Заглавие: Запитване за легитимност на МД. Съб Мар 13, 2010 3:01 pm
Ако при закупуване на МД втора ръка, продавача няма фактура, но се направи нотариално заверен договор за покупко-продажба то какъв ще е статута на МД-ра ? Законен или Незаконен ?
adminn Admin
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Съб Мар 13, 2010 5:57 pm
Според мене и да не е нотариално заверен пак става - просто един граждански договор за покупко-продажба. Намери го някъде в интернет.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
charon Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Нед Мар 14, 2010 9:39 am
Radislav написа:
Ако при закупуване на МД втора ръка, продавача няма фактура, но се направи нотариално заверен договор за покупко-продажба то какъв ще е статута на МД-ра ? Законен или Незаконен ?
Колега виж темата,за хванатите с металотърсача,който не е бил регистриран там има и договор за покупко продажба
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Нед Мар 14, 2010 2:51 pm
Да, темата съм я чел,но не става ясно дали с такъв договор апарата се признава за законен от органите на власта.Това ми беше и конкретният въпрос.
charon Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Нед Мар 14, 2010 3:28 pm
Ами според мен договора върши работа,все пак доказва,че апарата е твоя собственост.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Пон Мар 15, 2010 2:50 pm
Фактурата си е чисто удостоверяване!
BG------------
charon Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Пон Мар 15, 2010 4:35 pm
deadman_ написа:
Така е,но колегата пита какво,да прави в случеи,че вземе апарат настаро и няма,кои да му я даде тази фактура.
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Пон Мар 15, 2010 6:33 pm
charon написа:
deadman_ написа:
Така е,но колегата пита какво,да прави в случеи,че вземе апарат настаро и няма,кои да му я даде тази фактура.
Задължително, да им направи на и по една СВИРКА!
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Пон Мар 15, 2010 11:20 pm
djasko написа:
charon написа:
deadman_ написа:
Задължително, да им направи на и по една СВИРКА!
Много оригинално !Просто нямам думи... Мисля, че обсъждаме реални проблеми, които касаят всеки един от нас и такива изказвания, които нямат пряко отношение по темата са меко казано абсурдни и безмислени...Или искаш да ни кажеш от личен опит как се оправяш с ,когато те спипат с МД без документи...? Нека бъдем по зрели и мислещи. Благодаря за вниманието.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Вто Мар 16, 2010 9:39 am
Колега несе впрягаи толкова тои / djasko / сигорно не е тарсач затова ти отговаря по този начин.Незнам и аз сам в това положение с моя, но виж момчетата в Кърджали които са задаржани са били с МАСКИ на Владо с документи и пак са прибрани.
pantalone Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Вто Мар 16, 2010 11:00 am
Здравейте, Собствеността на дадена вещ се доказва по няколко начина, но в случая става дума само за един: Тъй като се предполага, че документ за собственост ще Ви се иска не в къщи, а на полето (както документ за собственост на автомобила) то означава, че излизайки на терен трябва в себе си да носите освен картата за членство във Федерацията, и копие от документ, потвърждаващо, че сте реалният собственик на МД-то. Как съм постъпил аз - сканирах фактурата за покупка на МД-то и лицевата част на гаранционната карта. Мащабирах ги и ги фолирах. Стана едно прилично тикерче. И когато изляза то си е с мен. А що се отнася до документа за собственост... Съгласно Закона за собствеността на гражданите, такъв документ може да бъде Фактура; Договор за покупко - продажба, и договор за наем...Има и други хипотези, но те не ни касаят. Фактурата си е фактура...Трябва да бъде оригинал и реална. По-важно е за договорите. Те са реални в два случая - Когато сделката за покупко-продажба се изповяда пред нотариус, или когато при нейното осъществяване има най- малко двама свидетели, удостоверяващи с подписите си нейната истинност...
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Вто Мар 16, 2010 11:32 am
pantalone написа:
Здравейте, Собствеността на дадена вещ се доказва по няколко начина, но в случая става дума само за един: Тъй като се предполага, че документ за собственост ще Ви се иска не в къщи, а на полето (както документ за собственост на автомобила) то означава, че излизайки на терен трябва в себе си да носите освен картата за членство във Федерацията, и копие от документ, потвърждаващо, че сте реалният собственик на МД-то. Как съм постъпил аз - сканирах фактурата за покупка на МД-то и лицевата част на гаранционната карта. Мащабирах ги и ги фолирах. Стана едно прилично тикерче. И когато изляза то си е с мен. А що се отнася до документа за собственост... Съгласно Закона за собствеността на гражданите, такъв документ може да бъде Фактура; Договор за покупко - продажба, и договор за наем...Има и други хипотези, но те не ни касаят. Фактурата си е фактура...Трябва да бъде оригинал и реална. По-важно е за договорите. Те са реални в два случая - Когато сделката за покупко-продажба се изповяда пред нотариус, или когато при нейното осъществяване има най- малко двама свидетели, удостоверяващи с подписите си нейната истинност...
Колега ако направя договор за покупко продажба наМД.пред нотариус договора върши ли работа без фактурата,и ще имам ли проблеми с полицаите.
Последната промяна е направена от nasko75 на Вто Мар 16, 2010 11:39 am; мнението е било променяно общо 1 път
pantalone Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Вто Мар 16, 2010 11:37 am
Да! Защото по смисъла на Закона за собствеността на гражданите се явяваш добросъвестен купувач
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Вто Мар 16, 2010 11:46 am
pantalone написа:
Да! Защото по смисъла на Закона за собствеността на гражданите се явяваш добросъвестен купувач
Много ти благодаря мисла че поне полувината от колегите са с такива МД.на поне 7-8год. няма фактури няма гаранции нищо нямаш за МД.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Запитване за легитимност на МД. Сря Мар 17, 2010 9:07 am
pantalone написа:
Eто това беше...кратко, ясно и разбираемо. Както и детектор внесен от някъде-прави се един договор за покупко-продажба и нещата се рашават за документа. А за това, че се задържат неправомерно ТЪРСАЧИ със законно притежавани МД,дори когато само ги превозват и реално няма никакво нарушаване на закона трябва да се сезира прокуратурата . За съжаление в България , както и в други държави се прилага метода:"Виновен до доказване на противното...".Наложиха ни го хАмериканците... Прочетете "Хакери на сънища" от Андрей Реутов.Там много вярно са написали каква е действителността в глобален мащаб.Хората трябва да се събудят, и да имат гражданско самосъзнание за всичко.Не само за нещата, които ги касаят... Въпреки, че се тръби че хората имат граждански права на практика няма такива .Това е и политиката на властимащите.По този начин се контролират масите. Не забелязвате ли как със всеки изминал ден примката все по-вече се затяга.Въпрос на време е да се организира "лов на вещици". Съединението прави силата ! "Разделяй и владей"-е силата на тези, който искат да ни смачкат.Както и страхът, който насаждат.