Заглавие: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 7:20 pm
Някой може ли да помогне ,примерно за произход,за цена.[img][/img]http://edjalev.snimka.bg/other/abv.437737.18153106
outsider Преторий
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 7:48 pm
рим до 5 лв.
Vologes Новобранец
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 7:52 pm
Римско-келтска фибула, 2-4 век, свастика с конски глави, намират се сравнително често в територии обитавани от келтското население, но и по българските земи не са рядкост. За цена-не знам, по мое мнение или я пази, или-в музея.
Гост Гост
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 7:53 pm
Преди време бяха 100-150 лв.
outsider Преторий
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 7:56 pm
за келтски произход не съм съгласен може да напомня на келтско но си е тракия по римск време
Vologes Новобранец
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 8:01 pm
Сега като се загледах, май си прав, келтските имат по-особена стилистика на конските глави.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 8:51 pm
- Чиста Тракия-Рим -5 лв. са и малко -ако е сребърна може да е около 100-чката стига да има кой да я даде.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 9:31 pm
stan960 написа:
- Чиста Тракия-Рим -5 лв. са и малко -ако е сребърна може да е около 100-чката стига да има кой да я даде.
Да Рим - цена някъде там около 100лв. ...
Гост Гост
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 9:35 pm
Този модел наистина излизаха често и от всякакви метали,сребъни,бронзови,билон,бронз с посребряване а и сребърана с позлата съм виждал но се продаваха добре,сега се учудвам като казвате 5 лева но не споря щото не зная.Та като сме на тема фибули изрових едни наследство от баба ми http://bg-draga.hit.bg/antic.html ако може да коментирате кръглата.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 9:41 pm
stemla написа:
Този модел наистина излизаха често и от всякакви метали,сребъни,бронзови,билон,бронз с посребряване а и сребърана с позлата съм виждал но се продаваха добре,сега се учудвам като казвате 5 лева но не споря щото не зная.Та като сме на тема фибули изрових едни наследство от баба ми http://bg-draga.hit.bg/antic.html ако може да коментирате кръглата.
Четири броя - IV век включитетно и кръглата - и една II век...
edjalev Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 9:45 pm
outsider написа:
рим до 5 лв.
Айде намери ми 20-30 бройки на 5лв. да ги купя бе майсторе.Между другото фибулата е билонова.
Гост Гост
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 9:57 pm
outsider написа:
рим до 5 лв.
Как не се сети да кажеш че е менте?
Последната промяна е направена от stemla на Пет Апр 09, 2010 10:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 10:03 pm
stemla написа:
Рим си е кръглата -стилизирано слънце -според мен -верно че излиза на по късни селища 3-4век -но и на по ранни или по скоро застъпвани сме виждали такива.Едно време са арчеа по 25-30лв. ма сега ка викаш -ЗНАЕШ ли -всичко стана по 5лв.
Гост Гост
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 10:19 pm
stan960 написа:
stemla написа:
Рим си е кръглата -стилизирано слънце -според мен -верно че излиза на по късни селища 3-4век -но и на по ранни или по скоро застъпвани сме виждали такива.Едно време са арчеа по 25-30лв. ма сега ка викаш -ЗНАЕШ ли -всичко стана по 5лв.
Прав си излизат на късни селща и аз си мислех че са късни но тая на снимката (кръглата) излезе в къща изключително и само 1 век.
outsider Преторий
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 10:28 pm
stemla написа:
outsider написа:
рим до 5 лв.
що да казвам че е менте, смяташ че си мрънкам на изуст ли ?
а фибулата си я продавай колкото искаш щом е билонова може и да прехвърли 100-така
Гост Гост
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 10:43 pm
outsider написа:
stemla написа:
outsider написа:
рим до 5 лв.
що да казвам че е менте, смяташ че си мрънкам на изуст ли ?
а фибулата си я продавай колкото искаш щом е билонова може и да прехвърли 100-така
Не се сърди ама от няколко твои изказвания относно монети които са си напълно редовни точно това започнах да смятам че си мрънкаш на изуст,не бъди толко съмнителен,не мисля че хората искат мнения за ментаци-какво биха спечелили от това?
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Пет Апр 09, 2010 11:10 pm
говори за цени в Бг. на вън тия 99, 99999 няма да ги вземеш посмъртно като ти удържат за някои работи....... тогава ги показвай тия цени
Преди години такава фибула в България можеше да се даде за стотина долара,чак толкова ли да са паднали цените?
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Съб Апр 10, 2010 12:07 am
говори за цени в Бг. на вън тия 99, 99999 няма да ги вземеш посмъртно като ти удържат за някои работи....... тогава ги показвай тия цени[/quote]
Пуснал съм линка за информация и обща представа, а ти сега искаш да отчаеш колегата!
outsider Преторий
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Съб Апр 10, 2010 12:55 am
най кофти е когато имаш големи надежди и балона се спука това сам да се лъжеш не го разбирам
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Съб Апр 10, 2010 10:03 am
Верно е че цените вече не са същите -на тая мисля щом е билон цената ще е някъде между 50-100лв. - по 10-ка вървят дори начупени (стига да не липсва нещо) без игли -Та 5лв. е смешничка цена точно за този вид фибули.
GEPITO-VT Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Съб Апр 10, 2010 3:13 pm
stemla написа:
Прав си излизат на късни селща и аз си мислех че са късни но тая на снимката (кръглата) излезе в къща изключително и само 1 век.
Да разбирам ли,че сте правили основен ремонт на къщата на баба ти?
П.С.Малко оффтопик,ама не се сдържах.Колега с най-добро чувство за хумор ти го казвам.Да не се впрегнеш като повечето тук?
edjalev Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ за фибула Нед Апр 11, 2010 10:09 pm