Заглавие: как да го позная? Съб Мар 27, 2010 10:01 pm
здравейте колеги.Днес като си обикалях из едно селище се натъкнах на едно парче метал.Обаче не мога да разбера какъв материал е. Прилича ми на разтопено злато,но и на мед ми прилиа.Отгоре има слой като камък.Според вас как мога да го позная какво е? Предварително благодаря.
kopa4 Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Съб Мар 27, 2010 10:17 pm
никoй не може да ти отговори без снимка
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Съб Мар 27, 2010 10:20 pm
няма как да се познае по снимка цялото отгоре е като камък,аз го тръкнах малко и се показа поне ми дайте съвет как да го почистя отгоре
makedonski Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Съб Мар 27, 2010 10:28 pm
Тогава си гледаи работата.Човека спомена че трябва снимка.Има опит чрез които се проверява,но става чрез химична реакция
kopa4 Преторий
Заглавие: пусни го в чаша оцет за 12 часа, ако си промени цвета демек не е злато. Съб Мар 27, 2010 10:33 pm
tabella написа:
няма как да се познае по снимка цялото отгоре е като камък,аз го тръкнах малко и се показа поне ми дайте съвет как да го почистя отгоре
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Съб Мар 27, 2010 10:42 pm
СЛУШАЙ ПРИЯТЕЛ Я НЕ МИ КАЗВАЙ КАКВО ДА ПРАВЯ.АКО ИСКАШ ДА СЕ ХВАНЕМ НА БАС ЧЕ И НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОЗНАВАЧ НЕ МОЖЕ ДА ПОЗНАЕ ПО СНИМКА?ЗА ХИМ.ТЕСТ ЗНАМ НЕ САМ ТОЛКОВА ПРОСТ. И ОЩЕ НЕЩО ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ НИКОЙ В ТОЗИ ФОРУМ С,,КОЛЕГИ'',ЗАЩОТО КАТО ГЛЕДАМ ВАШИТЕ ОБРЪЩЕНИЯ СА ДОСТА ДАЛЕЧ ОТ ОБРЪЩЕНИЯТА НА КУЛТУРНИТЕ ЗРЕЛИ ХОРА.С ИЗВИНЕНИЕ,НО ОТ ОБИКАЛЯНЕ ПО ГОРИТЕ СТЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ МАЛКО КАТО,,ХВАНАТИ ОТ ГОРАТА''
outsider Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 2:11 am
може да е пирит
топи Цезар
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 8:57 am
вземи едно парченце и го закараи на златар да го провери.ако е разтопено злато ще си проличи.иначе на око незнам как ще разбереш какво е
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 1:52 pm
ето и снимка http://efe13.snimka.bg/arts/moneta.471833
kopa4 Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 4:28 pm
пусни го в чаша оцет за 12 часа, ако си промени цвета демек не е злато.
makedonski Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 4:36 pm
Приятел,разликата не е много голяма,защото и ти си в кюпа.А това мнение за горите сам ли го измисли или някои ти го каза.Незнам останалите колеги как ще реагират,но аз го приемам като маитап,както и ти би трябвало да го приемеш.Относно метала,според мен е злато с примеси от друг метал.И все пак снимката е от голямо значение.Така поне имаш видима представа.Някои от колегите може да са попадали на такъв метал.Аз съм попадал на антично олово.Незнам за направата на какво точно е служело, но си беше парче от оловна руда.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 5:45 pm
Имам приятел с развита фантазия който веднага щеше да каже,заготовка за кизик.
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 5:50 pm
благодаря
Гост Гост
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 6:36 pm
tabella написа:
здравейте колеги.Днес като си обикалях из едно селище се натъкнах на едно парче метал.Обаче не мога да разбера какъв материал е. Прилича ми на разтопено злато,но и на мед ми прилиа.Отгоре има слой като камък.Според вас как мога да го позная какво е? Предварително благодаря.
Незнам дали е злато но мога да ти кажа че колкото златни работи сам вадил винаги излизат чисти златото не се смесва с нищо и не корозира,намирал съм и златна стопилка 7 грама и тя беше чиста,само една златна коруба имаше нещо бяло като вар по нея но се изми само с вода.Дано твоито да е злато
outsider Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Нед Мар 28, 2010 7:37 pm
бееееееееееееее
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 12:12 am
outsider написа:
бееееееееееееее
я кажи на кво се смееш толкоз
outsider Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 12:21 am
нямаш адекватен отговор
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 5:56 pm
резни го леко с нещо и ще разбереш какво е
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 9:16 pm
ВЕЧЕ РАЗБРАХ КАКВО Е
tatoos_dd Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 9:28 pm
kopa4 написа:
пусни го в чаша оцет за 12 часа, ако си промени цвета демек не е злато.
колега дати кажа чесно неми прилича да е злато античното злато е по различно на цвет но и наснимката немога даго видя добре даносе лажа пожелавам ти успех да излезе че баркам
outsider Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 9:39 pm
и какво разбра? ЕЛЕКТРОН ???
tabella Легионер
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 10:07 pm
outsider написа:
и какво разбра? ЕЛЕКТРОН ???
не знам дали е ЕЛЕКТРОН,НО НА ХОРАТА ИМ ВЪРШЕЛО РАБОТА
kopa4 Преторий
Заглавие: Re: как да го позная? Пон Мар 29, 2010 10:28 pm