Заглавие: Re: марката TESORO Съб Юни 21, 2014 11:36 pm
pechkata написа:
Като става дума за Тесоро само Тежон и Лобо...
Да ти кажа хич не си прав Ползвам си Кортеса от вече 6 години и е страхотен апарат.... Наскоро излезнах с един колега с Вакеро и бях приятно изненадан и от него... та всички Тесоро стават... и всеки според парите си.... Тежън е релик машина а не монетар... за монети Кортеса е по-добър... за орудени и трудни почви Лобо... Вакеро, Сибола са пък по-универсални за сметка на други неща и т.н...
Vvvvv Новобранец
Заглавие: Re: марката TESORO Съб Мар 11, 2017 11:39 pm
Темата е стара ,но да питам?Имам Енигма от десетина години ,но поради липсата мив Бг.започнах да го ползвам активно едва от миналата есен.Искам ми се да си взема по качествен апарат и по точно да работи добре на доста орудено.Въпроса ми е към хора с опит на оруден терен,Lobo с дд сонда добър избор ли е ?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: марката TESORO Нед Мар 12, 2017 10:07 am
quell написа:
pechkata написа:
Като става дума за Тесоро само Тежон и Лобо...
Да ти кажа хич не си прав Ползвам си Кортеса от вече 6 години и е страхотен апарат.... Наскоро излезнах с един колега с Вакеро и бях приятно изненадан и от него... та всички Тесоро стават... и всеки според парите си.... Тежън е релик машина а не монетар... за монети Кортеса е по-добър... за орудени и трудни почви Лобо... Вакеро, Сибола са пък по-универсални за сметка на други неща и т.н...
Да вярно е всеки според парите си... То гроздето е кисело защото е на високо...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: марката TESORO Нед Мар 12, 2017 10:09 am
Vvvvv написа:
Темата е стара ,но да питам?Имам Енигма от десетина години ,но поради липсата мив Бг.започнах да го ползвам активно едва от миналата есен.Искам ми се да си взема по качествен апарат и по точно да работи добре на доста орудено.Въпроса ми е към хора с опит на оруден терен,Lobo с дд сонда добър избор ли е ?
По горе писах кои модели са по добри според терена - да Лобото работи на тежка почва...
markantony Преторий
Заглавие: Re: марката TESORO Нед Мар 12, 2017 12:18 pm
Лобото работи много добре на орудено, има желязна дискриминация, няма да е дълбоко колкото Енигмата, но ти гарантирам че винаги ще имаш повече сигнали с Лобото, отколкото с Енигмата.
markantony Преторий
Заглавие: Re: марката TESORO Нед Мар 12, 2017 12:30 pm
Забравих да спомена, със 13 Ултимейт Лобото е по-дълбоко с 3,4 см от оригиналната ДД, за сметка на това не може да се балансира на нормално положение на ключа за почвата, трябва ключа да е в положение за средно орудена почва.Пробвал съм го на различни места.
Vvvvv Новобранец
Заглавие: Re: марката TESORO Нед Мар 12, 2017 2:00 pm
pechkata написа:
По горе писах кои модели са по добри според терена - да Лобото работи на тежка почва...
Разбирам.Решил съм да си взимам друг апарат,но пак казвам нямам много опит с тази техника ,и при бюджет около 1500лв след доста четене се замислям за Tesoro...
Vvvvv Новобранец
Заглавие: Re: марката TESORO Нед Мар 12, 2017 2:12 pm
markantony написа:
Лобото работи много добре на орудено, има желязна дискриминация, няма да е дълбоко колкото Енигмата, но ти гарантирам че винаги ще имаш повече сигнали с Лобото, отколкото с Енигмата.
Не съм очарован от Енигмата ,в частност от моята ,максимума от който съм вадил монети е около 10 тина см. Парче олово колкото половин юмрук макс на 20 см зарито в земята .Голямо желязо от плуг на 10 см дискриминациятя до край го дава хубав цветен сигнал и тн.Може би моя да не е настроен както трябва ...знам ли ? От Tesoro се надявам да е по прецизен и по дълбок!А разликата в цената е ×3!!!