Заглавие: Re: Направи си сам метал детектор Пон Авг 23, 2010 11:16 am
aiko написа:
Не знам, но за мен лично схемата на Tesoro Golden Sabre (олекотената от геотеча), няма равна по повтаряемост и лесно подкарване. Правих го два пъти и това ми беше прохождането в самоделните металотърсачи. Без да имам осцилоскоп и двете копия ги докарах да ловят левчето над 30 см. Да не говорим, че дискриминацията спи просто
Даа,напълно съм съгласен ,схемите им са добри и приятни за изпълнение. Аз също бях се заел да правя тази на елдорадо , но накрая я зарязах ,защото реших да пробвам друга , но все пак използвах от нея някой неща.
П.С. : Айко , видях на снимките ,които си качил, където предлагаш направеният от теб детектор ,че вече си имаш осцилоскоп . Честито и поздравления за добрата изработка.
jagler Про-Консул
Заглавие: Re: Направи си сам метал детектор Съб Окт 16, 2010 3:59 pm
А някой има ли схема на дълбочинен детектор, нещо от рода на Протона или Голдфиша.Магнума съм го правил преди 13г. само че с по-голяма антена 28см. същата схема от Радиоаматъорике която е постната по-горе. Искам да направя някоя рамка,да видя как е...
nasko Новобранец
Заглавие: Re: Направи си сам метал детектор Съб Окт 16, 2010 11:41 pm
jagler пиши ми на лични и ще ти дам доста схеми на PI детектори които съм ги пробвал и работят и някои от тях имат доста добри показатели
keser Новобранец
Заглавие: Re: Направи си сам метал детектор Нед Окт 17, 2010 12:10 am
Колеги, преди години когато заводските машинки бяха скъпи и не по джоба ми, направих 1 по схема, ... работеше .... от 10 см, ловеше акумулираща печка. Това ме отказа да експериментирам с поялника
jagler Про-Консул
Заглавие: Re: Направи си сам метал детектор Нед Окт 17, 2010 5:04 pm
nasko написа:
jagler пиши ми на лични и ще ти дам доста схеми на PI детектори които съм ги пробвал и работят и някои от тях имат доста добри показатели
Колега не мога още да изпращам съобщения до форумците....нов съм! Моя e-mail:jagler.bg@abv.bg там ми прикачи файл със схема или схеми...