стадо.Стои и чака кога ще му дойде реда да му теглят ножа...Ах , къде е Ботев, Левски, Караджата ,Филип Тотя...Мамка му и живот.
Последната промяна е направена от Radislav на Нед Май 02, 2010 8:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 8:14 pm
Не са 1500 метра ,а над 8-10 км е прокопано на дупки с Г -форма на разстояние няколко метра една от друга.Сега заради това и при добро желание е трудниччко да се практикува хобито в тази местност,3-ма познати пострадаха заради тая работа,както писах преди 20 дни ,задържаха ги защото търкаха в тази местност.
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 8:17 pm
stan960 Кирцата е написал че са залавяни за иманярство
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 9:33 pm
Ми то и преди тебе е написал колегата че преди пак хванали наши момчета който били в същия район -У Бугаристана е който кон хванат той вършее -нъл ма разбираш-И пак казвам нека ми покажат тая извънземна монетарка де ша лови на 1.50 у земята..................може и да стане ма ша требе да е нещо от порядъка на трактор.
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Нед Май 02, 2010 9:43 pm
stan960 написа:
Ми то и преди тебе е написал колегата че преди пак хванали наши момчета който били в същия район -У Бугаристана е който кон хванат той вършее -нъл ма разбираш-И пак казвам нека ми покажат тая извънземна монетарка де ша лови на 1.50 у земята..................може и да стане ма ша требе да е нещо от порядъка на трактор.
Най вероятно са работили по план ,за разположение на кабела в земята.Има разпределителни кутии и т.н даже видях една от тях Немска е и даже имаше книжка кога е отваряна шахтата и обслужена,но такава шахта имаше една другите бяха както писах дупки с Г-образна форма на 5-6 метра една от друга с дълбочина 70-80 см.
топи Цезар
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Пон Май 03, 2010 9:20 am
и при нас е така.мангалите набараха военнен кабел които е от средец до поделението в братово.мамата му разказаха.един път минахме от там.сигурно имаше към 100 носърчета.кабела е 20 км
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско Пет Май 07, 2010 1:37 pm
утре и от някой петролопровод да напипат да точи някой и на него ще му лепнат универсалния етикет казанджия, малджия
Иманяри отмъкнаха 1,5 км подземен телефонен кабел в Свищовско