Заглавие: Компютърни игри за търсачи Чет Дек 04, 2008 2:51 pm
Зима иде ... За всички, които трябва да седят пред компютъра или не могат да излизат навън заради работа - няколко игри и занимавки за търсачи:
1. Долината на съкровищата
Долината на съкровищата , но иска регистрация (безплатна) за да се свали играта, инсталира се и след това пак иска регистрацията - за да се играе онлайн.
Кратко описание: 3D симулация на търсене
2. Златни полета
Treasure Fields
Кратко описание: Купуваш си оборудване, аксесоари, отиваш на обекта - пак разходи, търсиш, копаеш и гледаш да си на далавера
3. Търсач на съкровища
Търсач на съкровища
Кратко описание: Търсиш монети, копаеш и вадиш Най-добрата от 3-те, според мен - ясна, проста, без бъгове засега.
4. Онлайн симулатор на Minelab Explorer II
Симулатор
Приятни занимания!
deultum Цезар
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Чет Дек 04, 2008 6:08 pm
Яки са само че тази игра с DFX много копане докато намериш сигнала.благодаря все пак ще са нужни през зимата да не забравяме как се търси
pavlinbass Про-Консул
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Чет Дек 04, 2008 9:36 pm
добра идея за забавление.Ами инсталирах си играта с Whites и нещто немога да я пусна,отваря ми я и ми излиза дисплея на апарата,цъкам отгоре му нищо нестава,някаква идея как се пуска
deultum Цезар
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Чет Дек 04, 2008 10:07 pm
ами когато пуснеш играта той апарата сам се включва само трябва да избереш място за търсене от менюто горе.там има и три иконки едната е детектор другата лопата другата ръка.като натиснеш на детектора можеш да търсиш ,за да копаеш натискаш на лопатата .
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Пет Дек 05, 2008 9:47 am
При мен не тръгва последната игра Дава някаква грешка при стартиране "тайп мисматч" Да няма някакъв чалъм при инсталирането? На две ПЦ пробвах едно и също!
sten69 Легионер
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Пет Дек 05, 2008 10:51 am
deultum написа:
Яки са само че тази игра с DFX много копане докато намериш сигнала.благодаря все пак ще са нужни през зимата да не забравяме как се търси
Е да, много копане, и не мога да свикна и аз да го намирам по-точно, но пък е някак реалистично Първата, дето е триизмерна пък е по-добра откъм симулация, но след цял час търсене между пейките и дърветата ми писна и включих "подсказките", и монетите лъснаха на най-странни места. Изобщо, не е толкова зле откъм реализъм - ходене и копане, но нямаше да е лошо да е по-разнообразен теренът и да може да си управляваш уреда все пак.
sten69 Легионер
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Пет Дек 05, 2008 10:59 am
pavlinbass написа:
добра идея за забавление.Ами инсталирах си играта с Whites и нещто немога да я пусна,отваря ми я и ми излиза дисплея на апарата,цъкам отгоре му нищо нестава,някаква идея как се пуска
Както колегата вече е написал - апаратът сам се настройва на предварително зададения режим "монети" и не се пипа нищо, освен за се следи сигнала на екрана. Единственото, което може да се щрака е "вкл./изкл.", с което се и излиза от играта.
Освен графиката на апарата до не го трябва да се отвари и един прозорец със снимка на апарата и меню отгоре. Трябва да са свалени предварително двата обекта, на което се търси и да са инсталирани - единия е за начинаещи, другия е за "експерти" Та, ако са инсталирани и терените, от менюто на прозореца до апарата се избира "Detection Areas" и се зарежда каквото избереш. Оттам се появява и трети прозорец за избор на квадрат за търсене, а в основния - този квадрат е увеличен и имаш опции в менюто "металдетектор" - т.е. търсене, "ръчичка" - т.е. местене и "лопатка" - т.е. копане.
sten69 Легионер
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Пет Дек 05, 2008 11:29 am
N@SKO написа:
При мен не тръгва последната игра Дава някаква грешка при стартиране "тайп мисматч" Да няма някакъв чалъм при инсталирането? На две ПЦ пробвах едно и също!
Предполагам става въпрос за №3 щом се говори за инсталиране, т.е. именно тази с Уайтс, то и № 4 не е игра, пък и е онлайн.
Със скромните си компютърни познания, не знам да има чалъм - при мен тръгва без проблеми, затова и пиша, че уж няма бъгове, пък то - какво ...
Изискванията към хардуер са:
- мин. 500 MHZ процесор - дисплей с резолюция 800 х 600 - високоговорители
Това едва ли е проблемът. Изискванията към операционна система и пр., са:
- Win98 и по-нов (препоръчва се ХР) - DirectX 8.1 или по-нов
Тук едва ли Уиндоус-а е проблем, от години не съм виждал някой да работи на Windows 95, но виж Директ Х може и да липсва, макар че не би трябвало, ако е например Уиндоус ХР. Последна версия на Директ Х - Директ Х 9. Не е от сайта на Майкрософт, че там по-сложно се работи
Аз съм с Windows XP именно защото не ми се занимава с проблеми Имам впредвид, че игричката е стара и не бих се учудил ако е някакъв проблем, свързан със съвместимост с Windows Vista, ако такава е ОС, където се инсталира.
Редът на инсталация е както е описан на сайта:
1. Първо се инсталира setup.exe 2. Второ - инсталират се файловете с терени - да се укаже същото място, където се е инсталирала и основната част на играта, то май си е по-подразбиране едно и също, не си спомням вече.
Ако тия неща по-горе са ОК, значи няма причина да се случва такава грешка. Пак ще кажа - със скромните ми познания, доколкото стоплям от съобщението за грешка, е че нещо се опитва да пише стойности от един вид в променлива от друг вид, т.е. нещо може да липсва или не е коректно инсталирано - примерно някоя библиотека (.DLL), т.е. ако се деинсталира и преинсталира отново, евентуално това е решението. Ако не става - взема се по-стар или по-нов компютър но задължително - с лицензиран софтуер и ъпдейтван до последно.
Гост Гост
Заглавие: зарибяващио игрички Пет Яну 09, 2009 6:53 pm
здравейте, може да се пробвате и на тези , само да предупредя че са като слънчогледа ... все си казваш че спираш но не го правиш
http://goldminer.hit.bg/
deultum Цезар
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Съб Яну 10, 2009 12:58 pm
Абе мани уж да ги пробвам един час не мога да се отлепя от компа .баси слънчогледа
deultum Цезар
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Пон Дек 28, 2009 11:18 am
Ето и една нова игра да си чешем виртуално крастата с новата машина на White's - Spectra Vision
приятна игра
http://www.ginkgoware.com/Treasure%20Trekker.html
а и на господата Гости на форума които не са наясно какво е точно хобито на "МЕТАЛИСТИТЕ" може да поиграе ако разбира английски нека да поиграе пък знае ли човек може и да разберат ,че не ходим по могили и археологични обекти .....
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Компютърни игри за търсачи Сря Дек 30, 2009 9:33 pm
pavlinbass написа:
Да му не е паднал батерията аз сега я цъкам яко пенита скуба с нея